دانش و فناوری

اپل دسترسی به کل حافظه macOS را به‌دلیل خطر ایجنت‌های هوش مصنوعی سخت‌تر می‌کند

اپل همیشه برای سیستم‌عامل‌های خود سیاست‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی سفت و سختی تعیین کرده که مانع دسترسی مستقیم برنامه‌ها به داده‌های یکدیگر می‌شود. در macOS به‌دلیل ماهیت منعطف‌تر و نیاز نرم‌افزارهای پشتیبان‌گیری به داده‌ها، قابلیتی تحت‌عنوان «Full Disk Access» وجود دارد. این قابلیت به برنامه‌های مجاز اجازه می‌دهد بدون محدودیت‌های معمول، به بخش‌های مختلف حافظه از جمله فایل‌ها، پیام‌ها، تاریخچه مرورگر و ایمیل‌ها دسترسی داشته باشند. با‌این‌حال، گسترش ایجنت‌های هوش مصنوعی باعث شده تا اپل اکنون رویکرد خود را در قبال این سطح از دسترسی تغییر دهد.

اپل در وب‌سایت توسعه‌دهندگان خود اعلام کرد قصد دارد کنترل‌ها و تأییدیه‌های بیشتری را به ویژگی Full Disk Access در مک‌او‌اس اضافه کند. در به‌روزرسانی‌های آینده، کاربرانی که تمایل دارند چنین دسترسی گسترده‌ای را به ایجنت‌ها ارائه کنند، ملزم به انجام یک اقدام اضافی کاملاً شفاف، آگاهانه و مستقیم خواهند بود.

هدف شرکت از این تصمیم شفاف‌سازی بیشتر و ارائه هشدار به کاربران در زمان درخواست دسترسی ایجنت‌های هوش مصنوعی به تمامی داده‌های دستگاه اعلام شده است. به گفته اپل، پیشرفت ابزارهای هوش مصنوعی و مستقل‌تر شدن آنها، خطرات سوءاستفاده از چنین دسترسی‌هایی را دوچندان کرده است.

کنترل‌های امنیتی Full Disk Access در برابر خطرات هوش مصنوعی

بیانیه اپل پس از جنجال‌های مربوط به ایجنت‌های هوش مصنوعی دسکتاپ، از جمله Muse متعلق به متا و Dots اوپن‌ای‌آی منتشر شده است. اخیراً گفته شده بود نسخه مک ایجنت هوش مصنوعی متا بدون اینکه دسترسی دیسک macOS فعال شده باشد، به محتوای پیام‌های شخصی کاربر دست پیدا کرده است. در واکنش به این ادعا، «اندی استون»، سخنگوی متا، تأکید کرد دسترسی Muse به پیام‌های اپل تنها با تأیید مستقیم کاربر و با فعال‌سازی هم‌زمان Full Disk Access و رابط پیام‌ها امکان‌پذیر است و کاربر می‌تواند هر زمان این دسترسی را لغو کند.

علاوه‌براین، گزارشی از سوی نشریه WIRED نشان داد یک آسیب‌پذیری در نسخه مک ChatGPT نیز می‌توانست داده‌های حساس کاربران را در معرض خطر قرار دهد.

اپل در بیانیه خود درباره این قابلیت توضیح داده که دسترسی به کل دیسک برای عملکرد صحیح برنامه‌های پشتیبان‌گیری ابری و محلی طراحی شده است، اما برخی توسعه‌دهندگان به‌گونه‌ای از آن استفاده می‌کنند که سیستم، پیام‌ها، تاریخچه مرورگر و حتی حریم خصوصی افرادی را که با کاربر در ارتباط هستند به خطر می‌اندازد. هنوز تاریخ دقیقی برای اعمال این تغییرات در مک‌او‌اس اعلام نشده است.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا