سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش آمار زندانیان موضوعی نگران کننده است، اما با اجرای صحیح قانون این معضل قابل حل است.
علی خضریان در گفت وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری جلسه امروز کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دستور اول جلسه امروز، بررسی گزارش نظارتی کمیته فرهنگی و اجتماعی از وضعیت تولید واکسن کرونا در کشورهای مختلف و چالشهای پیش روی آن در تست انسانی و همچنین شرکتهای مختلفی که در این خصوص ورود کرده و سابقه این شرکتها بود.
وی افزود: کلیات این گزارش در جلسه امروز قرائت و توسط اعضا استماع شد و در جلسه فوق العاده فردا نیز ادامه موضوع واکسن کرونا در دستور کار قرار دارد و جزئیات این گزارش مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین ارجاع بند ۶ ماده ۳۹ قانون اصلاح موادی از قانون اصل ۴۴ قانون اساسی نیز در جلسه امروز در دستور کار قرار داشت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم تصریح کرد: به پیشنهاد کمیته حقوقی و قضائی کمیسیون و با توجه به نگرانیهای مرتبط با افزایش آمار زندانیان و جرایم کیفری با دعوت از مسئولان وزارت کشور، دادگستری و دادستان کل کشور، بحث نقص در اجرای قانون مجازات اسلامی و ماده ۷۹ این قانون یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسه امروز بود.
وی ادامه داد: بحث مجازاتهای جایگزین حبس جهت کاهش آمار زندانیان و جبران آسیبهای اجتماعی ناشی از حضور در زندان، پیش بینی قانونی است که در ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی وجود دارد، اما براساس نقصی که در ماده ۵ آئین نامه اجرایی ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی مصوب هیأت دولت وجود دارد، بحث مجازاتهای جایگزین حبس به درستی شکل اجرایی به خود نمیگیرد و ما شاهد افزایش تعداد زندانیان در کشور هستیم، لذا در جلسه امروز و براساس گزارش کمیته حقوقی و با حضور مسئولان مرتبط این موضوع بررسی شد.
خضریان در پایان خاطرنشان کرد: مقرر شد ظرف ۲۰ روز پیشنهادات اصلاحی در این خصوص توسط نهادهای مرتبط در هیأت دولت مطرح شده و کمیسیون نیز پیشنهادات خود را ارائه نماید تا نقص آئین نامه اجرایی اصلاح شده و شاهد کاهش جمعیت کیفری زندانیان باشیم.