فرهنگ

از تبیین رویداد B2B تا گلایه‌ از دولتمردان و مسئولان حوزه پوشاک

در نشست خبری چه گذشت؛

رئیس مرکز تجاری ایران در نجف گفت: رویداد B2B از ۲۳ تا ۲۶ مهر در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود، در حالی که تا کنون دولت و هیچ یک از متولیان امر حمایتی از ما نکرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری رویداد فرهنگی B2B( تجارت میان تولیدکنندگان ایرانی و عراقی)، عصر روز شنبه ۲۲ مهر با حضور مرتضی هدایتی مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف، رضا چگینی رئیس هیأت مدیره مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف، ابوالقاسم شیرازی دبیر کمیته پوشاک مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

مرتضی هدایتی مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: متأسفانه در کشور به توانایی‌های جمهوری اسلامی در حوزه پوشاک توجهی نمی‌شود و علاوه بر آن از صادرات آثار تولیدکنندگان پوشاک ایرانی به کشور عراق هم غافل مانده‌ایم.

وی افزود: حوزه پوشاک، ظرفیت قابل توجهی برای جمهوری اسلامی ایران دارد. در سال‌های اخیر دولت آقای رئیسی اهتمام زیادی برای مشاغل کوچک در قالب وام‌های برکت میان ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان دارد که بخش اعظمی به حوزه پوشاک پرداخته شد. هزینه کردن برای حضور تولیدکنندگان در عرصه تولید خوب است، اما دولت برای گام بعدی تولید و فروش چه کرده است؟ باید گفت که هیچ.

مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: در حاشیه این رویداد یک کارگاه آموزشی با موضوع صادرات به عراق برگزار می‌شود. همچنین به منظور ایجاد روابط دیجیتالی میان تولیدکنندگان ایرانی و عراقی سامانه تجارت الکترونیک رونمایی می‌شود.

وی افزود: متأسفانه بحث پوشاک جمهوری اسلامی خیلی غریب است و متولی مشخصی ندارد. در بحث فروش وزارت صمت خود را متولی می‌داند و در بحث فرهنگی هم به نوعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را دخیل می‌کند. هر کدام از دو دستگاه ادعا می‌کنند که مسئول هستند در حالی که هیچیک از آنها عملکرد مثبتی ندارند.

هدایتی گفت: از آقای امامی رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور انتظار داریم تا قدری بیش از گذشته فعال‌تر شوند اما متأسفانه در این حوزه اتفاقی نیفتاده است. رویدادهای لباس بسیاری برگزاری می‌شود اما عملاً عملکردی توسط آقای گرجی در وزارت صمت یا مسئولان سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی صادرات یا کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد نبودیم.

مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: نمایشگاه ایران مد یا نمایشگاه پوشاک با حدود ۷۰ غرفه برگزار می‌شود اما بعید می دانم بتواند به استانداردهای لازم دست یابد. ما در حاشیه این نمایشگاه رویداد B۲B را برگزار می‌کنیم تا تولیدکنندگان ایرانی به صورت تخصصی با تولیدکنندگان عراقی وارد مذاکره و فروش شوند.

باید با رقبای مان در عراق کنار بیاییم

وی افزود: رقبای زیادی در عراق داریم و باید با آنها کنار بیاییم. ما قرار است اولین هیأت تجاری تخصصی پوشاک را به ریاست آقای مهدی برادران معاون وزیر صمت طی یک ماه آینده به عراق اعزام کنیم. قرار بود این اتفاق پیش از ایام اربعین باشد اما به دلیل آنکه عراق در ایام اربعین شرایط خاصی دارد، این اتفاق به یک ماه آینده موکول شد. البته ما ترجیح مان این است که هیأت‌های عراقی به ایران بیایند چراکه هزینه یک هیأت ایرانی به عراق بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون است.

هدایتی گفت: در روزهای گذشته جلسه‌ای با سفیر عراق داشتیم که او به شدت موافق توسعه هیأت‌های بازرگانی و تجاری هستند تا هیأت‌های سیاسی. این عزم در دولت برای توسعه همه جانبه برای کشور ایران هم باید ایجاد شود. لباس ایرانی به ترکیه می‌رود و دوباره با اسم ترکیه به کشورمان برمی گردد. ما باید به آینده صادرات امیدوار باشیم.

وی افزود: ما باید در بهشت زهرا قبری برای پوشاک ایرانی بگذاریم و سنگ بنای یادبود روی آن قرار دهیم و بنویسیم ایران اولین کشوری بود که روی تن زن ایرانی، لباس گذاشت.

مدیر مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: تا به امروز دولت هیچ کمکی برای برگزاری رویداد B۲B نکرده است و همه هزینه‌ها را از جیب پرداخت کرده‌ایم. قرار است در این رویداد ۵۰ نفر از تاجران عراقی حضور داشته باشند.

وی افزود: بی اعتمادی میان دو کشور ایران و عراق وجود دارد و باید این مشکل مرتفع شود و بنظر می‌رسد سامانه تجارت الکترونیک می‌توانیم این اعتمادسازی را انجام دهد. وقتی از مسئولی دعوت به حضور می‌کنیم، می‌گویند که چون فلان مسئول است ما نمی‌خواهیم حضور داشته باشیم. درحالی که آنها نمی‌دانند با این رفتارهای شأن سر معیشت مردم معامله می‌کنند. البه یکی دیگر از راه‌هایی که اعتمادسازی کرده‌ایم این است که کالا را از درب کارخانه تحویل می‌گیریم و به درب خانه می‌رسانیم.

هدایتی گفت: کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به جای آنکه با ما همکاری کند، تنها کارش این است که موانع بر سر راه مان ایجاد کند و به اصطلاح ما را بزند. ما الان چند روزی می‌شود که پشت خط آقای امامی رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور هستیم. این درحالی است که ساعت ۲۳ با آقای نیکزاد نماینده مجلس در خانه ملت جلسه برگزار کردیم.

وی افزود: لاین عفاف و حجاب را به صورت ویژه در رویداد B۲B قرار داده‌ایم و خدمات آن با تخفیفات ویژه عرضه می‌شود. همچنین تولیدکنندگان می‌توانند از طریق سایت مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف به نشانی www.iriqbc.ir ثبت نام خود را انجام دهند.

ما از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور تبعیت نمی‌کنیم

در ادامه رضا چگینی رئیس هیأت مدیره مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: جمهوری اسلامی ایران اشتراکات بسیاری با عراق داریم به همین دلیل شاهد ظرفیت‌های بالقوه میان دو کشور هستیم. ما باید از این ظرفیت‌ها بتوانیم به صورت خاص در روابط تجاری فی ما بین و براساس نیازمندی‌های کشور همسایه استفاده کنیم.

وی افزود: صحبت‌هایی با مسئولان عراقی داشتیم و بسیار مشتاق هستند تا روابط فی مابین تقویت شود و بتوانیم شاهد اقدامات مؤثری میان دو کشور دوست و برادر باشیم.

رئیس هیأت مدیره مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف در پاسخ به این پرسش که کارگروه ساماندهی مد و لباس بارها اعلام کرده است که برنامه‌هایی که از سوی مرکز تجاری برگزار می‌شود، مورد قبول شأن نیست، گفت: کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور متولی این برنامه‌ها نیست که بخواهد به ما مجوز بدهد یا ندهد. کارگروه فقط می‌تواند وارد میدان شود و بر موضوع حجاب و عفاف نظارت کند. ما چندان از کارگروه تبعیت نمی‌کنیم.

صادرات راه نجات اقتصاد مملکت و حیات تولیدکنندگان است

ابوالقاسم شیرازی دبیر کمیته پوشاک مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: رویداد فرهنگی B۲B( تجارت میان تولیدکنندگان ایرانی و عراقی) از ۲۳ تا ۲۶ مهر در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می‌شود؛ ما شاهد خیل عظیمی از کارآفرینان هستیم که در صنعت پوشاک توانمند هستند و محصولات با کیفیتی تولید می‌کنند و آنقدر در این حوزه شاهد ظرفیت‌های عظیمی هستیم که عمدتاً صادرات محور هستند.

وی افزود: در دو سال گذشته تولیدکنندگان ایرانی به خصوص در کشور عراق فعالیت‌های چشمگیری داشتند و امسال هم در رویداد فرهنگی B۲B( تجارت میان تولیدکنندگان ایرانی و عراقی) حضور فعالی دارند. تولیدکنندگان ایرانی طی چهار روز قرار است با تولیدکنندگان و تاجران عراقی آشنا شوند و این نوع آشنایی و مذاکرات سبب صادرات محصولات شود.

دبیر کمیته پوشاک مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: ما برای تحقق صادرات باید این موضوع را در دستور کارمان قرار دهیم؛ چراکه صادرات راه نجات اقتصاد مملکت و حیات تولیدکنندگان است. دومین موضوع حائز اهمیت بحث مواد اولیه است که باید نسبت به آن توجه کنیم. همچنین صادرات می‌تواند علاوه بر عراق به دیگر کشورها هم صورت بگیرد چراکه این ظرفیت در حوزه پوشاک وجود دارد. برای مثال کشورهای اوراسیا، افغانستان، روسیه و ازبکستان از چنین ظرفیت‌هایی برخوردار هستند.

وی افزود: امروزه ترک‌ها بازار روسیه را در حوزه پوشاک قبضه کرده‌اند. ما گاهی اوقات چنین رویه‌هایی را دور می زنیم. برای مثال پوشاک ایرانی را با برند ایتالیایی توزیع می‌کنیم و پس از آنکه آن برند در ایتالیا قوت گرفت، عنوان می‌کنیم که محصول ایران است.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا