بین الملل

اکثر شهروندان آلمانی کمبود گاز در زمستان را انتظار دارند

نتایج جدیدترین نظر سنجی نشان می‌دهد که اکثر شهروندان آلمانی به وعده‌های دولت مبنی بر عدم کمبود گاز در زمستان اعتماد ندارند و وقوع چنین سناریویی را انتظار دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه “تاگس اشپیگل” آلمان، اولاف شولتز، صدر اعظم فدرال آلمان چندین بار تاکید کرده است که تامین گاز برای زمستان امسال تضمین شده است. اما حتی اکثر رای دهندگان احزاب دولت ائتلافی ( سبزها، سوسیال دموکرات و لیبرال دموکرات) در این کشور این را باور ندارند.

نتایج جدیدترین نظر سنجی نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق آلمانی ها انتظار دارند که گاز در این زمستان یا سال آینده، 2023/24 کمیاب شود.

در نظرسنجی موسسه تحقیقاتی یوگو به نمایندگی از خبرگزاری آلمان، 29 درصد گفتند که انتظار کمبود گاز در زمستان را دارند. 26 درصد آن را در سال 2023/24 انتظار دارند. تنها 29 درصد بر این باورند که تامین گاز در هر دو زمستان تامین می شود.

در جریان جنگ روسیه علیه اوکراین، عرضه گاز از این کشور که 55 درصد مصرف آلمان را قبل از جنگ پوشش می داد، به طور کامل متوقف شد.

اولاف شولتز، صدراعظم فدرال آلمان بارها اعلام کرده است که عرضه گاز برای زمستان 2022/23 همچنان امن است. وی چند روز پیش در مصاحبه ای با زوددویچه سایتونگ” گفت که برای زمستان 2023/24 مشکل گازی وجود ندارد. البته با این اخطار که اگر اتفاق غیرقابل پیش بینی رخ ندهد.

با این حال، حتی رای دهندگان احزاب دولت ائتلافی نیز اعتماد بالایی به این پیش بینی ندارند. از حامیان حزب سوسیال دموکرات 58 درصد انتظار کمبود گاز در زمستان امسال یا آینده را دارند. 56 درصد از رای دهندگان سبزها و 57 درصد از رای دهندگان حزب لیبرال دموکرات هم چنین نظری دارند.

حامیان حزب افراطی جایگزینی برای آلمان بیشترین تردید را در مورد تامین گاز و وعده های دولت در این باره دارند. از میان آنها، 69 درصد انتظار کمبود دارند. 57 درصد از رای دهندگان احزاب متحد مسیحی و در اردوگاه چپ هم 59 درصد چنین برداشتی را دارند.

بلومبرگ روز سه‌شنبه به نقل از انجمن صنایع انرژی و آب آلمان (BDEW) گزارش داد که این کشور اتکای خود را به گاز روسیه نسبت به سال گذشته تقریباً به‌میزان دوسوم کاهش داده است.

بر اساس این گزارش، سهم گاز روسیه در آلمان در سال جاری میلادی از 55 درصد در سال 2021 به حدود 20 درصد کاهش یافته است.

این اتفاق در بحبوحه کاهش قابل توجه صادرات سوخت روسیه به اتحادیه اروپا به‌دلیل تحریم‌ها، انفجارهای ماه سپتامبر در مسیر خطوط لوله گاز نورد استریم روسیه که باعث از کار افتادن این خطوط لوله شد، و اقدامات برلین برای تنوع بخشیدن به عرضه رخ داد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که آلمان در واردات سالانه خود با کمبود 50 میلیارد مترمکعبیِ گاز در نتیجه کاهش عرضه روسیه مواجه است.

انتهای پیام/

منبع خبرگزاری تسنیم

آگهی
دکمه بازگشت به بالا