فرهنگ

رهبر انقلاب: کفاره روزه‌ای که عمداً باطل شود با سفر از بین نمی‌رود


درباره موضوع باطل کردن عمدی روزه مطابق فتوای حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای می‌خوانیم: کسی که عمداً روزه خود را باطل کرده، اگر در آن روز به سفر رود، کفاره ساقط نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، با توجه به مسائل جاری درباره روزه‌های ماه مبارک رمضان، به بازخوانی برخی احکام روزه مرتبط با فتوای حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای می‌پردازیم که در ادامه می‌خوانید:

باطل کردن عمدی روزه ‌

کسی که عمداً روزه خود را باطل کرده، اگر در آن روز به سفر رود، کفاره ساقط نمی‌شود.

تأخیر در پرداخت کفاره

کسی که کفاره بر او واجب شده، لازم نیست آن را فوراً انجام دهد، ولی نباید آن را به قدری تأخیر بیندازد که کوتاهی در ادای واجب شمرده شود.

حکم افطار در غیر از زمان واقعی مغرب

اگر در روز ماه رمضان به خاطر تاریکی هوا یقین کند مغرب شده یا کسانی که خبر آن‌ها شرعاً حجت است بگویند مغرب شده و افطار کند، سپس معلوم شود آن هنگام مغرب نبوده است، باید قضای آن روز را بجا آورد.

خوردن قرص هنگام روزه

اگر من و بعضی از مردم بر این عقیده باشیم که بر استفاده از قرص‌‌ها جهت مداوا عنوان خوردن و آشامیدن صدق نمی‌کند، آیا عمل به آن جایز است و به روزه‌ام ضرر نمی‌زند؟

خوردن قرص روزه را باطل می‌کند.

استمرار بیماری برای مکلف ‌

کسی که به خاطر بیماری روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر بیماری‌اش تا ماه رمضان آینده ادامه یابد، قضای روزه‌ها از او ساقط می‌شود و باید برای هر روز یک مدّ طعام به فقیر بدهد.

حکم روزه درصورت عدم تحقیق از صبح شدن ‌

اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل می‌کند انجام دهد و سپس معلوم شود که آن هنگام صبح بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد ولی اگر با تحقیق و علم به اینکه صبح نشده، انجام داده باشد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.

نماز و روزه مسافر

کسی که در ماه رمضان مسافر است، چنانچه نمازش قصر باشد، نباید در سفر روزه بگیرد و اگر نماز را در سفر چهار رکعتی می‌خواند (مانند مسافری که در مکانی قصد ماندن ده روز را دارد یا مسافرت شغل اوست) واجب است روزه بگیرد.

پایان پیام/


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا