فرهنگ

طراحی‌های جدید اسباب بازی منطبق با فرهنگ ایران باشد

سبحانی مطرح کرد؛

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران می‌گوید باید در تلاش باشیم با طراحی های جدید اسباب بازی مطابق با فرهنگ ایران، کمک کنیم که فرزندان این سرزمین با این فرهنگ بیشتر عجین شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، سهم ایران از صادرات اسباب بازی در دنیا بسیار ناچیز است. گزارش های منتشر شده نشان می دهد که ایران در سال گذشته تنها ۴.۳ میلیون دلار صادرات اسباب بازی داشته باشد، این در حالی است که ارزش کل تبادلات تجاری این صنعت در سال ۲۰۲۲ حدود ۶۸.۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

البته بسیاری از کارشناسان معتقدند که ظرفیت های متعددی در این حوزه وجود داشته و با سیاست گذاری های مناسب می توان تا حد زیادی وضعیت صادرات اسباب بازی در این حوزه را بهبود بخشید. این همان نکته ای است که محمود سیجانی مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم در حاشیه بازدید از اینوتکس ۳ به آن مطرح کرد.

وی در پاسخ به این سوال که دولت برای حمایت از صنعت اسباب بازی چه سیاست گذاری هایی را باید انجام دهد، گفت: باید نسبت به ایجاد خوشه های صادراتی در این صنعت اقدام شود. همچنین هییت های تجاری را برای بازاریابی بیشتر و معرفی بهتر محصولات ایران به بازار کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه اعزام شود. همچنین شرایط را برای حضور تولیدکنندگان اسباب بازی در نمایشگاه های بین المللی فراهم کند. چراکه حضور در این نمایشگاه کمک زیادی به برند سازی محصولات ایرانی می کند.

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: بسیاری از تولیدکنندگان ما از نظر کیفی در وضعیت بسیار خوبی هستند و قدرت رقابت با محصولات خارجی را دارند. کافی است که در زمینه برند سازی این محصولات اقداماتی انجام شود.

وی اهمیت در نظر گرفتن مشوق های صادراتی را مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر واحدی شروع به صادرات کرد تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آنها قرار دهیم. اگر واحدی صادراتی شد، نباید مشکل در تامین نقدینگی خود داشته باشد.

سیجانی ادامه داد: اسباب بازی یک صنعت نوپا و ناشناخته اما با ظرفیت های فراوان است. باید این صنعت را بهتر شناخته و آنها را مورد حمایت قرار دهیم. فعالین این صنعت با تلاش خود شرایطرا به گونه ای رقم زده اند که علاوه بر تامین نیاز داخلی، می توانیم در بازار کشورهای همسایه هم حضور داشته باشیم.

اسباب بازی محرک صنایع دیگر

مدیرکل اداره صمت استان تهران در حاشیه بازدید از نمایشگاه اسباب بازی، پتانسیل های ایجاد شده در این صنعت را مورد اشاره قرار داد و افزود: باید شرایطی را فراهم آورد که تولید کنندگان اسباب بازی در یک جای مشخص در قالب اتحادیه و انجمن مجتمع شوند تا نیازها و مشکلات آن شناسایی شده و نسبت به رفع آنها اقدام شود. البته این انجمن هم اکنون وجود دارد اما پراکندگی های زیادی در زمینه فعالین این حوزه وجود دارد و باید کمک کرد که یک مدیریت واحد بر تولید کنندگان این بخش حاکم باشد.

وی اسباب بازی را یک صنعت فرابخشی اعلام کرد و با بیان اینکه مجموعه ای از صنعت پلاستیک، چوب، پلیمر، کاغذ و نرم افزاری و طراحی در این صنعت گرد هم آمده اند، ادامه داد: اسباب بازی محرک یک سری صنایع دیگر محسوب می شود. بدیهی است که اگر این صنعت رشد کند، شاید پویایی در صنایع دیگر هم خواهیم.

مدیرکل اداره صمت استان تهران نقش صنعت اسباب بازی در ارتقای فرهنگی نسل کودک و نوجوان را مورد اشاره قرار داد و افزود: باید در تلاش باشیم که با طراحی های جدید اسباب بازی مطابق با فرهنگ ایران، کمک کنیم که فرزندان این سرزمین با این فرهنگ بیشتر عجین شوند.

وی دامه داد: بسیاری از واحدهای تولیدی در این صنعت، در زمینه تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند که باید دولت شرایط لازم را برای حل این مشکل و ایجاد ثبات در بازار فراهم کند. از دیگر اقداماتی که دولت موظف به انجام آن است، مساله بازارسازی است.

سیجانی در پایان سخنان خود نمایشگاه اسباب بازی را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: من تا این اندازه با این صنعت آشنایی نداشتیم و حضور در این نمایشگاه و آشنایی با توانایی تولیدکنندگان این صنعت برایم بسیار جالب بود. این صنعت نه تنها ارزش افزوده بالایی دارد، بلکه آلایندگی کمتری داشته و اتفاقاً آب بر هم نیست. برای حمایت از فعالین این صنعت و رفع و پیگری دغدغه های آنها اتاق فکری در دفتر اداره صمت استان تهران با حضور نمایندگان این صنعت شکل خواهد گرفت.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا