بین الملل

دست رد الجزائر به سینه فرانسه درباره نیجر


الجزائر، درخواست فرانسه برای عبور از حریم هوایی این کشور آفریقایی و حمله هوایی به نیجر را رد کرد و در مقابل مغرب این درخواست را پذیرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندکی پس از اعلام آمادگی فرانسه برای اجرای تهدیداتش علیه شورای نظامی در نیجر، الجزائر اعلام کرد که اجازه نمی‌دهد فرانسه از حریم هوایی این کشور برای تهدید علیه نیجر استفاده کند. 

رادیو سراسری «الجزائر» اعلام کرد که این کشور با اعطای مجوز به فرانسه برای عبور از آسمان الجزائر و حمله علیه نیجر مخالفت کرده است. 

این در حالی است که فرانسه در حال تدارک برای اجرای تهدیدات خود علیه شورای نظامی در نیجر و مداخله نظامی در صورت عدم آزادی «محمد بازوم» رئیس‌جمهور مخلوع و تحت بازداشت خانگی نیجر است.

رادیو سراسری الجزائر به نقل از منابع آگاه و مورد اطمینان گزارش داد که مداخله نظامی در نیجر «قریب الوقوع است و ترتیبات و تدارکات نظامی آماده است».

این رادیو به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: «الجزائر که همیشه مخالف  توسل به زور بوده، به درخواست فرانسه برای عبور از حریم هوایی الجزائر برای حمله به نیجر پاسخ مثبت نداده و پاسخ سخت و روشنی داده است».

در مقابل این مخالفت الجزائر، فرانسه برای درخواست مجوز برای عبور هواپیماهای نظامی خود به مغرب متوسل شد و رباط نیز با درخواست او موافقت کرد.

این در حالی است که، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) شب گذشته به شدت با پیشنهاد شورای نظامی نیجر برای آغاز دوره انتقالی سه‌ساله مخالفت و اعلام کرد که هنوز گزینه نظامی برای حل بحران نیجر روی میز است (جزئیات بیشتر).

کودتای نظامی در نیجر بدون شلیک یک گلوله، در ۲۶ جولای (۲۰۲۳) رقم خورد و در جریان آن رئیس‌جمهور خلع و به همراه خانواده‌اش در مقر ریاست‌جمهوری تحت بازداشت قرار گرفت، تمامی مرزهای کشور بسته شد، پارلمان و دولت منحل و قانون اساسی به دلیل «بدتر شدن وضعیت امنیتی و بحران اجتماعی و اقتصادی کشور»، تعلیق شد و  نخست‌وزیر جدید انتخاب شد.

یکشنبه پیش، پس از پایان مذاکرات گروه اکواس در نیامی، پایتخت نیجر، اعلام شد که گفت‌و‌گوهای هیأت اعزامی این گروه با شورای نظامی نیجر به نتیجه‌ای نرسیده و به شکست انجامیده است.

شب گذشته نیز «عبدالفتاح موسی» کمیسیونر صلح و امنیت اکواس ضمن اعلام مخالفت شدید این گروه با دوره انتقالی سه‌ ساله در نیجر، هشدار داد: «احتمال مداخله نظامی تاکنون منتفی نشده است».

پایان پیام/ص


آگهی
دکمه بازگشت به بالا