سیاسی

ختم و مودت

مراسم وداع و تشییع پیکر سید محمود دعایی به محلی برای جمع شدن سیاسیون بدل گشت. مردی که تا زنده بود آرزوی آشتی بسیاری از انقلابیونیونی را داشت که در سال‌های اخیر اختلافات سیاسی رفاقت آنان را به رقابت بدل کرده بود، حالا در مراسم درگذشتش بانی جمع شدن آنان در کنار یکدیگر شده است.

به گزارش ایسنا، مراسم ختم مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی امروز در مسجد نور میدان فاطمی، ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵ برگزار می شود.
حجت الاسلام سید محمود دعایی، مدیر موسسه اطلاعات و عضو مجمع روحانیون مبارز روز یک‌شنبه ۱۵ خرداد دار فانی را وداع گفت. دعایی از آن دست شخصیت‌هایی بود که با وجود نزدیکی به جناح چپ جمهوری اسلامی و ارتباط حزبی با اصلاح‌طلبان، با جناح راست و اصولگرایان هم دوستی داشت و سعی می‌کرد بدون نگاه جناحی در مراسم‌های مختلف افراد متفاوت شرکت کند. از تقدیر از هنرمندان گرفته تا تولد سید محمد خاتمی، از بزرگداشت ورزشکاران تا درگذشت آیت‌الله مصباح‌یزدی و … در همه این مراسم‌ها، دعایی پای ثابت حضور بود.
حالا مراسم ختم این انقلابی قدیمی به محلی برای حضور همه اقشار بدل شده است. موضوعی که شاید در ابتدا چندان مهم به نظر نیاید، اما بررسی میزان دشمنی برخی افرادی که در این دو روز در مراسم دعایی دیده شدند نشان می‌دهد که شاید بد نباشد در نوع نگاه خود به یکدیگر و خط‌کشی‌هایی که میان هم انجام داده‌اند تجدید نظر کنند.
درست است که اختلاف نظر و رقابت در سیاست یک امر طبیعی به حساب می‌آید اما وقتی تبدیل به کینه و دشمنی می‌شود ممکن است برخی از حوادث تلخی که در این سال‌ها شاهدش بودیم را به بار بیاورد. شعارها و اقدامات برخی افراد که به تحریک بعضی از همین سیاسیون و یا صاحبان قلم و رسانه در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در حرم بنیانگذار انقلاب، سخنرانی سید حسن خمینی را به تنش کشیدند و البته با نهی و تذکر محکم رهبر انقلاب مواجه شدند، نمونه نزدیک آن به حساب می‌آید.

به طور مثال حسین شریعتمداری که بارها در روزنامه خود اصلاح‌طلبان را با قلم تند و تیزش و به گفته خود با مدارک و شواهد مستدل به دشمنی با نظام و یا حتی جاسوسی متهم کرده در این مراسم در کنار سید محمد خاتمی لیدر جریان اصلاحات در یک قاب دیده می‌شود و یا با سید حسن و سید احمد خمینی به گرمی خوش و بش می‌کنند.

از طرفی در عکسی غلامعلی حداد عادل که از بزرگان اصولگرایی به حساب می‌آید در کنار محمد جواد حجتی‌کرمانی دست در دست هم دیده می‌شود؛ فردی که یادداشت‌های جنجالی‌اش در روزنامه اطلاعات علیه طرز تفکری که حدادعادل از مدافعان سرسخت آن است، بارها منتشر شد.

از این دست تصاویر در مراسم ختم دعایی کم نیست، مانند حضور حسین طائب در کنار سید محمود علوی، یادآوری همکاری محمدجواد ظریف با سخنگویان پیشین و فعلی وزارت امور خارجه یعنی بهرام قاسمی و سعید خطیب‌زاده، حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس انقلابی و یا سید محمد حسینی معاون پارلمانی دولت سیزدهم، در کنار هم قرار گرفتن علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت اول روحانی و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فعلی دولت رئیسی و قاب‌هایی با این مضمون که نشان می‌دهد رواداری و مودت می‌تواند در کنار رقابت سیاسی جای دشمنی و توهین را بگیرد.

با دیدن تصاویر ختم مرحوم دعایی این نکته تلخ به ذهن می‌رسد که چرا سیاسیون تنها باید در مراسم ختمِ یکدیگر به فکر کنار گذاشتن اختلاف نظرها بیفتند در حالی که می‌توانند چنین دورهمی‌هایی را در جاهایی بهتر از مراسم ختم برگزار و درباره دیدگاههای متفاوت‌شان گفت‌وگو کنند.
انتهای پیام

منبع خبرگزاری ایسنا

آگهی
دکمه بازگشت به بالا