عکس و فیلم

برداشت انگور و تهیه شیره انگور

هزاوه یکی از روستاهای شهرستان اراک در استان مرکزی است. این روستا در ۱۸ کیلومتری غرب اراک قرار دارد و دارای بافت روستایی کوهستانی است که دارای آب و هوای مناسب و مزارع وسیع انگور است.
روستای هزاوه زادگاه امیرکبیر قطب تولید شیره در استان مرکزی است که هرساله آیین شیره پزان در این روستا برگزار می‌شود.
شیره فرآورده‌ای با ارزش غذایی از انگور است که بیشتر به روش سنتی و از سوی زنان روستایی استان مرکزی به خصوص روستای هزاوه اراک تهیه می‌شود.



برداشت انگور و تهیه شیره انگور

برداشت انگور از تاکستان‌های روستای هزاوه در استان مرکزی

برداشت انگور از تاکستان‌های روستای هزاوه در استان مرکزی

برداشت انگور از تاکستان‌های روستای هزاوه در استان مرکزی

از چهار پایان برای حمل انگور های برداشت شده استفاده می شود

بخش از انگورهای برداشت شده را برای خشک کردن  از سقف خانه اویزان می کنند

بخش از انگورهای برداشت شده را برای خشک کردن  از سقف خانه اویزان می کنند .

خاک سفید که حاوی آهک و املاح معدنی دیگر است را الک کرده و روی انگور می ریزند. اگر خاک سفید را به آ‌ن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش می شود.

در اثر افزودن خاک سفید، آب انگور تصفیه می‌شود و از ترش شدن آن جلوگیری می‌کند.

در این مرحله با چکمه داخل حوض سیمانی شده و انگور و خاک سفید را با هم مخلوط کرده و آن را له می‌کنند تا آب انگور به دست بیاید.

آماده کردن دیگ های پخت شیره انگور

آب انگور صاف شده را در تشت ریخته و روی آتش می گذارند تا بجوشد و کف ایجاد شده را نیز از آن جدا می کنند.

آب صاف شده را در تشت ریخته و روی آتش می گذارند .

نهایت آب انگور به شیره ای که در این مرحله سیاه رنگ است تبدیل می شود.

 شیره انگور را از صافی رد کرده و آماده بسته بندی می کنند.

شیره های درست شده انگور برای فروش و بسته بندی به صورت دبه ای به مراکز فروش فرستاده میشود.

فروش محصولات تهیه شده از انگور در مغازه ها

فروش محصولات تهیه شده از انگور در مغازه ها

خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا