بین الملل

نقشه ترکیه برای تصاحب بزرگترین ثروت سوریه

اظهارات وزیر کشور ترکیه نشان داد که آنکارا برای تصاحب بزرگترین ثروت سوریه، نقشه عجیبی کشیده است.

به گزارش گروخه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها در رسانه ها و محافل سیاسی ترکیه، حتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به طور گسترده درباره «سوریه» صحبت می شود.

همه می گویند: ممکن است اردوغان به زودی یک هیات سیاسی برای مذاکره با دمشق اعزام کند و نخستین فاز عادی سازی روابط آنکارا – دمشق، آغاز شود. اما به موازات این موضوع مهم، خبر دیگری توجه رسانه ها را به سوی خود جلب کرد که این خبر هم درباره سوریه است. با این تفاوت که محتوای آن، نه درباره عادی سازی، بلکه درباره یک نقشه شوم است که می تواند عواقب و پیامدهای تلخی برای دولت و ملت سوریه به دنبال بیاورد.

تازه ترین اظهارات سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه نشان داد که آنکارا برای تصاحب بزرگترین ثروت سوریه، نقشه عجیبی کشیده است.

<a href='https://sayeb.ir/tag/%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1-%d8%aa%d8%b1%da%a9%db%8c%d9%87'>کشور ترکیه</a> ,

سلیمان سویلو وزیر کشور در گفتگو با شبکه تلویزیونی NTV درباره آوارگان سوری صحبت کرد و اطلاعاتی را به اشتراک گذاشت که از اهمیت سیاسی بالایی برخوردار است.

وی درباره بازگشت آوارگان سوری گفت: «وقتی که بحران سوریه در سال 2011 شروع شد، ما انتظار نداشتیم این روند اینقدر طولانی شود. آیا این افراد به کشور خود باز نمی گردند؟ البته آنها برمی گردند، اما الان به کجا می توانند مراجعه کنند؟ آیا آنها می توانند به مناطقی که PYD در آن فعال است بازگردند؟ آیا اکنون می توانند به مکان هایی که دولت سوریه مداوماً بمباران می کند بازگردند؟ ترکیه مدت هاست که این روند را با یک سیاست مدیریت می کند. ما مسئولیت های بشردوستانه داریم، مسئولیت های همسایگی داریم. ما نمی‌توانیم آن مردم را رها کنیم تا بمیرند. ما برای اطمینان از بازگشت یک میلیون نفر به مناطق جرابلس، عزاز، الباب، راس العین و تل ابیض اقداماتی را انجام خواهیم داد.»

تعداد مهاجران سوری در ترکیه

وزیر کشور ترکیه در ادامه در مورد آمار سوری های مقیم ترکیه افزود:«3 میلیون و 650 هزار برادر و خواهر سوری ما در ترکیه هستند و چهارصد هزار نفر از آنان، حق اقامت گرفته اند. تاکنون، 517 هزار نفر از کل آوارگان سوری، داوطلبانه از ترکیه به کشورشان بازگشته اند. همچنین در حال آماده سازی زیرساخت ها برای ادامه بازگشت ایمن، آبرومندانه و داوطلبانه دیگر آوارگان هستیم. در این مدت، آموزش سازگاری اجتماعی به یک میلیون و 20 هزار نفر داده شد. 62 هزار باب خانه در ادلب ساخته ایم، تا پایان سال به 100 هزار و 800 باب می رسیم. همچنین ساخت 6 هزار و 600 خانه در منطقه سپر فرات را آغاز کردیم. ما برای تضمین بازگشت 1 میلیون سوری آماده می شویم. بیش از 200 هزار خانه در شمال سوریه خواهیم ساخت. بر اساس تحقیقات، 70 درصد می گویند: اگر شرایط بازگشت امن وجود داشته باشد، ما می خواهیم به کشور خود بازگردیم.»

<a href='https://sayeb.ir/tag/%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1-%d8%aa%d8%b1%da%a9%db%8c%d9%87'>کشور ترکیه</a> ,

از سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه پرسیده شد: چند نفر از سوری هایی که تابعیت دریافت کرده اند، می توانند در انتخابات آتی، رای دهند؟ وی در پاسخ اعلام کرد:«در مجموع، از آغاز بحران تاکنون، تعداد 211 هزار سوری در ترکیه تابعیت گرفته اند. در انتخابات سراسری آتی، 120 هزار نفر از آنها رای خواهند داد.»

نکته مهم در اظهارات سویلو در مورد شروط اعطای تابعیت به آوارگان سوری است.

او در این مورد گفته است: «ترکیه کاروانسرا نیست که متخصصین را به اروپا بفرستد و بقیه را در دل خود نگه دارد. برای شهروند شدن معیارهایی وجود دارد، تحقیقات امنیتی وجود دارد، مراحلی وجود دارد. اینها را هم قانون تعیین می کند. ما معیارهای زیادی داریم. افرادی که از نظر شغلی و تحصیلی در رده بالا هستند، اولویت ما بوده اند. مثلاً مهندس، معمار، دکتر، دانشجوی خوب، کارمند بیمه شده و متخصصین حوزه های مختلف. اینها افرادی هستند که به آنها تابعیت ترکیه را داده ایم.»

سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه در حالی این سخنان را بیان کرده که در جریان آخرین سرشماری رسمی سوریه در دوران پیش از آغاز بحران سیاسی و امنیتی، جمعیت این کشور در حد 20 میلیون نفر بوده است. در این صورت، بسیار طبیعی است که اگر از یک جمعیت 20 میلیونی، دویست هزار نفر از پزشکان، پرستاران، وکلا، متخصصین، معلمین و کارشناسان و تکنیسین های کارآمد آن با اعطای تابعیت ترکیه، از کشور خود جدا شوند، به این معنی است که بخش مهمی از سرمایه ارزشمند و بی همتای منابع انسانی سوریه، از دست رفته است.

<a href='https://sayeb.ir/tag/%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1-%d8%aa%d8%b1%da%a9%db%8c%d9%87'>کشور ترکیه</a> ,

فعالان اقتصادی سوریه در حوزه های مختلف، در بسیاری از استان های ترکیه، صدها شرکت و واحد تولیدی، تجاری، خدماتی و گردشگری تاسیس کرده و سرمایه های کلان خود را به بازار ترکیه آورده اند. از این گذشته، صدها هزار نفر از پناهجویان سوری در ترکیه خانه و مغازه خریده اند و به جرات می توان گفت، نقش مهمی در حفظ بقای اقتصاد بحران زده ترکیه ایفا کرده اند.

آوارگان سوری در ترکیه، به چه کسی رای می دهند؟

امروزه حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان، در شرایطی گرفتار شده که حتی 10 هزار رای هم برای این حزب، اهمیت دارد. در این شرایط، وقتی که به ویژگی های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سوری هایی  می نگریم که تابعیت ترکیه را دریافت کرده اند، می توانیم به این جمع بندی کلی برسیم که آنان، به سکولارهای لائیک و کمالیست نزدیک تر هستند و احتمالاً بر اساس معیارهای اولیه، باید به حزب جمهوری خلق، یعنی به رقبای اردوغان رای دهند.

اما این اتفاق نخواهد افتاد. چرا؟ پاسخ چنین است: حزب جمهوری خلق در ماه های اخیر، به شکل عمیق و گسترده، شعار ضرورت بازگرداندن آوارگان سوری را مطرح کرده و کمال کلیچدار اوغلو رهبر این حزب بارها اعلام کرده که وقتی به قدرت برسیم، همه آنها را با دهل و سرنا به خانه شان خواهیم فرستاد. بنابراین، بدون شک می توان چنین پیش بینی کرد که رای آوارگان سوری در انتخابات 2023 میلادی، سر از صندوق های حزب عدالت و توسعه درخواهد آورد.

در پایان باید گفت، مواجهه منفعت طلبانه و سودجویانه ترکیه با موضوع آوارگان و پناهجویان سوری، موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. در شرایطی که بحران سوریه رفته رفته رو به پایان می رود، باید موضوع بازگشت آوارگان به شکل جدی در دستور کار قرار بگیرد و این کشور مهم جغرافیای عربی – مدیترانه ای، سرمایه عظیم منابع انسانی خود را از دست ندهد.

 

انتهای پیام/

منبع خبرگزاری تسنیم

آگهی
دکمه بازگشت به بالا