دانش و فناوری

از ارائه خدمات آنلاین پزشکی و روانشناسی تا مدیریت محتوا از راه دور

گروهی از فناوران حوزه سلامت در چهل و یکمین رویداد دوشنبه‌های استارت‌آپی صندوق نوآوری و شکوفایی طرح‌های فناورانه خود را برای هم سرمایه‌گذاری معرفی کردند.

به گزارش ایسنا، در چهل و یکمین رویداد دوشنبه‌های استارت‌آپی صندوق نوآوری و شکوفایی ۹ شرکت استارت‌آپی حوزه سلامت هوشمند طرح و مدل کسب ‏و کار خود را به عاملان سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری معرفی کردند تا یکی از عاملان سرمایه‌گذاری صندوق پس از ارزیابی و تأیید طرح و مدل کسب‌وکار، تصمیم به سرمایه‌گذاری جسورانه روی آن طرح بگیرد. ۹ طرح ارائه شده در این رویداد به شرح زیر است.

بستر هوشمند برای توزیع اقلام دارویی

مریم رضایی از محققان این شرکت، محصول ارائه شده به این رویداد را یک شبکه هوشمند برای فروش دارو دانست و گفت: شرکت‌های پخش دارو برای توزیع اقلام دارویی خود نیاز دارند تا ویزیتور خود را به صورت حضوری به داروخانه‌ها اعزام کنند و از سوی ویزیتور در هر بار اعزام به داروخانه‌ها تنها می‌تواند ۲ هزار قلم دارویی خود را به داروخانه معرفی کنند و این در حالی است که معمولا شرکت‌های پخش بیش از ۱۳ هزار قلم دارویی را در اختیار دارند.

وی زمان‌بر بودن معرفی اقلام دارویی را از دیگر چالش‌های داروخانه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: برخی از شرکت‌های پخش برای این منظور اقدام به راه اندازی فروش آنلاین کردند که بخشی از این چالش‌ها را مرتفع کرده است.

رضایی خاطر نشان کرد: ما به منظور دسترسی سریع‌تر داروخانه‌ها به اقلام دارویی، سامانه هوشمند و آنلاینی را پیاده سازی کردیم که داروخانه‌ها با نصب نرم افزار آن بر روی گوشی‌های خود، می‌توانند به اقلام دارویی همه شرکت‌های پخش دسترسی داشته باشند.

پلتفرم سلامت با هوش مصنوعی پزشکی

پویا نسیمی از محققان این شرکت گفت: بسیاری از بیماران این دغدغه را دارند که در صورت بروز مجموعه‌ای از علائم، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند و یا اینکه علائم ظاهر شده در بدن آنها به چه میزان اورژانسی است.

وی ادامه داد: ما از سال ۹۱ سایت پزشک خانه را راه اندازی کردیم که از طریق تلفن گویا به سوالات مراجعه کنندگان پاسخ می‌دادیم که این امر برای رفع دغدغه‌های بیماران پاسخگو نبود؛ از این رو درصدد برآمدیم تا با استفاده از راهکارهای نوین مبتنی بر هوش مصنوعی، پلتفرم سلامت هوشمند ارائه دهیم.

نسیمی در این باره توضیح داد: در این پلتفرم، ما علاوه بر آنکه شرح حالی از کاربران دریافت می‌کنیم، تشخیص اولیه‌ای را به آنها ارائه می‌دهیم، کاربران می‌توانند درخواست ویزیت دهند و ما درخواست آنها را به پزشکان آنلاین ارائه می‌دهیم.

این محقق، تفسیر آزمایشات پزشکی و ارائه مشاوره را از دیگر خدمات این پلتفرم هوش مصنوعی پزشکی دانست.

سامانه هوشمند خدمات مراقبت در منزل

عظیمی از محققان این شرکت، تمرکز این شرکت را در حوزه ارائه خدمات پرستار سالمند و پرستار کودک در منزل دانست و افزود: محصول ما یک پلتفرم تخصصی جهت خدمات پرستاری، مراقبتی و پزشکی در منزل است که کارفرمایان را به مؤسسات متصل می‌کند تا کارفرما با مؤسسات پرستاری قرارداد اعزام پرستار منعقد کند و خدمات پرستاری مورد درخواست را ارائه دهد.

وی پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل، همراه بیمار در بیمارستان و کلیه خدمات مراقبتی و پرستاری در منزل را از جمله خدمات این پلتفرم دانست و یادآور شد: خدمات پزشکی در منزل و تزریقات در منزل و سرم تراپی، آزمایش در منزل و تعویض سونداژ در منزل از دیگر خدمات بالینی و پرستاری و مراقبتی پیشرفته ما به شمار می‌رود.

عظیمی یادآور شد: در این سامانه به این صورت نیست که هر فردی به عنوان پرستار با ما همکاری داشته باشد، بلکه آنها احراز هویت خواهند شد.

ارائه خدمات توانبخشی از راه دور با حسگرهای پوشیدنی

مبین صبوحی، مدیر پروژه رباتیک این شرکت با اشاره به چالش‌های بیماران توان‌یاب در حوزه دریافت خدمات توانبخشی، گفت: دریافت خدمات توانبخشی با هدف درمان نیازمند صبوری زیادی است، ولی از سوی دیگر بیماران نمی‌دانند خدماتی که دریافت می‌کنند مؤثر است یا باید سریع‌تر به خدمات دیگری دست یایند.

وی ادامه داد: توانبخشی سنتی کارایی پایینی دارند و توانبخشی مدرن نیز هزینه‌بر است و هر دوی این روش‌ها نیازمند آن است که افراد توان‌یاب باید در محل حاضر باشند و این امر برای بیمارانی که مبتلا به سکته مغزی شده‌اند، بسیار حیاتی است که در یک ماه اول خدمات اولیه توانبخشی مورد نیاز را دریافت کنند.

صبوحی خاطر نشان کرد: ما برای رفع این مشکل حسگر پوشیدنی قابل حملی را عرضه کردیم که با استفاده از هوش مصنوعی، می‌تواند حرکت افراد را تحلیل کند.

وی با تاکید بر اینکه با استفاده از این حسگر می‌توانیم توانبخشی از راه دور را برای بیماران ارائه دهیم، یادآور شد: با این حسگر مقرون به صرفه برای همه، سازگار پذیری، بالا و اتصال آسان است.  

سامانه هوشمند نوبت دهی پاراکلینیکی

حمید سقایی از محققان این شرکت با اشاره به چالش‌های فرآیند نوبت دهی برای بیماران، گفت: زمانی که بیماران به پزشک مراجعه می‌کنند با انبوهی از آزمایشات پاراکلینیکی مواجه می‌شوند و بیماران نمی‌دانند به کدام مرکز برای دریافت خدمات مراجعه کنند.

سقایی خاطرنشان کرد: ما برای رفع این چالش سامانه هوشمند نوبت دهی مراکز پاراکلینیکی را راه اندازی کردیم که به منظور کاربردی شدن آن از سازمان تامین اجتماعی، AP دریافت کردیم.

وی اضافه کرد: در این سامانه همه مراکز پاراکلینیکی نمایش داده می‌شود و بیماران می‌توانند مراکز را با هم مقایسه کنند و با انتخاب یکی از این مراکز، از آنها نوبت دریافت کنند.

سقایی، ارائه نظر کاربران از مراکز تصویربرداری و پاراکلینیکی و قیمت خدمات را از دیگر مزایای این سامانه نام برد.

پلتفرم تخصصی نگهداری حیوانات خانگی

احمد نوروزی از محققان این شرکت با اشاره به مشکلات موجود در حوزه نگهداری حیوانات خانگی، گفت: معمولا برای این امر یا از برنامه یادآوری استفاده می‌شود و یا نگهدارنده‌های حیوانات به کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: ما برای این منظور پلتفرمی را برای ارائه خدمات نگهداری برای حیوانات خانگی پیاده‌سازی کردیم.

به گفته وی، این پلتفرم به زبان‌های فارسی و انگلیسی است.

پایش رشد اختلالات رشد کودکان

سمانه بهزادپور، مجری طرح گفت: در بسیاری از کودکان در خلال رشد از آنجایی که والدین آشنایی لازم را با فرایند رشد کودکان ندارند، کودکان با همان اختلالات بزرگ می‌شوند و درمان این اختلالات در سنین بالاتر دشوارتر می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن برخی از کودکان در خلال رشد علائم اوتیسم را نشان داده و دچار مشکلات رفتاری و گفتاری می‌شوند که اگر خانواده نتوانند ارتباط خوبی با کودکان داشته باشند، امکان کمک به درمان و یا بهبودی کودکان وجود ندارد و از سوی دیگر خدمات روانشناسان گران است و تحت پوشش بیمه نیست.

بهزادپور با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ درصد از کودکان ایرانی با اختلالات رفتاری مواجه هستند، یادآور شد: برای رفع این چالش ما اپلیکیشنی را پیاده سازی کردیم که در آن والدین قادر هستند از زمان تولد، رشد کودکان خود را پایش کنند.

پلتفرمی برای انتخاب مواد غذایی سالم

سجاد رنجبر از محققان این شرکت گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده مصرف مواد قندی و نمکی افزایش یافته، از این رو شاهد افزایش مبتلایان به دیابت و فشار خون هستیم.

وی ادامه داد: بر این اساس ما پلتفرمی را به عنوان دستیار انتخاب مواد غذایی سالم پیاده سازی کردیم.

رنجبر ادامه داد: این پلتفرم اطلاعاتی در خصوص مواد مغذی و فراسودمند بودن مواد غذایی ارائه می‌دهد.

به گفته وی در این پلتفرم امکان مقایسه مواد مغذی پیش بینی شده است.

مدیریت محتوا از راه دور

میرزاخانیان از محققان این طرح، تمرکز اصلی تحقیقاتی این شرکت را یکپارچه سازی سخت افزارها و نرم افزارها و محتوا دانست و گفت: یکی از محصولات ما نمایشگرهایی برای ارائه اطلاعیه‌های عمومی، آموزشی، تبلیغات، پیام‌های بهداشتی یا تبریک و تسلیت است. این کیوسک‌ها امکان تقسیم بندی صفحه نمایشگر با چیدمان دلخواه و امکان ارائه محتوای گوناگون در بخش‌های چیدمان شده اعم از ویدئو، تصویر و متن را به کاربران می‌دهد.

به گفته وی، نمایشگرهای تولید شده در این شرکت دارای کاربرد برای پزشکان و بیماران است.

انتهای پیام

منبع خبرگزاری ایسنا

آگهی
دکمه بازگشت به بالا