دانش و فناوری

هیات‌های اجرایی جذب، رکن اصلی انتخاب اساتید در دانشگاه‌ها هستند


رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم گفت: پس از اعلام فراخوان عمومی جذب و ثبت نام متقاضیان، رکن اصلی انتحاب عضو هیات علمی از میان متقاضیان، هیات های اجرایی جذب در دانشگاه‌ها هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از  روابط عمومی وزارت علوم، محمد خلج  رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در آغاز سخنان خود در جمع دبیران هیئت های اجرایی جذب دانشگاه‌ها و مدیران دفاتر تحقیق استانی گفت: باید توجه کنیم که شغل استادی و شغل معلمی شغل انبیاست و در بسیاری از آیات قرآن معلمی به عنوان شغل انبیا مطرح شده است.

 خلج امیر حسینی با بیان اینکه در قرآن کریم وظیفه پیامبران و فرستادگان خدا تزکیه و تعلیم مطرح شده است، گفت: باید به رسولان الهی تأسی کنیم و از اعضای هیأت علمی و استادان خود انتظار داشته باشیم که علاوه بر آموختن علم و دانش در راستای تزکیه و افزایش ایمان الهی دانشجویان نیز فعالیت کنند.

وی گفت: آنچه که استاد در کلاس درباره قوانین طبیعت، فیزیک، شیمی می‌گوید اشاره به فعل خدا و آیات الهی است و کاری ارزشمند است.

خلج با گرامی‌داشت دفاع مقدس گفت: افتخارات امروز کشور از لحاظ علم و فناوری مرهون رشادت‌های رزمندگان و ایثارگران ما در دوران دفاع مقدس است.

 وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ویژگی های اساتید دانشگاه گفت: احساس غرور ملی و غیرت دینی و همچنین سرشار از روحیه خدمت بودن از جمله ویژگی هایی است که باید در اساتید دانشگاه ها وجود داشته باشد.

 رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی گفت: بر اساس ضوابط و قوانین، مسولیت اصلی جذب اعضای هیئت علمی با هیئت های اجرایی جذب است و این هیئت‌ها در صورت صلاحدید و تشخیص خود می توانند از نظر مشورتی گروههای آموزشی استفاده کنند و نظر گروه آموزشی صرفا مشورتی است.

* میانگین ماندگاری پرونده‌ها در هیات های اجرایی دانشگاه‌ها حدود یک سال

 خلج از دبیران هیات های اجرایی جذب خواست که در تکمیل پرونده ها علاوه بر دقت، سرعت لازم را داشته باشند چرا که هم اکنون میانگین ماندگاری پرونده‌ها در هیات های اجرایی دانشگاه ها حدود یک سال است در حالی که میانگین ماندگاری این پرونده ها در مرکز جذب وزارت علوم ۵۰ روز است.

 رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی به دبیران هیئت های اجرایی جذب توصیه کرد که بلافاصله بعد از انتشار فراخوان عمومی و پایان ثبت نام متقاضیان، نسبت به تشکیل جلسات هیئت های اجرایی اقدام کنند و در کمترین زمان نتایج را به  مرکز جذب وزارت علوم جذب ارسال نمایند.

وی به اعضای هیات های اجرایی توصیه کرد که پس از اعلام فراخوان  و ثبت نام متقاضیان، در هر کد رشته محل حداقل ۳ نفر از متقاضیان را برای طی مراحل جذب انتخاب کنند و این سه نفر را  بر اساس شاخص های علمی انتخاب کنند. 

رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم گفت: طرحی در دست تدوین داریم که در صورت تصویب هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی، به دو نفری که چزو سه نفر انتخاب اولیه هیات اجرایی جذب بوده اند و به عنوان عضو هیات علمی جذب نشده اند مجوز حق التدریس بدهیم.

محمدی دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست گفت: ۶۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در فراخوان های جذب که در ۱۲ سال اخیر منتشر شده است جذب دانشگاه‌ها شده اند و حامی آرمان های انقلاب هستند.

محمدی با تاکید براینکه در جذب اعضای هیات علمی باید به اسناد بالادستی مانند سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع علمی کشور توجه کنیم،گفت: هیئت اجرایی جذب مهمترین رکن جذب اساتید در دانشگاهها است.

دبیر هیات عالی جذب تاکید کرد: در اعلام فراخوان جذب اعضای هیات علمی باید به سیاست های کلان کشور، آینده نگری و سمت و سوی دانش جهانی، نیازهای مهم کشور، نیازهای استانی ، آمایش آموزش عالی و برنامه ایجاد رشته های جدید توجه کنیم.

پایان پیام/


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا