بین الملل

ژاپن: برای دفاع از خودمان به تسلیحات هسته‌ای آمریکا نیاز داریم

یکی از ژنرال‌های ارشد ژاپن گفته که اگر قرار است این کشور امنیت خودش را تامین کند، باید بخش تسلیحات داخلی خود را توسعه دهد و علاوه بر این به تسلیحات هسته‌ای آمریکا نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیکی‌آسیا، ژنرال یوشیهیده یوشیدا، رئیس ستاد مشترک نیروهای دفاع داخلی ژاپن، با اشاره به اینکه توکیو در حال حاضر برای «بازدارندگی» مقابل رقبای منطقه‌ای، به تسلیحات هسته‌ای آمریکا وابسته است، گفت که کشورش به منظور تامین امنیت خود باید بخش تسلیحات داخلی‌اش را توسعه دهد.

یوشیدا با تاکید بر نیازهای دفاعی ژاپن، همکاری نزدیک نظامی توکیو با واشنگتن را برجسته کرد و گفت: نمی‌توانیم با تکیه بر توانمندی‌های کنونی‌مان، امنیت ژاپن را حفظ کنیم.

وی افزود: در وهله نخست باید توانمندی‌های دفاعی خودمان را از اساس تقویت کنیم تا کسی ما را دست کم نگیرد. در درجه دوم، باید برای تداوم بازدارندگی، از جمله بازدارندگی از طریق راهبردهایی با مشارکت تسلیحات هسته‌ای آمریکا، هرکاری که می‌توانیم انجام دهیم.

یوشیدا همچنین توضیح داد که ژاپن بیش از یک دهه است با آمریکا بر سر «گسترش چتر هسته‌ای واشنگتن بر سر توکیو، مذاکرات عمیقی داشته است» و در ادامه نیز یادآور شد که در ماه ژوئن نیز در حوزه اشتراک‌گذاری اطلاعات، رزمایش‌های مشترک و واکنش موشکی مشترک، با آمریکا به توافقی رسیده است.

ژاپن تنها کشوری است که در تاریخ بشر هدف حمله هسته‌ای قرار گرفته است. یک بمب‌افکن نیروی هوایی آمریکا ششم آگوست ۱۹۴۵ با بمباران اتمی هیروشیما، بیش از ۱۲۶ هزار نفر که عمدتا غیرنظامی بودند را به کام مرگ کشاند. واشنگتن سه روز بعد یعنی نهم آگوست حمله اتمی دیگری را بر فراز شهر ناکازاکی تدارک دید که در نتیجه آن بیش از ۸۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند.

پس از بمباران هسته‌ای و اشغال قلمرو ژاپن به دست نیروهای آمریکایی و نگاشته شدن قانون اساسی «صلح‌طلبانه»، ژاپن به یکی از متحدان آمریکا بدل شد. ژاپن همچنان بیش از هر کشوری در سراسر جهان، پایگاه‌ و نیروهای آمریکایی را در دل خود جای داده و مدت‌ها زیر چتر هسته‌ای این کشور بوده است. کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و چندین عضو ناتو نیز زیر چتر هسته‌ای آمریکا بوده و از توافقات مشابهی بهره می‌برند.

یوشیدا همچنین گفت که ژاپن در منطقه هند-آرام «در خط مقدم» حضور دارد و توکیو و شرکایش برای «حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون» همکاری خواهند کرد. وی همچنین درباره آنچه «تحرکات تحریک‌آمیز» کره شمالی و چین خواند نیز هشدار داد و اضافه کرد که «موقعیت راهبردی ژاپن انگیره دولت این کشور است تا بودجه نظامی را افزایش داده و توانمندی‌های تهاجمی این کشور را بهتر و به‌روزتر کند.»

آگهی
دکمه بازگشت به بالا