سیاسی

واکنش ایران به ادعاهای گروسی/ادامه روابط ایران و سوئد/آخرین دستور رئیسی برای بازنشستگان

روابط ایران و سوئد/ واکنش به اظهارات گروسی/ پرونده متروپل/ دستگیری اعضای شبکه‌ سازمان یافته‌ جعل و فساد اقتصادی/ پیگیری حقوق بازنشستگان و… از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، تصمیم تهران درباره چگونگی ادامه روابط با سوئد در پی حکم دادگاه سوئد درباره حمید نوری، تبعه بازداشتی ایران در این کشور از جمله سوالاتی بود که در نشست خبری امروز سخنگوی وزارت خارجه مطرح شد و پاسخ آن مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
ناصر کنعانی دراین رابطه با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای کاهش سطح روابط سیاسی با سوئد نداریم، افزود: با توجه به حکم غیر اصولی و غیر سازنده دادگاه سوئد در مورد شهروند ایرانی ما سفیر خود در این کشور اروپایی را به تهران برای پاره‌ای مشورت‌ها فراخواندیم و نگاهمان این است که باید در سایه گفت‌وگوی دو جانبه با مقامات سوئد این مشکل را حل کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر رافائل گروسی مبنی بر اینکه” برنامه هسته‌ای ایران به سرعت در حال پیشروی است و ما باید پایگاه‌های داده خود را بازسازی کنیم و بدون آن هر گونه توافقی روی بنیانی شکننده قرار خواهد داشت”، تصریح کرد: متاسفانه آقای گروسی به خصوص در ماه‌های اخیر در مورد برنامه هسته‌ای ایران یک رویکرد غیر حرفه‌ای، غیر دقیق و غیر منصفانه اتخاذ کرده است. آقای گروسی باید اصل بیطرفی را رعایت کند. ایشان را به اجتناب از سنگ اندازی در مذاکرات رفع تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به توافق و تعهداتشان دعوت می‌کنیم.
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به محکومیت حمید نوری به حبس ابد با حکم یک دادگاه در سوئد گفت: اگر مختصر عدل و انصافی در صادرکنندگان حکم علیه این تبعه ایرانی وجود داشته باشد، در مرحله بعدی، حکم به تبرئه او خواهند داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان هم  در واکنش به اظهارات اخیر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه «کشوری که اهداف نظامی ندارد، غنی سازی ۶۰ درصد نمی‌کند»، اظهار کرد: در غنی سازی ۶۰ درصد اهداف جمهوری اسلامی ایران مکتوب است و ما با نظارت خود آژانس غنی سازی ۶۰ را آغاز کردیم. در گذشته همه این رآکتورها حتی رآکتورهای تحقیقاتی غنی‌سازی ۹۰ درصد داشتند؛ اگر که آنها باطل بوده، بقیه‌اش هم باطل است.
محمد اسلامی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه هم‌افزایی مدیریت ایران با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی هیچ زمانی پنهان‌کاری نداشته است، تصریح کرد: ما هیچ زمانی غنی‌سازی خارج از چارچوب و بدون هماهنگی با آژانس نداشته‌ایم. ایجاد ظرفیت آب سنگین و همه زیرساخت‌های صنایع اتمی ما با هماهنگی آژانس بوده و تحت نظارت آژانس بوده و الان هم هست.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
فرصت‌های دیپلماتیک ایران در برجام دارد کم می‌شود
انتقاد ترامپ از سیاست‌های بایدن در قبال برنامه هسته‌ای ایران
***
موضوع ساختمان متروپل آبادان و حاشیه‌های مرتبط با مالک آن نیز از موضوعاتی است که این روزها ابعاد تازه‌تری پیدا کرده. از ریزش فاجعه‌بار این ساختمان تا مرگ حسین عبدالباقی مالک آن، از پیگیری‌های دولتی و قضایی تا ترور برادر مالک متروپل.
 گزارش ایسنا در این باره با عنوان ” متروپل، عبدالباقی و باقی ماجرا ” را می توانید در این لینک بخوانید.
در همین رابطه علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان از تعیین وقت رسیدگی به پرونده حادثه متروپل در هفته آینده خبر داد و گفت: از دادرسی قانونی با رعایت مقررات و تشریفات رسیدگی در اسرع وقت و حداقل زمان ممکن رای مقتضی و متناسب در این زمینه صادر خواهد شد.
وی در مورد تعداد افراد بازداشت شده در ارتباط با این حادثه گفت: در این خصوص در حال حاضر ۲۱ نفر بازداشت هستند.
روابط عمومی وزارت اطلاعات نیز طی اطلاعیه ای با اعلام خبر شناسایی شبکه‌ی بزرگ و سازمان یافته‌ی جعل و فساد اقتصادی، از دستگیری کلیّه‌ی اعضای آن خبر داد.
بر اساس  اطلاعیه روابط عمومی وزارت اطلاعات، این باند ۱۳۹ نفره طی سال‌های اخیر در استان‌های تهران و البرز، با سوءاستفاده از مدارک هویتی افراد مستمند و معتادان بی‌خانمان و از راه جعل گسترده و حرفه‌ای اسناد شخصی و دولتی، اقدام به ثبت شرکت‌های صوری می‌کردند و در مرحله‌ی بعدی نیز با جعل اسناد و مهرهای مورد نیاز، اقدام به تأسیس ۲۶۷ شرکت کاغذی کرده بودند. تبهکاران مذکور سپس با سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی افراد دیگر و فروش فاکتورهای صوری به برخی مؤدیان، درآمدهای نامشروع خود را پنهان می‌کردند.  
همچنین با تاکید وزیر اطلاعات و رئیس سازمان اطلاعات سپاه بر هم افزایی و هماهنگی، به نظر می رسد دوره جدیدی از همکاری این دو دستگاه اطلاعاتی – امنیتی برای تامین امنیت کشور و خنثی سازی توطئه های دشمنان آغاز شده است.
گزارش ایسنا دراین باره با عنوان ” نتایج هم افزایی دو دستگاه امنیتی ایران در کمتر از یک ماه ” را می توانید اینجا بخوانید.
دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به حقوق بازنشستگان در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت هم از دیگر اخبار پربازدید بود.
آیت‌الله  سید ابراهیم رئیسی با گرامیداشت روز تکریم بازنشستگان، از اراده جدی دولت برای حمایت و تقویت معیشت بازنشستگان کشور خبر داد و با تاکید بر اینکه بررسی موضوع حقوق بازنشستگان در مسیرهای کارشناسی قرار دارد، بخش‌های مرتبط با این موضوع را مکلف کرد که هر چه سریع‌تر تصمیمات مؤثر و منطبق با قانون و به نفع معیشت بازنشستگان، در مسیر ابلاغ و اجرا قرار گیرد.
تحلیل حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا درباره مذاکرات ایران و عربستان و اهداف بن سلمان هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
وی با بیان اینکه محمد بن سلمان در آستانه رسیدن به سمت پادشاهی عربستان است و تحقق این موضوع نیازمند انجام مقدماتی است، خاطر نشان کرد: در همین چارچوب محمد بن سلمان تلاش دارد مقدمات لازم را برای رسیدن به مقام پادشاهی عربستان فراهم کند و در همین راستا، می خواهد برخی از چالش‌های عمده خود در منطقه از جمله مشکلاتی که با ایران دارد را حل و فصل کند.  
انتهای پیام

منبع خبرگزاری ایسنا

آگهی
دکمه بازگشت به بالا