جامعه

روایتی از اهدای خون میلیونی ایرانی‌ها


سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در 7 ماهه ابتدایی سال جاری حدود یک میلیون و 625 هزار نفر از هموطنان به مراکز اهدای خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، حدود یک میلیون و 310 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،خون به عنوان حیاتی ترین ماده در بدن مهمترین نقش را در تامین سلامتی ذدارد؛ به طوری که اگر این ماده دچار کمبود و نقصان باشد سلامتی اعضا و جوارح مختلف بدن به مخاطره می‌افتد.

 اهدای خون به عنوان یکی از سنت‌های پسندیده در جامعه همواره مورد توجه بسیاری از مردم قرار  داشته است؛ به شکلی که مردان در سال می توانند چهار بار و زنان سه بار خون ادها کنند. بعد از 2 ساعت از زمان اهدای خون توسط هر فرد خون به بدن برگشته و جایگزین خون اهدایی می‌شود.

عباس صداقت، سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن ابراز مسرت از احساس مسؤولیت هموطنان نوع دوست و اهداکنندگان همیشه همراه سازمان انتقال خون ایران، گفت: در 7 ماهه نخست سال جاری، حدود 4 میلیون واحد محصولات و فرآورده‌های خون مورد نیاز مراکز درمانی کشور فرآوری و تأمین شد که بدین ترتیب، شبکه ملی خون رسانی کشور در این شاخص رشدی حدود 11.76 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته کسب کرده است.

  صداقت افزود: استان‌های خراسان شمالی، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد و همدان به ترتیب با بیش از 37 درصد، نزدیک به 31 درصد ، نزدیک به 26 درصد و بیش از 25 درصد بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استان‌های کشور در 7 ماهه ابتدای سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، به خود اختصاص داده‌اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد: در استان تهران نیز شاهد رشد 22 درصدی شاخص اهدای خون در 7 ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده‌ایم.شاخص اهدای خون بانوان در کشور در 7 ماهه نخست سال جاری همچنان به صورت چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و تقریبأ حدود 4.5 درصد بود.

 وی اضافه کرد: بانوان استان‌های لرستان و کردستان با بیش از 9 درصد و خراسان شمالی با نزدیک به 8 درصد اهدای خون ، بیشترین مشارکت را طی این مدت نسبت به سایر استانها از خود نشان داده‌اند. 

صداقت همچنین اعلام کرد: در 7 ماه اول سالجاری حدود 206 هزار نفر از اهداکنندگان خون، «اهداکننده بار اول» بوده‌اند که حدود 16 درصد از کل موارد اهدای خون را در طی این مدت شامل می‌شوند.بر همین اساس در همین بازه زمانی حدود 84 درصد از اهداکنندگان را، اهداکنندگان مستمر و با سابقه تشکیل داده اند.

وی  تاکید کرد: سازمان انتقال خون ایران امید دارد با توجه به تغییر هرم جمعیت اهداکنندگان و لزوم مشارکت هرچه بیشتر جوانان و نوجوانان در تأمین ذخایر خون و فرآورده‌های خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیماران عزیز کشورمان، سنت حسنه اهدای خون توسط هموطنان گرامی استمرار یابد و در طول یک سال، ضریب تبدیل اهدای بار اول به اهدای مستمر خون با سرعت و شتاب بیشتری در کشورمان رخ دهد.

اهداکنندگانی که در طی 12 ماه، بتوانند سابقه اهدای موفق خون را حداقل 2 بار و یا بیشتر ثبت کنند، به عنوان اهداکننده مستمر محسوب شده و کارت ویژه مربوطه را دریافت می‌کنند.

پایان پیام/


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا