بین الملل

«زلنسکی جدید» و «مکر ماکرون» در آفریقا

سرخط روزنامه‌های مطرح جهان عرب؛

بیداری رهبران کشورهای آفریقایی در برابر توطئه چینی‌های فرانسه و همچنین تدارک آمریکا برای یک کودتای سیاسی در عراق از محورهای مورد توجه روزنامه‌های مطرح جهان عرب است.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا که بنا به دستورات کشورهای غربی و در رأس آنها فرانسه قصد اقدام نظامی علیه کودتاچیان در نیجر را داشت، تاکنون نتوانسته به یک اجماع در این خصوص برسد. طرحی که به نظر تحلیلگران از همین الان شکست خورده است.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: درصورتیکه کودتای نظامی در نیجر موفق عمل کند به عنوان یک تحول محوری در قاره آفریقا در تاریخ ثبت خواهد شد، چرا که این کودتا در واقع شورشی علیه سلطه جویی های غرب و ریشه کنی آخرین پایگاه نفوذ فرانسه در این قاره به شمار می‌رود. این پیروزی بزرگ آغازی برای پایان دادن به سو استفاده‌های مجانی از ثروت‌های آفریقا محسوب می‌شود.

نکته دردناک این است که برخی رهبران گروه اقتصادی «اکواس» از جمله رئیس جمهور نیجریه که نظامش یکی از برجسته‌ترین نظام‌های وابسته و فاسد در قاره آفریقا به شمار می‌رود تبدیل به آلت دست رئیس جمهور فرانسه شده و در برابر دیکته‌های وی مبنی بر لشکرکشی به نیجر سرتعظیم فرود آورده‌اند. بازوهای نظامی این گروه اقتصادی زمانیکه ناتو اقدام به بمباران شهرهای لیبی و کشتار ده‌ها هزار تن از مردم بی گناه آن کرد کجا بودند؟ تحولات اخیر بیانگر احتمال شکست زودهنگام اقدام نظامی برای خنثی کردن کودتا در نیجر و وقوع یک شکاف بزرگ در قاره آفریقا است. تعویق نشست فرماندهان گروه اکواس که قرار بود درباره حمله نظامی به نیجر رایزنی کنند، اعزام یک هیأت دینی از سوی نیجریه به نیجر و انتقال پیام رئیس جمهور این کشور مبنی بر حل سیاسی بحران، عدم حمایت ملت‌های آفریقایی از ناکام گذاشتن کودتای نظامی در نیجر به دلیل حمایت گسترده مردم این کشور از کودتا همه و همه بیانگر شکست طرح حمله نظامی به نیجر است.

فرانسه قصد دارد از رئیس جمهور نیجر یک زلنسکی دیگر (رئیس جمهور اوکراین) بسازد تا رهبری یک جنگ ویرانگر علیه قاره آفریقا مانند نسخه اوکراین آن را به دست بگیرد غافل از آنکه این طرح هم اکنون نیز شکست خورده است و رهبران آفریقا تا این حد احمق نیستند که بگذارند مکر ماکرون تحت حمایت آمریکا آنها را فریب دهد.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه القدس العربی در خصوص سیاست‌های عربستان نوشت: جنگ اوکراین باعث شد زمینه برای مقامات سعودی فراهم شود تا به نوعی نارضایتی خود را نسبت به دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نشان دهند. آنها با همکاری مثبت با رئیس جمهور روسیه و گسترش روابط با چین در کنار ازسرگیری روابط سیاسی با ایران تلاش کردند در این مسیر گام بردارند. این دیپلماسی ضرورت بازنگری در سیاست‌های خارجه دولت آمریکا را به واشنگتن یادآوری کرد.

تعیین سفیر از سوی عربستان در فلسطین به معنی آن است که سفارت فلسطین در ریاض نیز افتتاح خواهد شد. این اقدام ریاض به معنی به رسمیت شناختن عملی کشور فلسطین است. تعیین السدیری به عنوان کنسول غیر مقیم عربستان در قدس نیز تأکیدی بر خواسته فلسطینی‌ها مبنی بر انتخاب قدس به عنوان پایتخت کشورشان است.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه لبنانی الاخبار با تیتر «قدرت موشکی معادله بازدارندگی را ترسیم کرد» نوشت: سال ۲۰۰۶ بعد از گذشت ۲ هفته از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، دولت آمریکا متوجه شد که بر خلاف پیش بینی همگان ارتش دشمن نمی‌تواند حزب الله را شکست دهد. شکست تل آویو و پیروزی مقاومت در جنگ ۲۰۰۶ برای آمریکا و رژیم صهیونیستی حتی قابل پیش بینی نبود چه برسد به آنکه محقق شود.

یکی از مهم‌ترین عوامل این پیروزی آمادگی حزب الله لبنان برای رویارویی با هرگونه جنگ افروزی از سوی رژیم صهیونیستی بود به طوری که نیروهای مقاومت غافلگیری‌های گسترده‌ای در زمین و دریا با استفاده از موشک‌هایی که برد آنها به قلب این رژیم می‌رسد آماده کرده بودند.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه لبنانی البناء در خصوص سوریه نوشت: تشکیلات تروریستی داعش بار دیگر حضور نظامی خود را اعلام و در نزدیکی پایگاه‌های آمریکا و مرزهای سوریه و عراق دست به عملیات زده است. اما در سوریه نیروهای مقاومت این کشور در کنار همپیمانان روس و ایرانی خود ضعیف نبوده و نسبت به تحولات جاری ناآگاه نیستند. واکنش سریع به عملیات داعش از طریق بمباران مواضع آنها در منطقه بادیه الشام توسط ناوهای روسیه با استفاده از موشک‌های دقیق نشان داده شد. گروه مقاومت مردمی سوریه نیز مواضع نظامی آمریکایی‌ها در منطقه شرق فرات را طی چندین حمله موشکی هدف قرار داد.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه المراقب العراقی به تلاش‌ها برای کودتای سیاسی تحت حمایت آمریکا در عراق اشاره کرد و نوشت: طی دوره اخیر شاهد گسترش تبلیغات گروه‌های معلوم الحال برای حزب منحله بعث و احتمال تغییرات سیاسی در عراق تحت حمایت جریان‌های بین المللی هستیم. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق این پیام رمزی را منتشر کرد مبنی بر اینکه جوانان عراقی به زودی رهبری مسیر را به دست می‌گیرند و باید صدای آنها گوش داده شود.

تمام این تحولات همزمان با استقرار عناصر مسلح وابسته به آمریکا در مرزهای سوریه و عراق با هدف آمادگی برای تحولات مهم در این منطقه صورت می‌گیرد. منابع سیاسی آگاه اعلام کرده‌اند که آمریکا از عملکرد دولت عراق ناراضی بوده و بارها تهدید کرده که مردم را علیه این دولت می‌شوراند.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه سوری الثوره در خصوص سیاست‌های تروریستی آمریکا نوشت: روزی نیست که خبری از اقدامات تروریستی آمریکا چه در زمینه‌های نظامی و اقتصادی و چه در زمینه‌های فرهنگی و اخلاقی منتشر نشود. در هر جایی از کره زمین که جنگ و درگیری و بحران وجود داشته باشد رد پای آمریکا را می‌توان پیدا کرد. این کشور گروهک‌های تروریست را ایجاد کرده و از آنها حمایت مالی به عمل می‌آورد و در نهایت به بهانه مبارزه با همین گروهک‌ها به دیگر کشورها لشکرکشی می‌کند. بشریت از این بحران‌ها و رنج‌ها خلاصی نخواهد یافت مگر آنکه یک نظام جهانی چندقطبی ایجاد شود.

زمزمه‌های پروژه آشوب آمریکا در <a href='https://sayeb.ir/tag/%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82'>عراق</a>

روزنامه المسیره به نقل از جلال الرویشان معاون نخست وزیر یمن نوشت: کشورهای متجاوز به یمن در باتلاق حساب و کتاب‌های نادرست خود غرق شده‌اند. همین مسأله خطرات علیه آنها را افزایش می‌دهد. پیام‌های رهبر جنبش انصارالله مبنی بر آمادگی میدان نیروهای یمنی توپ را به زمین دشمنان انداخته است. بعد از تمام این هشدارها آخرین فرصت پیش روی متجاوزان است.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا