پاسخ عجیب زلنسکی به یک «پیشنهاد خیالی»؛ همچنان در رویای ناتو!
رئیس جمهور اوکراین میگوید که در صورت قرار گرفتن بخشهای تصرفنشده این کشور زیر «چتر ناتو»، برای توقف جنگ تلاش خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیبیسی جهانی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که اگر قلمروی تحت کنترلش زیر چتر ناتو قرار بگیرد، آنگاه برای توقف «مرحله متلاطم» جنگ با روسیه اقدام خواهد کرد.
زلنسکی در گفتگو با اسکاینیوز در پاسخ به این پرسش که آیا صرفا با قلمروی کنونی تحت اختیار کییف، پیوستن به ناتو را خواهد پذیرفت یا خیر، گفت که «بله البته اگر در وهله اول تمام اوکراین یعنی تمام مرزهای به رسمیت شناختهشده آن شامل این پیشنهاد باشد.»
وی افزود: سپس اوکراین تلاش خواهد کرد تا از طریق مذاکره، بخشهایی از قلمروی خود که هماکنون تحت کنترل روسیه است را به روش دیپلماتیک پس بگیرد!
به گفته زلنسکی، این پیشنهاد به شدت غیر عملی و صرفا تئوری است زیرا تاکنون هیچکس چنین پیشنهادی را مطرح نکرده است.
زلنسکی اضافه کرد: اوکراین هرگز چنین پیشنهادی را در نظر نگرفته زیرا هیچکس تاکنون به طور رسمی چنین پیشنهادی نداده است. پیشنهاد ناتو باید تمام اوکراین شامل بخشهایی که هماکنون تحت کنترل روسیه است را در بر بگیرد.
به گفته وی، «نمیتوان تنها برای بخشی از یک کشور دعوتنامه “عضویت” فرستاد. زیرا اگر چنین کاری بکنید، بدین معناست که همان بخش از اوکراین را به رسمیت شناختهاید و بخش دیگر را جزو روسیه میدانید.»
رئیس جمهور اوکراین میگوید که افراد زیادی تاکنون پیشنهاد آتشبس دادهاند اما بدون سازوکاری برای ممانعت از حمله احتمالی مجدد روسیه، آتشبس به معنای ساده، بسیار خطرناک است. به گفته وی، عضویت در ناتو تنها پیشنهادی است که میتواند این آتشبس را تضمین کند.
زلنسکی پیشتر گفته بود که معتقد است اگر متحدان اوکراین به اندازه کافی مصمم باشند، جنگ سال آینده به پایان خواهد رسید. گزارشها حاکی از آن است که مدل به اصطلاح «آلمان غربی»(پیشنهاد عضویت در ناتو به کشوری دوشقه)، بیش از یک سال است که در محافل غربی درباره اوکراین گوش به گوش میشود.
این گزارشها در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مطلقا هیچ اشارهای نکرده است که قصد دارد از ارادهاش برای تسلیم کردن اوکراین دست بکشد. همچنین، تصور اینکه او به تمام یا بخشی از اوکراین اجازه پیوستن به ناتو را بدهد، غیرممکن است.
جمهوریهای دونتسک و لوهانسک و مناطق زاپروژیا و خرسون از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (اول تا پنجم مهر ۱۴۰۱) برای پیوستن به روسیه همهپرسی برگزار و اکثریت رایدهندگان با الحاق این مناطق به روسیه موافقت کردند. پوتین و سران این مناطق، نهم مهر معاهده الحاق را به طور رسمی به امضا رساندند.