سلامت

ضربه کاری مجلس به پیکره نظام سلامت/حذف دوره رزیدنتی از شمول شغل

حذف بند مربوط به شغل محسوب شدن دوره رزیدنتی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط کمیسیون تلفیق مجلس، ضربه‌ای بزرگ به آینده پزشکی کشور وارد کرده است. در حالی که وزیر بهداشت از بحران مهاجرت پزشکان و کاهش تمایل به ورود به دوره‌های تخصصی سخن گفته بود، نمایندگان مجلس با این اقدام ضربه کاری را به پیکره نظام آموزشی سلامت کشور زدند.

به گزارش سلامت نیوز در تصمیمی بحث‌برانگیز و غیرقابل‌توجیه، کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دولت مبنی بر شغل محسوب شدن دوره رزیدنتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به‌طور کامل حذف کرد. این اقدام نه‌تنها با وعده‌های پیشین وزیر بهداشت و دولت در تناقض است، بلکه پیامدهای نگران‌کننده‌ای برای آینده نظام سلامت کشور خواهد داشت.

تنها چندی پیش، وزیر بهداشت با توجه به افزایش موج مهاجرت جوان‌پزشکان، کاهش رغبت برای ورود به دوره‌های رزیدنتی، و خالی ماندن بسیاری از رشته‌های تخصصی، وعده داد که دوره سخت رزیدنتی به‌عنوان شغل محسوب شده و مزایای شغلی برای دستیاران پزشکی در نظر گرفته شود. اما این وعده اکنون توسط کمیسیون تلفیق نادیده گرفته شده و بند الف از تبصره ۱۶ لایحه بودجه به‌طور کلی حذف شده است.

حذف این بند به‌وضوح نشان می‌دهد که برخی از نمایندگان مجلس از بحران نیروی انسانی در حوزه سلامت آگاهی کافی ندارند یا آن را جدی نمی‌گیرند. در سال‌های اخیر، موج مهاجرت پزشکان، به‌ویژه متخصصان جوان، به سطحی خطرناک رسیده است. عدم تمایل پزشکان به ورود به دوره‌های رزیدنتی، خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی، و فشار طاقت‌فرسای کاری بر دستیاران پزشکی، همگی زنگ خطری جدی برای نظام سلامت کشور به صدا درآورده‌اند.

دکتر جعفریان،مشاور عالی وزیر بهداشت در واکنش به این اقدام گفت: «عدم تصویب پیشنهاد دولت برای تعیین مزایای شغلی برای دستیاران گروه پزشکی هیچ توجیهی ندارد و ضربه دیگری به آینده پزشکی ایران است. متأسفانه برخی مسئولان هنوز متوجه وضعیت خطرناک نیروی انسانی در حوزه سلامت نیستند.»

مدیر اسبق روابط عمومی وزارت بهداشت هم در واکنشی تند نشبت به این افدام مجلس در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت : « حداقل چهار سال است که موضوع شغل بودن دوره دستیاری ازین دستگاه اجرایی به آن سازمان و … رد و بدل میشود و در آخرین گام در کمیسیون تلفیق مجلس، ناکام می ماند! چرا؟ چون نمی‌دانند و نمی خواهند بدانند و دغدغه دانستن ندارند که آموزش پزشکی و آینده خدمات پزشکی در ایران به مویی بند است ..»

اکنون چشم‌ها به کمیسیون بهداشت مجلس دوخته شده است. آیا این کمیسیون پیشنهادی برای بازگرداندن این بند حیاتی ارائه خواهد کرد؟ یا سرنوشت رزیدنت‌های پزشکی، این نیروهای خط مقدم نظام سلامت، بار دیگر قربانی سیاست‌های غیرکارشناسی خواهد شد؟

جامعه پزشکی و مردم منتظر پاسخگویی نمایندگان مجلس بخصوص اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و بازنگری در این تصمیم هستند. هرگونه تأخیر در اصلاح این رویکرد، تبعات جبران‌ناپذیری برای نظام سلامت کشور خواهد داشت. آیا نمایندگان مجلس صدای اعتراض پزشکان و جامعه را خواهند شنید؟

آگهی
دکمه بازگشت به بالا