فرهنگ

نمایشگاه کتاب، چهارشنبه با حضور خانواده‌های شهدای امنیت افتتاح می‌شود


قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران گفت: همواره این شبهه مطرح بود که نمایشگاه کتاب تهران به کسب و کار کتابفروشان نقصان وارد کرده است، اما امسال برای اینکه این شبهه رفع شود، اضافه شدند تا محصولات خود را عرضه کنند.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری سی و چهارمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور یاسر احمدوند و علی رمضانی، رئیس و قائم مقام این دوره از نمایشگاه کتاب تهران صبح امروز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد.

این دوره از نمایشگاه چهارشنبه 20 اردیبهشت‌ماه با حضور خانواده‌های معظم شهدای امیت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) کار خود را آغاز می‌کند.

در این نشست یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران درخصوص شعار این دوره (آینده خواندنی است) گفت: این شعار به این معناست که آینده پیشرفت کشور در گرو بیشتر و بهتر خواندن و مطالعه کردن است. پیشرفت جوامع مختلف مرهون بهتر و بیش‌تر خواندن است و سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران، ایجاد زمینه‌ای برای تشویق مردم و توجه به عادت کتابخوانی و توجه دادن خانواده‌ها به این موضوع مهم است. رویکردمان در این نمایشگاه، توجه به محتوای فرهنگی و تلاش برای ایجاد زمینه استفاده از برنامه‌های فرهنگی است.

وی در ادامه بیان کرد: دستگاه‌های مختلف با تمام توان کمک‌حال این دوره بودند و از مجموعه شهرداری تهران، بانک ملی ایران، شرکت پست، مجموعه‌های انتظامی و مدیریت شهری و همه دست اندرکاران نمایشگاه مصلی قدردانی می‌کنیم. به طور ویژه هم از ناشران با وجود مشکلات اقتصادی پیش روی صنعت نشر که با انگیزه حداکثری در بخش‌های مختلف نمایشگاه حضور پررونق خواهند داشت، تشکر می‌کنم.

در ادامه علی رمضانی قائم مقام این دوره از نمایشگاه در خصوص موضوعاتی که امسال به نمایشگاه اضافه شده است، بیان کرد: تجربه‌ای که از دوره گذشته نمایشگاه کتاب داشتیم، موضوع تعامل با رسانه‌ها و فراهم کردن دسترسی عمومی برای مردم است. این دوره برای دومین مرتبه است که بخش مجازی به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند و بسته‌های پستی نیز به صورت رایگان به دست مخاطبان خواهد رسید. اتفاق دیگر، اضافه شدن تعداد کتابفروشان است. همواره این شبهه مطرح بود که نمایشگاه کتاب تهران به کسب و کار کتابفروشان نقصان وارد کرده است، اما امسال برای اینکه این شبهه رفع شود اضافه شدند تا محصولات خود را عرضه کنند.

رمضانی با اشاره به رفع نقص‌ها در این دوره از نمایشگاه گفت: فعالیت‌های نمایشگاه کتاب تهران بعد از اتمام دوره گذشته آغاز شد و دبیرخانه دائمی نمایشگاه را تشکیل دادیم تا ابعاد دوره گذشته را بررسی و آسیب‌شناسی کنیم. به طور مثال نقایصی را در مراحل آماده‌سازی و راهنماها و تبلیغات داشتیم که امسال این فعالیت‌ها را بهبود دادیم. کمیته‌ پاسخگویی هم با توجه به تجربه سال گذشته مجزا برگزار و در ۲۰ نقطه نمایشگاه غرفه اطلاع‌رسانی داریم. تجربه سال گذشته به ما گفت که کارافزار نمایشگاه را توسعه بدهیم تا مخاطبان در تلفن همراهشان نقشه نمایشگاه را داشته باشند.

سخنگوی این دوره از نمایشگاه گفت: قریب به ۱۰۰ ناشر خارجی کتاب‌هایی را که در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۱۰۱۵ منتشر کرده‌اند را عرضه می‌کنند که قریب به ۴۵ هزار عنوان است و ما ۴۰ درصد رشد در عناوین و ۲۰ درصد در تعداد محصولات شاهد هستیم.

وی گفت: تاجیکسان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است که بیش از ۲۰ نفر از شخصیت‌های فرهنگی این کشور حضور خواهد داشت و همچنین از شخصیت‌های تأثیرگذار جهان برای حضور در نمایشگاه دعوت شده است. همچنین رئیس نمایشگاه‌های دهلی‌نو، دوحه و مسقط نیز امسال حضور دارند و وزرای فرهنگ ونزوئلا و تاجیکستان نیز به ایران می‌آیند و از کتاب وزیر فرهنگ ونزوئلا که نشر ایران ترجمه کرده است، رونمایی می‌شود.

خبر تکمیل می‌شود…


آگهی
دکمه بازگشت به بالا