شهرستان ها

احداث دومین باغ مادری کشت‌ بافت خرمای کشور در جهرم

جهرم – دومین مجتمع کشت بافت خرما و باغ مادری تولید نهال نخیلات کشور در جهرم احداث می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین کلنگ زنی احداث مجتمع کشت بافت خرما و باغ مادری تولید نهال نخیلات ظهر دوشنبه با حضور محمدرضا رضایی نماینده مردم شهرستان‌های جهرم و خفر و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، برومند معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، جلیلی مقدم مدیرکل امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، شفیعیان معاون استاندار و فرماندار ویژه جهرم، مدیران کل سازمان آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی فارس و تنی چند از مدیران شهرستان برگزار شد.

این مجتمع با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار احداث و با بهره‌برداری از آن ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۵۰ نفر غیر مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی در این آئین گفت: یکی از موضوعاتی که چندین سال در جهرم پیگیری می‌کردیم طرح الگوی کشت بود که امروز در جهرم در حال تحقق است. بدنبال این هستیم که بهره‌وری را در کشاورزی به نسبت آبی که مصرف و نیروی انسانی که استفاده می‌شود افزایش دهیم و ارزآوری، اشتغالزایی و کمک به اقتصاد برای کشور داشته باشیم.

محمدرضا رضایی کوچی بیان کرد: در کنار پروژه‌های صنعتی که برای جهرم در نظر داریم یکی از پروژه‌ها بحث نخیلات است. پیش بینی می‌شود بیش از چهار هزار و ۶۰۰ هکتار باغات نخیلات و حداقل بیش از ۳۰ هزارتن تولید خرما را در آینده نزدیک بدلیل قیمت پایین از دست بدهیم.

وی اظهار کرد: این باغ مادری به عنوان دومین پروژه کشور در جهرم در حال اجرا شدن است و متعلق به جهرم تنها نیست و استان‌های دیگر می‌توانند نهالشان از جهرم تأمین کنند.

رضایی کوچی خاطرنشان کرد: پروژه بعدی نیز به سمت مرکبات است اگر با همین مکانیزم فعلی جلو رویم بزودی باغات را نیز از دست خواهیم داد. در آینده حتی برای آب شرب هم دچار مشکل خواهیم شد و پروژه انتقال آب از دریا در دست برنامه‌ریزی است.

وی ابراز امیدواری کرد جهرم برندی به عنوان تولید نخل‌های تجاری معرفی می‌شود.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: باغ مادری نخیلات جهرم یک پروژه بسیار مهم و دانش بنیان است. ۲۷۰ میلیارد تومان برای این پروژه اعتبار صرف خواهد شد.

محمدمهدی برومندی افزود: بعد از اتمام جنگ تحمیلی با توجه به خسارت‌هایی که به نخلستان‌های کشور متحمل شد همه متولیان درصدد برنامه ریزی مرکزی برا احیای نخلستان‌ها بودند.

وی با اشاره به اینکه تنها مرکز ما در ایران کرج است و دومین آن در جهرم احداث می‌شود، عنوان کرد: ۲۶۰ هزار هکتار نخلستان در ایران داریم ۴۰ درصد آن باید حذف و جایگزین شود، تجاری‌سازی مهمترین برنامه ما در جهاد کشاورزی است.

منبع خبرگزاری مهر

آگهی
دکمه بازگشت به بالا