فرهنگ

خبری از تخصیص خودرو به ایثارگران مشمول نیست که نیست!


در حالی که حدود 19 روز تا پایان امسال باقی مانده، اما هنوز خبر جدیدی برای اجرای قانون تخصیص خودرو به ایثارگران در سال ۱۴۰۱ نیست که نیست.

خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت ـ زهرا بختیاری: ۱۶ روز از آغاز سال ۱۴۰۱ می‌گذشت که پاکدل، معاون توسعه و تعاون بنیاد شهید و امور ایثاگران در رسانه‌ها اعلام کرد: «با توجه به بند «ی» تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است از طریق شرکت‌های خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا از محل تولید محصولات ملی خود به‌ تعداد ۱۰ هزار دستگاه خودرو نسبت به فروش خودرو به همسر، فرزندان و والدین شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر دارای محدودیت‌های جسمی و حرکتی و جانبازان ۵۰ درصد و بیشتر با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌ شرطی که فاقد خودرو بوده و تاکنون با معرفی بنیاد خودرو دریافت نکرده باشند، با تقسیط ۵ ساله و کارمزد ۴ درصد از محل تسهیلات قرض‌الحسنه تبصره ۱۶ اقدام کند.»

او همچنین گفت: «جانبازان ۷۰ درصد مشمول شرایط این بند نیستند و با توجه به تعداد و نوع خودرو و شروط اعلام‌شده لازم است هماهنگی‌های لازم برای معرفی ایثارگران از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزارتخانه ذی‌ربط، خودروسازان و سیستم بانکی انجام شود و اولویت‌بندی واجدین شرایط بر اساس نوع خودروهای تخصیصی صورت گیرد.»

نکته قابل توجه در این خبر آن بود که به خانواده‌های ایثارگران تأکید شد تا زمان حصول نتیجه قطعی، از مراجعه به دفاتر و مراکز بنیاد و یا تماس تلفنی برای دریافت معرفی‌نامه خودداری کنند. آن زمان اعلام شد که اطلاعات لازم پس از هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه در آینده به اطلاع ایثارگران رسانده می‌شود.

طی این ۱۲ ماه بارها و بارها ایثارگران مشمول با خبرگزاری فارس تماس گرفتند و خواستار تعیین تکلیف در اجرای این قانون شدند. یکی از این عزیزان می‌گوید: «وقتی قرار نیست قانونی را که وضع می‌شود، اجرا کنند، چرا آنقدر در بوق و کرنا می‌گویند فلان امتیاز به ایثارگران داده می‌شود؟ بسیاری از مردم فکر می‌کنند الان چه بریز و بپاشی برای ما می‌شود!»

گلایه‌هایی از این دست، بسیار مطرح می‌شود، اما رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری خود روز ۱۵ آبان اعلام کرد: «سال گذشته حکمی در بودجه وجود داشت که متأسفانه منابع مالی آن دیده نشده بود، اما در سال جاری در قانون بودجه تسهیلات یارانه‌ای برای مشمولان در نظر گرفته شده است و البته تعداد بیشتری از ایثارگران مشمول شده‌اند. در قانون واگذاری ۱۰ هزار خودرو پیش‌بینی شده اما تعداد مشمولان ۲۵۰ هزار نفر است که تمامی اسامی این مشمولان را به وزارت صمت اعلام کردیم و اجرای آن و شیوه انتخاب افراد از روش‌هایی مانند قرعه کشی در اختیار بنیاد نیست.»

با این سخن قاضی زاده و البته افتادن توپ در زمین وزارت صمت، سخنگوی وزارت خانه اعلام کرد: «هر زمان، اسامی واجدین شرایط از سوی بنیاد شهید، به وزارت صمت ارائه شود و تسهیلات بانکی نیز تخصیص پیدا کند، خودرو به متقاضیان داده خواهد شد.»

در میان صحبت‌های مسئولان بنیاد شهید و وزارت صمت که نتیجه‌ای جز سردرگمی برای جامعه هدف نداشته است، در پاییز گذشته گفت‌وگو کردیم با میثم اروز، مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران تا ببینیم بالاخره تکلیف واگذاری خودرو به کجا کشید؟

اروز می‌گوید: «اگر چه تعداد لیست بنیاد شهید از ۱۰ هزار خودرو بیش‌تر است، اما بنیاد شهید بنا بر قانون اجازه این را ندارد بگوید که به چه کسی بدهید، به چه کسی ندهید. زیرا اولویت‌بندی بر عهده ما نیست و اساسا راهکاری در این خصوص دیده نشده است. همانطور که گفتم قانونگذار در این خصوص وظیفه‌ای را برای دو دستگاه مشخص نکرده است و اینکه وزارت صمت بخواهد چطور آن را اجرا کند با خودش است.»

خبری از تخصیص خودرو به ایثارگران مشمول نیست که نیست!

در همین خصوص بارها و بارها با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تماس گرفتیم و پیام دادیم تا به ما بگویند قانونی که وضع کرده‌اند چطور گره اجرا شدنش باز می‌شود؟ اما متأسفانه حتی یک بار هم کسی پاسخگو نبود. جالب این جاست که پیش از این حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی، سخنگوی فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی گفته بود: «زمان دریافت خودروی جانبازان و واگذاری خودرو به مشمولین در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود!»

برای پیگیری وضعیت اجرای تخصیص خودرو به ایثارگران، یک بار دیگر از طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز سوال کردیم بالاخره نتیجه در روزهای پایانی سال به کجا رسید؟ 

او می‌گوید: «طبق آخرین جلساتی که با نمایندگان مجلس داشتیم، موضوع این بود که یک سری شاخص گذاشته شود. مثلا به طور طبیعی جانباز ۷۰ درصد بر جانبازان دیگر اولویت دارد که قرار است کاهش دهنده باشد، ولی در لایحه ۱۴۰۲ بودجه بهتری برای اجرای این قانون در سال آینده پیش بینی شده است.» 

وی همچنین می‌افزاید: بنیاد باید سازمانی مطالبه‌گر شود. در واقع ما باید مکلف باشیم دستگاهی که قانون مربوط به ایثارگران را اجرا نکرد، به سازمان‌های نظارتی مانند کمیسیون اصل ۹۰، دیوان محاسبات، دفتر رهبری و … اعلام کنیم و این جزو وظایف ما در نظر گرفته شود که اگر انجام ندهیم، خودمان مواخذه شویم.»

اما در پایان این گزارش و در حالی که حدود ۱۹ روز هم تا پایان امسال باقی مانده هنوز خبر جدیدی برای اجرای قانون تخصیص خودرو به ایثارگران در سال ۱۴۰۱ نیست که نیست.

این در حالی است که بازار متلاطم خودرو در سال جاری، گرانی‌های بسیار شدیدی را تجربه کرده و هر خودرو، بیش از ۵۰ درصد گران شده است.

پایان پیام/


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا