بین الملل

عقب‌نشینی اوکراین از آودیوکا پیروزی نمادین برای روسیه به شمار می‌رود/ نزاع حزبی در آمریکا بر شکست کی‌یف تاثیرگذار بود

عقب‌نشینی اوکراین از آودیوکا پیروزی نمادین برای روسیه به شمار می‌رود/ نزاع حزبی در آمریکا بر شکست کی‌یف تاثیرگذار بود


کارشناس مسائل آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری روسیه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به دنبال ثبت یک دستاورد جدید است که البته تصرف شهر آودیوکا برای وی کافی نیست.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل آمریکا در خصوص تعلل کنگره ایالات متحده برای ارائه کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و تاثیر آن بر عقب‌نشینی نظامیان کی‌یف از شهر آودیوکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در ارتباط با تصرف شهر آودیوکا توسط روسیه که در شرق اوکراین و در شمال دونتسک واقع شده مولفه‌های مختلفی قابل ذکر است. توجه داشته باشید که رسانه‌های روسیه عقب‌نشینی نیروهای اوکراین از این منطقه را یک پیروزی قلمداد کردند اما در واقع پیروزی زمانی حاصل می‌شود که طرف غالب، بتواند به اهداف گوناگون و تعریف شده خود دست پیدا کند. تصرف شهر آودیوکا از آن جهت برای روسیه مهم است که این شهر در سال ۲۰۱۴ یکی از مقرهای اصلی جدایی‌طلبان همسو با مسکو بوده و چیزی در حدود ۴۵ هزار نفر جمعیت دارد. با توجه به ارزش این شهر، حالا عقب‌نشینی اوکراینی‌ها یک پیروزی نمادین برای روسیه به شمار می‌رود که بیشتر در حوزه رسانه خودنمایی می‌کند.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که این پیروزی در زمانی رقم خورده که پوتین چندی دیگر باید در انتخابات ریاست جمهوری روسیه شرکت کند. از سوی دیگر، باید متوجه باشیم که اوکراین موافقت‌نامه‌های نظامی و تسلیحاتی متعددی را با اروپا در دست انعقاد داشته که این برای مسکو چندان قابل پذیرش نیست. روس‌ها با فرماندهی پوتین برای انتخابات آتی کشور خود آماده می‌شوند و در مقابل زلنسکی آینده سیاسی خود را در خطر می‌بیند و همین مسأله برای هر دو طرف محدودیت‌ها و فرصت‌هایی را ایجاد کرده است. موضوع دیگر این است که اوکراینی‌ها با این عقب‌نشینی به دنبال آن هستند تا توجه غرب را بیش از گذشته به سمت خود جلب کنند که در این بین مسأله کمک‌های تسلیحاتی غرب به کی‌یف معنا پیدا می‌کند. این در حالیست که فرمانده جدید نیروهای مسلح اوکراین هم حالا با این عقب‌نشینی در بوته آزمایش و محک قرار گرفته است.

رئیس اندیشکده آینده‌اندیشی سیمرغ تصریح کرد: اگر فرمانده جدید نیروهای مسلح اوکراین بتواند یک پیروزی جدید را برای خود رقم بزند، در نهایت می‌تواند این عقب‌نشینی را یک اقدام استراتژیک اعلام کند. لذا اگر این اتفاق رخ ندهد، اوکراین می‌تواند یک پیروزی دیگر را به نفع روسیه رقم بزند و این در حالیست که زلنسکی هم برای فرار از انتقادها اعلام می‌کند که برای حفظ جان نیروهای نظامی خود دستور عقب‌نشینی را صادر کرده است. توجه داشته باشید که کمبود تسلیحات مجدداً از سوی رئیس جمهوری اوکراین مطرح شده و او برای تحریک غرب این مسأله را در دستور کار خود قرار داده که در کنفرانس امنیتی مونیخ هم مجدداً بر این مبحث تاکید کرد و حتی خواهان ارسال سامانه توپخانه‌ای دوربرد از سوی غرب به اوکراین شد.

وی افزود: زلنسکی در مونیخ اعلام کرد که غرب باید از خود بپرسد که چرا تاکنون پوتین در حال ادامه دادن جنگ است و در نهایت بحث کمک‌های نظامی به کی‌یف را مجدداً مورد اشاره قرار می‌دهد. واقعیت این است که پوتین در مسکو و در آستانه انتخابات ریاستجمهوری به دنبال ثبت یک دستاورد جدید است که البته تصرف شهر آودیوکا برای او کافی نیست و از سوی دیگر زلنسکی هم به دنبال تحریک غرب برای دریافت تسلیحات بیشتر است. توجه داشته باشید در زمانه‌ای که انتخابات ایالات متحده آرام آرام به موعد برگزاری نزدیک می‌شود جدال میان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه هم یک امر عادی به حساب می‌آید و این در حالیست که جمهوری‌خواهان هم سعی می‌کنند با ادبیات خود، تحولات را به نفع طیف خودشان رقم بزنند.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: به موازات این روند بحث کارشکنی مجلس نمایندگان آمریکا در قضیه تایید بسته کمک‌های ۶۰ میلیارد دلاری به اوکراین از سوی بایدن مطرح شده و اساساً رئیس‌جمهوری ایالات متحده محافظه‌کاران را دلیل عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از شهر آودیوکا دانسته است. به همین دلیل نزاع حزبی در آمریکا هم بر این پرونده اثرگذار بوده اما میزان و دامنه آن را باید به گونه‌های مختلف مورد سنجش قرار داد؛ چراکه همین حالا هم دونالد ترامپ در حال حملات پیاپی به بایدن و دموکرات‌ها است و او را زیر فشار قرار داده و بسیاری دیگر در آمریکا معتقدند که عملکرد بایدن موجب تحقیر حزب دموکرات شده است.



انتهای پیام/

آگهی
دکمه بازگشت به بالا