بین الملل

4 سیلی برق‌آسای جدید ایران و عربستان به آمریکا


سردبیر روزنامه رأی الیوم با اشاره به سخنرانی ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا مقابل لابی صهیونیستی نوشت که بهترین پاسخ به این توهمات بلینکن، 4 سیلی برق آسایی بود که به ائتلاف آمریکایی – صهیونستی زده شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هرکس که این روزها اظهارات مقامات مسئول آمریکایی و در رأس آن‌ها، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره تلاش‌های روزافزون آمریکا برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم اشغالگر قدس را دنبال کند، متوجه می‌شود که آنها در سیاره دیگری زندگی می‌کنند و از کلیه تحولات ریشه‌ای در منطقه بویژه حرکت سریع در مسیر پایان دادن به نفوذ سیاسی و نظامی آمریکا در خاورمیانه و به طور خاص در خلیج فارس.

«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای عربی «رأی الیوم» با اشاره به این موضوع، در یادداشتی می‌نویسد که سخنرانی اخیر بلینکن در مقابل لابی صهیونیستی در واشنگتن وی را بر آن داشته که نکاتی را به وزیر خارجه آمریکا گوشزد کند و وی را متوجه واقعیت وضعیت کنونی منطقه کند.

بلینکن در مقابل لابی صهیونیستی ادعا کرد: «عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل در چارچوب منافع امنیتی ایالات متحده است و ما بر تعهد محکم خود به امنیت اسرائیل و اینکه همه گزینه‌ها برای جلوگیری از تولید سلاح هسته ای ایران روی میز است، تاکید می‌کنیم».

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته، بارها ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده و تاکید دارد که به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

عطوان با اشاره به سخنرانی اخیر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درباره عادیسازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی نوشت:« پاسخ قوی و بسیار سخت به این توهمات خوش‌بینانه چهار سیلی مهلک بود که برای آمریکا، رژیم اشغالگر و شخص بلینکن، برق آسا و نگران‌کننده بود». 

 

۱- دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (پنجشنبه،۴ ژوئن) از تشکیل ائتلاف مشترک بین نیروی دریایی ایران و همتایان آن در چهار کشور حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، امارات، بحرین و قطر خبر داد و سلطنت عمان نیز که سالها پیش با نیروی دریایی ایران در این خصوص توافقنامه امضا کرده است و با آن در یک ائتلاف است.

۲-ریاض و تهران  با اعلام خبر افتتاح سفارت ایران در ریاض در روز سه شنبه (امروز، ۶ ژوئن) با حضور مقامات ارشد دو کشور به ریاست سفیر جدید آقای «علیرضا عنایتی» دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه پیش از تصدی این پست، میزان اهتمام و علاقه خود به گام اتخاذی برای از سرگیری روابط دوجانبه را نشان دادند.

۳- خبرهای تایید شده در خصوص قصد شاهزاده «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان برای سفر به ایران طی چند روز آینده و انتقال پیام شاه سعودی به آقای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و انجام مذاکرات برای ارتقای تجارت و تبادلات تجاری و همکاری امنیتی بین دو کشور.

۴- امضای توافقنامه میان شاهزاده «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان با همتای روس در راستای تقویت و تحکیم توافقنامه سعودی – روسی «اوپک پلاس» در خصوص کاهش تولید نفت برای حفظ قیمت عادلانه آن. تصمیمی که به منزله یک ضربه قوی به آمریکا و متحدانش است و بازتاب آن نیز تاکنون افزایش فوری قیمت‌ها و برملا شدن دروغ رسانه‌های غربی در خصوص وجود مناقشه و اختلاف نفتی میان عربستان و روسیه بوده است. 

در ادامه این یادداشت با تاکید ویژه بر اهمیت بومی‌سازی امنیت خلیج فارس آمده است: طبیعی است که این تحولات بررسی شده و غیر ناگهانی، برای ایالات متحده آمریکا مهلک باشد، به ویژه مورد نخست که مربوط به ایجاد ائتلاف امنیت دریایی مشترک بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است. امری که به معنای کنار گذاشتن همه توجیهات ادعایی آمریکایی و اروپایی در خصوص حفاظت از کشورهای حاشیه خلیج فارس در برابر تهدید ایران است. بارزترین مظهر این توجیهات نیز  استقرار ناوگان  پنجم آمریکا در بحرین، ناوهای هواپیمابر و پایگاه های آمریکایی و غربی در این کشورها مانند العدید در قطر، الظفره در امارات و الدوحه در کویت است.

به باور سردبیر روزنامه رأی الیوم، «در آینده این ارتش‌های منطقه با تمام ناوچه‌ها، زیردریایی‌ها و قایق‌های هستند که امنیت زمینی و آبی کشورهای منطقه را حفظ می‌کنند و دیگر نیازی به باج خواهی آمریکا ندارند و دیگر “لولوی” ایرانی یک همپیمان و بخشی از ائتلاف منطقه‌ای جدید به شمار می‌آید و “فتنه” مذهبی شیعی – سنی که ایالات متحده آمریکا طی دهه‌های گذشته برای توجیه حضورش در منطقه و چپاول سرمایه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس از آن استفاده می‌کرد، در حال از بین رفتن است و یک آشتی تاریخی برای یک اتحاد قوی بر پایه نیروهای جدیدی در حال تحقق است.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «ما اعتراف می‌کنیم که انتظار نداشتیم همگرایی میان عربستان سعودی و کشورهای عربی حوزه خلیج [فارس] با ایران به این سرعت توسعه یابد و رویاهای نتانیاهو و وعده او برای تبدیل توافق‌نامه‌های صلح ابراهیم به یک اتحاد امنیتی و نظامی تحت هدایت او علیه ایران و تبدیل شدن منطقه خلیج‌فارس به بازاری بزرگ برای تسلیحات و تجهیزات نظامی اسرائیلی، به ویژه «گنبدهای آهنین» و «فلاخن داوود» بر باد رود. سامانه‌هایی که به دلیل بازگشت به مقاومت در فلسطین، دروغین بودن برتری نظامی اسرائیل و توانمندی امنیتی آن را فاش کرد. 

وی در ادامه نوشت: «امروز اتحاد امنیت دریایی مشترک بین ایران و همسایگانش در خلیج “فارس” و فردا اتحاد موشکی و پهپادی “صنعتی” مبتنی بر تبادل تخصص، فناوری و تخصص هسته‌ای در زمینه های صلح آمیز و نظامی و پس فردا اتحاد در جبهه‌ای مشترک برای مقابله و پایان دادن به هژمونی غربی در منطقه و دشمن مشترک یعنی رژیم اشغالگر اسرائیل».

در پایان این یادداشت آمده است: «در خاتمه بلینکن، وزیر خارجه آمریکا را نصیحت می‌کنیم که در وعده دادن به عادی‌سازی بین عربستان سعودی و رژیم اشغالگر اغراق نکند، زیرا بهتر است با توجه به چرخش اکثر کشورهای خاورمیانه و در راس آن‌ها عربستان و امارات به گروه بریکس و سازمان شانگهای و نظم جهانی جدید تحت رهبری روسیه و چین، بیشتر به فکر حفظ عادی‌سازی کشورش، حضور و اتحادهایش در منطقه باشد. 

پایان پیام/


آگهی
دکمه بازگشت به بالا