فرهنگ

مخدومی: آقای وزیر ارشاد! برخورد با ویژه‌خواران را از رئیس‌جمهور یاد بگیرید


رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس با بیان این‌که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برخورد با ویژه‌خواران را از رئیس‌جمهور یاد بگیرد، گفت: کمیته‌ای برای کشف بی‌عدالتی‌ها در حوزه نشر تشکیل دهید.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، رحیم مخدومی، نویسنده و رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس در نامه‌ای به محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ که یک نسخه از آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است ـ خواهان تشکیل کمیته‌ای برای کشف بی‌عدالتی‌ها در حوزه اختصاص کاغذ به ناشران شد.

متن کامل نامه او به وزیر ارشاد در دسترس شماست:

اگر از ۸۰ـ۹۰ درصد ناشران بپرسید، خواهند گفت در سال ۱۳۹۹ یعنی سال آخر دولت روحانی حتی یک بند کاغذ هم نگرفته اند. چرا که مدام این خبر کذب پمپاژ می‌شد که کاغذ نیست! ناشران مظلوم هم نجیبانه تحمل می‌کردند. اما این روزها که گزارش تخصیص کاغذ وزارت ارشاد روحانی از منابع رسمی منتشر می‌شود، بیانگر تبعیض‌های ناروا و متأثر کننده است. در همان سال ۱۳۹۹، برخی ناشران بیش از ۲۵۰۰۰ بند کاغذ گرفته‌اند! تفاوت نرخ دولتی و آزاد این تعداد کاغذ چیزی بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان است. این یعنی در وانفسای بی‌کاغذی، برخی ناشران ماهیانه بیش از یک میلیارد تومان سود به جیب زده‌اند. تازه اگر این کاغذها تبدیل به کتاب شده و بخش قابل توجهی از کتاب‌ها توسط خود وزارت ارشاد دولت روحانی خریداری شده باشد (که شده است!) سود این سوگلی‌ها به ماهیانه ۲ میلیارد تومان هم می‌رسد. این تنها آمار کاغذ سفید است. اگر آمار کاغذ بالک هم به این تبعیض اضافه شود، عددی استخراج خواهد شد که روی حقوق‌های نجومی را سفید خواهد کرد!

جناب آقای اسماعیلی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی!

شخص آقای رییس جمهور، وقتی شنید چند مدیر نجومی‌بگیر، ماهیانه ۲۷۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند، درجا عزلشان کرد. اکنون سخن از ماهیانه ۲ میلیارد و سه میلیارد تومان سود ناشی از تبعیض و اجحاف در حق بیش از ۸۰ـ۹۰ درصد ناشران است! درست است این عملکرد ناروا از دولت قبلی سر زده، اما موضع شما در برابر این ویژه‌خواران که قطعاً دست از ویژه‌خواری برنخواهند داشت، چه خواهد بود؟

ما انتظار نداریم واکنشی مثل واکنش بجا و انقلابی رییس جمهور محترم داشته باشید، اما انتظار بازرسی داریم. کمیته‌ای را بگمارید برای رصد دو موضوع:

کشف بی‌عدالتی‌ها و ویژه خواری‌ها و کوتاه کردن دست ویژه‌خواران از کیسه بیت‌المال.
استعلام مصرف. یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد، با این تعداد کاغذ می‌توان طی یک سال، ۲۰۰۰ عنوان کتاب با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه چاپ کرد. پرس و جو کنید آیا این اتفاق افتاده است یا خیر.

البته محتوای فاجعه‌آمیز کتاب‌ها نکته دیگری است که در آینده نزدیک به آن هم خواهم پرداخت.

انتهای پیام/


خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا