بین الملل

وعده‌های مبهم ریشی سوناک برای مقابله با معضل مهاجران غیر قانونی


نخست وزیر انگلیس در پی رکورد شکنی ورود مهاجران غیرقانونی از طریق کانال مانش به کشورش در سال 2022، وعده داد «جلوی قایق‌ها را خواهد گرفت.»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ریشی سوناک»، نخست وزیر انگلیس در پی شکسته شدن رکورد ورود مهاجران غیرقانونی به خاک کشورش از طریق «کانال مانش» در سال 2022،  وضع قوانین جدید را «مهمترین کاری» که دولتش باید برای مقابله با این مشکل اجرا کند،‌ دانست و به شکلی مبهم و بدون مشخص کردن بازه زمانی مشخص صرفا وعده داد قایق‌های مهاجران غیرقانونی را متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری «پرس اسوسیشن»، نخست وزیر انگلیس که کشورش علاوه بر معضل ورود مهاجران غیر قانونی، با مشکلات اقتصادی و بحران اعتصابات و افزایش هزینه‌های معیشتی مردمش دست به گریبان است در یک سخنرانی گفت، «در سریعترین زمانی که عملا ممکن شود» قوانینی برای مقابله با این معضل معرفی می‌کند اما از تعیین تاریخ دقیق برای اجرای وعده‌اش برای قطع ورود مهاجران غیرقانونی خودداری کرد.

سوناک در سخنرانی در شرق لندن، برنامه پایان دادن به ورود مهاجران غیرقانونی به انگلیس را یکی از پنج اولویت خود خواند و با پیچیده خواندن این معضل، گفت که باید چندین تدبیر برای حل آن اتخاذ شوند و تاکید کرد که مقابله با این مساله نیاز به زمان دارد.

اخیرا رسانه‌های انگلیس گزارش دادند،‌ آمارهای دولت این کشور ورود ۴۵۷۵۶ مهاجر با گذر از کانال مانش به انگلیس در سال ۲۰۲۲ را ثبت کرده‌اند که یک رکورد سالانه جدید محسوب می‌شود. روز دوشنبه هفته جاری نیز نخستین موارد گذر مهاجران غیرقانونی از این کانال در سال ۲۰۲۳ انجام شد.

نخست وزیر انگلیس در توضیح وعده‌اش گفت: «ما قوانین جدیدی را برای متوقف کردن قایق‌های کوچک تصویب و اطمینان حاصل خواهیم کرد، اگر شما غیر قانونی به این کشور بیایید، بازداشت و سریعا اخراج می‌شوید. اینها اولویت‌های مردم هستند. اینها اولویت‌های دولت شما هستند. و ما یا آنها را عملی‌ کنیم یا اینکه موفق نخواهیم شد. ما از طریق عمل یا اعتماد را به سیاست بازسازی خواهیم کرد یا اینکه در این کار ناتوان خواهیم بود. »

به گفته فعالان حقوق بشری، برنامه او «هزاران مرد، زن و کودک را در وضعیت برزخی قرار می‌دهد.»

نخست وزیر انگلیس گفت، بهانه‌اش برای طفره رفتن از تعیین تاریخ مشخص برای تحقق وعده‌هایش این است که چون این اهداف بسیار پیچیده هستند، چنین کاری مسئولانه یا درست نخواهد بود. سوناک گفت: «بسیاری از عوامل تاثیرگذار بر قابلیت ما برای برخورد با آنها از کنترل من خارج هستند.»

او اظهار کرد: «در نهایت پارلمان انگلیس تصمیم می‌گیرد تصویب آن قوانین چقدر طول بکشد.»

سوناک که دولتش چندی پیش با دولت رواندا بر سر استرداد مهاجران غیرقانونی از انگلیس به این کشور توافق کرد، در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برنامه‌های مشابهی برای مسترد کردن مهاجران به کشورهای دیگری را دارد گفت، دولت انگلیس باید از «کارکرد» سیاست رواندا اطمینان حاصل کند.

پایان پیام


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا