دانش و فناوری

سیستم «پوشش‌دهی چندمنظوره در خلاء» بومی‌سازی شد

یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید سیستم پوشش‌دهی چندمنظوره در خلاء (PVD) شده که تبخیر طیف وسیعی از مواد و پوشش‌دهی بر روی انواع زیرلایه با جنس‌های متفاوت را امکان‌پذیر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، شرکت خلاء پوشان فلز (KPF) در سال ۱۳۹۰ با تجربه چندین ساله در زمینه سیستم‌های تحت خلاء با هدف طراحی و ساخت و توسعه دانش فنی سیستم‌های تحت خلاء تاسیس‌شد.KPF در زمینه‌های طراحی و ساخت سیستم‌های فراوری مواد پیشرفته، انواع سیستم های لایه نشانی و تجهیزات تحت خلاء بالا فعال است.

از محصولات این شرکت می‌توان به طراحی و ساخت سیستم پرس داغ در خلاء با سیستم گرمایش سریع القایی، طراحی و ساخت سیستم اسپارک پلاسما زینترینگ، طراحی و ساخت انواع کوره‌های القایی تا دمای ۲۲۰۰ درجه سانتی گراد، طراحی و ساخت دستگاه لایه نشانی لنزهای اپتیکی جهت کاربری صنعتی، طراحی و ساخت الکترون گان ستونی توان بالا در حوزه تجهیزات خلا بالا، انواع فیدتروهای خلا و … اشاره کرد.

سیستم پوشش‌دهی در خلاء به روش قوس کاتدیPVD) ) از جمله محصولات پرفروش این شرکت است، روش PVD به معنای رسوب بخارات یک ماده در محیط خلا بر روی اجسام است. عملیات PVD به روش‌های گوناگون انجام می‌شود. یکی از این روش‌ها، تبخیر به روش قوس کاتدی است که کاربردهای فراوانی در ایجاد لایه‌های تزئینی بادوام بسیار بالا و رنگ‌هایی متنوع و متال فام دارد و در ساخت شیرآلات بهداشتی، لوازم آشپزخانه، لوازم آرایشی، کاشی و سرامیک، رینگ خودرو، دستگیره درب و پنجره و… نقش مهمی را ایفا می‌کند.

سیستم پوشش‌دهی چندمنظوره در خلاء PVD)) هم از دیگر محصولات این شرکت است که نمایشگاه ایران ساخت با استقبال خوبی مواجه شد. این محصول با تکنولوژی مگنرتون اسپاترینگ، تبخیر طیف وسیعی از مواد و پوشش‌دهی بر روی انواع زیرلایه با جنس‌های متفاوت را امکان‌پذیر می‌کند. این دستگاه طوری طراحی شده که نصب انواع دیگر چشمه‌های تبخیر، ملحقات و ادوات پیشرفته پوششدهی در آن به سهولت قابل انجام است.

مهدی هاشمی، مدیر عامل شرکت خلا پوشان فلز KPF) ) در خصوص تجربه حضور در نمایشگاه ایران ساخت، گفت: نمایشگاه ایران‌ساخت، ایده خوبی بود که در سال‌های ابتدایی هم موفق عمل‌کرد و ایده‌ای که در پس آن وجود داشت، عملیاتی و محقق‌ شد ولی به مرور با مشکلات وموانعی مواجه شد که اثربخشی آن را کاهش داد.

به باور او، یکی از دلایل این امر، شرایط اقتصادی‌ای بود که به دنبال تحریم‌ها و افزایش قیمت دلار به وجود آمد؛ هدف از برگزاری نمایشگاه ایران‌ساخت فروش تجهیزات آزمایشگاهی و سیستم‌هایی که تکنولوژی بالایی دارند، به دانشگاه ها بود تا به واسطه یارانه‌ای که می‌گیرند و مشوق‌های مالی‌ای که معاونت علمی پرداخت می‌کند به تولیدکننده داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان اعتماد کرده و به خرید این محصولات مبادرت‌کنند، این ایده به خوبی پیش رفت چون بودجه دانشگاه‌ها با قیمت دستگاه‌ها مطابقت داشت، در همان سال‌ها شرکت خلاء پوشان فلز موفق به فروش پنج دستگاه شد ولی از سال ۹۵ به بعد با افزایش قیمت دلار و در عین حال ثابت ماندن بودجه دانشگاه‌ها عملا این موازنه به هم خورد و دانشگاه‌ها دیگر قدرت خرید این محصولات را نداشتند.

وی ادامه داد: تا سال ۹۵ از نمایشگاه ایران ساخت فروش خوبی داشتیم و به عنوان سومین فروشنده برتر نمایشگاه ایران ساخت برگزیده شدیم ولی از این زمان به بعد فروش ما به تدریج سیر نزولی گرفت. دلیل این امر هم آن است که بودجه‌ای که به دانشگاه تخصیص داده می‌شود، بیشتر کفاف هزینه‌های جاری دانشگاه را می‌دهد و اعتبار چندانی برای خرید تجهیزات نمی‌ماند.

گفتنی است، یازدهمین نمایشگاه، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت ۱۲ تا ۱۵ دی ماه در ۱۴ بخش موضوعی اعم از نفت و پتروشیمی، الکترونیک و نرم‌افزار و شبیه سازها، عمران و ساختمان، مکانیک، شیمی و متالوژی، کشاورزی و محیط‌زیست، فیزیک پایه، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، مواد آزمایشگاهی، مهندسی پزشکی و زیست مواد، خدمات سکوبندی، خدمات کالیبراسیون و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدار به منظور عرضه محصولات و خدمات فناورانه ساخت داخل برگزار می‌شود.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا