دانش و فناوری

رئیس نصر کشور: اجازه دهید بخش خصوصی ظرفیت حوزه کریپتو را وارد چرخه اقتصاد کند

«حسن هاشمی»، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با بیان اینکه اهمیت بازار کریپتوکارنسی در توسعه بانکداری دیجیتال بسیار مهم است گفت باید به بخش خصوصی اجازه داده شود تا منابع این بازار را به چرخه اقتصاد کشور وراد کند. به گفته او پنج میلیون کاربر ایرانی در این حوزه فعالیت می‌کنند و باید از ظرفیت آن استفاده کرد.

رئیس نصر کشور در دومین روز از همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با تاکید بر اینکه پنج میلیون کاربر در بازار کریپتوکارنسی فعالیت دارند بر ظرفیت‌های این بازار تاکید کرد و گفت: «این بازار را نمی‌توان انکار کرد و به بخش خصوصی اجازه دهید منابع این بازار را به چرخه اقتصاد وارد کند.»

به گفته هاشمی 8 میلیارد کریپتو اسنت در کیف پول پنج میلیون کاربر ایرانی سفته بازی می‌شود که هنوز نه متولی دارد و نه قانون. این یک دغدغه بزرگ است که اگر فکری برای آن نشود دچار بحران جدی خواهیم شد.

او خواستار این شد که رگولاتوری و بخش دولتی اجازه به گردش درآمدن این حجم از کریپتو اسنت را در چرخه تولید دانش بنیان بدهد.

هاشمی با اشاره به اینکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با ۴۰۰ هزار متخصص در تلاش برای توسعه ظرفیت‌های کشور است، گفت: «اگر بخش خصوصی منتظر باشد که دولت یا مجلس برای آنها تصمیم‌گیری کند، به نتیجه نخواهیم رسید.»

رئیس نصر کشور در بخش دیگری از توضیحات خود با اشاره به اینکه می‌توان این حجم از کریپتو را برای حل مشکل اقتصاد درجا به ریال تبدیل کرد، گفت: «اجازه دهید کریپتو این پنج میلیون کاربر را وارد چرخه کنیم تا دولت برای تامین کالاهای اساسی از آن استفاده کند.»

هاشمی با تاکید بر اینکه نگاه بخش خصوصی حل مسئله است، گفت: «بخش خصوصی وظیفه‌اش حل مسئله را دارد. بخش خصوصی مسئولیت قبول می‌کند و تعهد می‌دهد و حاضر است ریسک آن را بپذیرد که به اقتصاد کشور کمک کند.»

هاشمی: بخش خصوصی مسئولیت ورود کریپتو به اقتصاد را می‌پذیرد

او همچنین بر این موضوع تاکید کرد که مسئولیت این روند را بخش خصوصی قبول می‌کند و تعهد می‌دهد و ریسک آن را خواد پذیرفت.

هاشمی همچنین با اشاره به اینکه بحث اعتبار سنجی کمک قابل توجهی به بخش خصوصی خواهد کرد، گفت: «امروز ارزش دارایی اکثر شرکت‌ها اثر توزیع و محصول دانش‌بنیان است.»

او با اشاره به اینکه به هر حال بانک‌ها متولی حوزه پولی هستند، گفت: «از همین‌رو باید به بخش خصوصی کمک کنند و اگر کشور خود را دوست دارند بنگاه‌داری را کنار بگذارند و از ظرفیت موجود برای تحول آفرینی استفاده کنند.»

رئیس نصر کشور با اشاره به اینکه در ساختار بودجه‌ای کشور دچار مشکل هستیم و بانک‌ها باید متولی تخصیص بودجه بخش دولتی باشند، گفت: «برای خرید از کشورهای دیگر در بانک‌ها گشایش اعتبار انجام می‌شود. این راهکار را می‌توان تسری داد به بخش‌های دیگر.»

به باور هاشمی اگر بخش دولتی بر مبنای مسائلی که نیاز است، گشایش اعتبار کند، دغدغه‌ها بسیاری با این روند حل خواهد شد.

رئیس نصر کشور در پایان با تاکید بر اهمیت نگاه کلان و دوری از تصمیمات جزیره‌ای، گفت: «نگاه کلان یک راه نجات است.»

منبع دیجیاتو

آگهی
دکمه بازگشت به بالا