بیل گیتس: عادت دوران کودکیام که مرا به میلیاردر تبدیل کرد!
او به این نکته اشاره میکند که اگر در دوران کودکیاش با حواسپرتیهای ناشی از گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی مواجه بود، ممکن بود هرگز به این موفقیتها نرسد.
به گزارش ایتنا، گیتس در این پست نوشت: «زمانی که احساس بیقراری یا کلافگی میکردم یا به خاطر رفتار نامناسب تنبیه میشدم، به اتاقم میرفتم و اغلب برای ساعتها بدون وقفه، خود را در کتابها یا ایدهها غرق میکردم.»
او این توانایی را به عنوان بخشی اساسی از شخصیت خود معرفی کرد و افزود که این عادت به موفقیت او در آینده کمک کرده است.
او همچنین کتابی به نام “نسل مضطرب” نوشته جاناتان هایدت را معرفی کرد که بررسی میکند چگونه گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی مغز جوانان را تغییر دادهاند.
این کتاب همچنین ادعا میکند که این تکنولوژیها با افزایش سطح تنهایی و افسردگی در نسل Z باعث ایجاد بحران سلامت روان در جوانان شدهاند. تحقیقات نشان میدهد که استفاده مداوم از گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی میتواند بر حافظه، توانایی تمرکز و مدت توجه جوانان تأثیر منفی بگذارد.
گیتس بر اهمیت دوران کودکی مبتنی بر بازی تأکید کرد و گفت که این نوع از رشد باعث تفکر خلاقانه میشود. وی افزود: مدت توجه ما مانند عضلات است و وقفههای مداوم و اعتیادآور شبکههای اجتماعی باعث میشود توسعه آنها بسیار دشوار باشد.»
در همین رابطه بخوانید:
– اگر به شبکههای اجتماعی اعتیاد دارید، این رژیم دیجیتال را انجام دهید
گیتس در طول دوران حرفهای خود، بارها موفقیتش را به عادت خواندن زیاد و توانایی خود برای انزوا نسبت داده است. او در دهه ۱۹۹۰ به یک کلبه دورافتاده میرفت تا در آنجا با یک ساک بزرگ کتاب و مقالات فنی برای “هفته تفکر” خود مستقر شود. او در این هفتهها متعهد به تمرکز بدون وقفه بود تا بتواند بدون مزاحمت بخواند، فکر کند و درباره آینده بنویسد.
گیتس معتقد است که عدم توانایی در تمرکز عمیق ممکن است منجر به از دست رفتن نوآوریهایی شود که از تفکر عمیق ناشی میشوند. او هشدار داد: «بدون توانایی تمرکز شدید و پیگیری یک ایده، جهان ممکن است از پیشرفتهایی که از قرار دادن ذهن بر روی یک موضوع ناشی میشود، غافل بماند.»