فرهنگ

تجلی ایمان و امید در صنایع دستی نمایان است

معاون صنایع دستی کشور:

اردبیل- معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تجلی ایمان و امید را که مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر بر آن تاکید کردند در هنر صنایع دستی به عینه مشاهده می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم جلالی پیش از ظهر دوشنبه در نشست صمیمی هنرمندان صنایع دستی اردبیل اظهار کرد: اردبیل پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده و قطعاً در سال جاری مورد توجه و کانون حضور گردشگران بیشمار داخلی و خارجی خواهد بود.

وی تصریح کرد: ما باید از این فرصت بهره گرفته و تولیدات صنایع دستی این استان را که از تنوع خاصی برخوردار است، به دنیا معرفی کنیم.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سه گانه تبدیل بینش، نگرش و منش در مسیر تولید و عرضه محصولات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: محصول صنایع دستی بر اساس نگرش، مبتنی بر بینش و منش خاص هنرمندان تولید و عرضه می‌شود و قطعاً جدا شدن این سه عنصر امکان پذیر نیست.

جلالی با بیان اینکه نگاه معیشت محوری به صنایع دستی باید با نگاه هویتی به این حوزه تلفیق پیدا کند، افزود: ما صنایع دستی معیشت محور همراه با هویت محوری می‌خواهیم که زیبایی‌های کشورمان را همراه با پشتوانه فرهنگی، تاریخی و تمدنی به رخ بکشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته این حوزه مورد غفلت قرار گرفته در حالی که در سال رشد تولید باید به رونق تولیدات صنایع دستی که تلفیقی از مزیت‌های اقتصادی، هویتی و اعتقادی است، توجهی جدی داشته باشیم.

جلالی اضافه کرد: ما در گالری خطایی اردبیل گرد هم آمدیم تا اردبیل را که گهواره هویتی و تمدنی این سرزمین است با هنر صنایع دستی به شایستگی بیاراییم و قطعاً همه هنرها به مثابه سلول‌های بنیادین در حول محور صنایع دستی باید توسعه پیدا کند.

وی بیان کرد: ما در این مجموعه خود را به مانند یک خانواده‌ای می‌دانیم که تمام ارکان خانواده باید از سلامت فکری، روحی و روانی برخوردار شده و در حد تعادل شاهد رشد و تعالی بیشتر باشیم.

جلالی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در این عرصه قدرت بالای تولید آثار هنرمندان را در کنار تقویت جبهه ارزش افزوده و تولید آثار ارزشمند شاهد هستیم که قطعاً این تولیدات می‌تواند نشان دهنده هویت، تاریخ و تمدن این مرز و بوم باشد.

وی تصریح کرد: در مسیر توسعه و پیشرفت صنایع دستی ما تجلی ایمان و امید را در این حوزه شاهد هستیم چرا که با ایمان و اعتقاد هنرمندان این حوزه تولیداتی شکل می‌گیرد که ارزش و جایگاهی به مراتب بالاتر پیدا می‌کند.

جلالی گفت: هنرمندان این حوزه از خاک بی روح، چوب بی جان و پارچه بی رنگ آثاری را خلق می‌کنند که نمادی از ایمان و امید است.

فعالان حوزه صنایع دستی همه جانبه حمایت شوند

وی افزود: باید حمایت حداکثری از فعالان این حوزه انجام شود تا با کاهش هزینه‌ها و مدیریت صحیح تولید آثار ارزشمند بتوان کارها را به شایستگی به پیش برد.

جلالی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: باید در این حوزه نگاه تزئینی و فانتزی را کنار گذاشت و با ادبیات رشد و حمایت از صنایع دستی به سمت ارزش افزوده بیشتر حرکت کرد.

وی از اردبیل به عنوان چشم سرزمین پاک ایران یاد کرد و ادامه داد: از این چشم هم اشک شوق و هم غم و اندوه و همت می بارد و به گواهی تاریخ شهدای این دیار غم و اندوه را برای مردم در کنار عزت و عظمت خلق کرده و نوای «عاشیق لار» نیز به این سرزمین حال و هوایی متفاوت بخشیده است.

جلالی به هویت تاریخی اردبیل به عنوان شهر پاک اشاره کرد و گفت: از امروز با تعاملات فرهنگی می‌توان اردبیل را به عنوان دیار پاکان و انسان‌های معنوی و ارزشی بیش از گذشته معرفی کرد.

وی محوریت اشتغال صنایع دستی را خانواده محور عنوان کرد و افزود: در این حوزه ما از تولیدات و هنرمندان حمایت کرده و همه این سرمایه‌ها را قدر می‌دانیم و بر این باوریم تولیدات این حوزه صادرات، برندینگ و شهرت آفرینی محصولات متنوع می‌تواند ارزش افزوده بیشتری را برای این استان به وجود آورد.

جلالی ضرورت راه اندازی شبکه اطلاع رسانی درست در حوزه تولیدات صنایع دستی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: به دور از نگاه امونیسم غرب و سوسیالیسم شرق ما در جامعه خودمان نگاه خانواده محور را مبنا قرار دادیم تا اخلاق، سلامت و ثروت در سایه خانواده محوری تولید و عرضه شود.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: امیدواریم با همراهی زنان غیرتمند این دیار تولید متنوع صنایع دستی را شاهد و ناظر باشیم.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا