شهرستان ها

تالیفات حوزه ادبیات پایداری نیاز جامعه امروز است

سنندج_نویسنده کردستانی گفت: تالیفات حوزه ادبیات پایداری ودفاع مقدس نیاز جامعه امروز است و باید مسؤولان با حمایت از نویسندگان این حوزه زمینه آشنایی نسل آینده را با تالیفات این حوزه مهیا کنند.

کویستان عبدالحکیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از سال ۸۹ کار نویسندگی در حوزه نمایشنامه نویسی را آغاز کردم و در اولین اثر هنری خود که نمایشنامه دختر مهتاب «کانی» با موضوع زلزله بم بود را در ۱۶ قسمت در رادیو کردستان اجرا کردم.

وی افزود: در سال ۹۶ با توجه به علاقه‌ای که به حوزه ایثار و شهادت داشتم و با توجه به اینکه خودم نیز از خانواده شهدا و ایثارگران هستم در حوزه ادبیات پایداری کتاب انشای شهدا را در حوزه کودک و نوجوان با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به چاپ رساندم.

نویسنده کردستانی به تعداد آثار چاپ شده خود اشاره کرد و بیان داشت: بنده دارای هفت اثر چاپ شده هستم که پنج عنوان در حوزه ادبیات پایداری و ادبیات جنگ و شهادت در رده کودکان «الف و ب» است.

وی ادامه داد: دو عنوان دیگر از آثارم نیز شامل یک مورد رمان با عنوان «کارما» است که روایت داستان دختری به نام «چنور» بوده و برگرفته از داستان دختران و زنانی است که رنج‌های زیادی دیده‌اند و در استان کردستان زندگی می‌کنند.

نویسنده کردستانی گفت: کتاب دیگر هم معرفی غذاهای بومی و محلی استان کردستان از زبان شعر است که استقبال بسیار خوبی از این کتاب صورت گرفته است.

عبدالحکیمی گفت: من به حوزه سینما و مستند علاقه زیادی داشتم و بسیاری از فیلم و مستندسازان دنیا و استان را مشاهده می‌کردم و آنچه که توجه من را به خود جلب می‌کرد نحوه دیالوگ‌ها بود که برای من اهمیت زیادی داشت.

این نویسنده کردستانی با بیان اینکه جوهره درونی هنرمند موجب خلق اثر هنری می‌شود، گفت: اثر هنری زمانی شکل می‌گیرد که توانایی‌های فرد را به سمت و سویی ببرد که یک اثر جدید بتواند خلق کند.

وی به بازخوردی که از کتاب‌های خود داشته اشاره کرد و ابراز داشت: خوشبختانه استقبال زیادی مردم استان کردستان بالاخص از کتاب معرفی غذاهای کردستانی داشته‌اند و بارها از من تقدیر کردند چون با خواندن این کتاب برای کودکانشان موجب روی آوردن آنها به غذاهای بومی و محلی شده‌اند و امیدواریم در چاپ بعدی نواقصاتی که وجود دارد، بر طرف شود.

عبدالحکیمی اضافه کرد: همچنین رمان کارما و کتاب شقایق‌های کردستان که کتاب شعر با موضوع زندگی شهدای کردستان است مورد استقبال خوب مردم قرار گرفته است.

وی به کتاب رمان «کارما» گریزی زد و عنوان کرد: این رمان رنج‌های زنان کردستان را روایت می‌کند که در دوران جنگ متحمل سختی‌های زیادی شدند.

پایین بودن سرانه مطالعه در کردستان ضعف بزرگی در این استان فرهنگی محسوب می‌شود

نویسنده کردستانی به مسائل و مشکلات نویسندگان کردستانی نسبت به سایر استان‌ها اشاره کرد و گفت: سقف مطالعه در استان کردستان پایین است و این ضعف بزرگی در این استان فرهنگی محسوب می‌شود چرا که نویسندگان و هنرمندان بزرگی از این دیار به کشور معرفی شدند و لازم است تا دنیای ادبیات را پرورش دهیم و به مردم بشناسیم.

عبدالحکیمی تصریح کرد: کمک و حمایتی که موجب دلگرمی نویسندگان می‌شود این است که نهادهای دولتی از آثار نویسندگان حمایت کنند و در هزینه چاپ به آنها کمک و مراسم رونمایی درخور شأن برای این آثار برگزار کنند و رسانه‌ها هم حمایت لازم را داشته باشند تا عموم مردم با این آثار آشنا شوند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه تخصص بنده در حوزه ادبیات پایداری است در این راستا به اطرافیان و دوستان خود آموزش‌هایی داده‌ام تا زمینه آشنایی مردم با ادبیات پایداری و گسترش آن در جامعه فراهم شود و خوشبختانه توانسته‌ام آثار خوبی را در این حوزه به چاپ برسانم.

نویسنده کردستانی به حوزه‌ای که در آن بیشتر مطالعه دارد اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و ادبیات و شعر مطالعات زیادی دارم و در حوزه فرهنگ هم به بررسی مطالب می‌پردازم.

وی اعلام کرد: سبک کتاب الکترونیکی را نمی‌پسندم و از لحاظ جامعه شناسی و روان شناختی حس واقعی کتاب لذت دیگری بر فرد دارد و من پیشنهاد دارم همواره نسخه چاپی کتاب را استفاده کنیم و از این طریق به نویسندگان هم کمک کنیم.

فضای مجازی فرصت مطالعه کتاب را از مخاطب می‌گیرد

نویسنده کردستانی گفت: عصر ارتباطات و فضای مجازی این فرصت را از ما گرفته و مطالعه فیزیکی کمتر شده و فرد در فضای مجازی به مطالعه می‌پردازد که این باعث دوری لذت خواننده از مطالعه فیزیکی کتاب می‌شود.

وی اعلام کرد: مشکلات و چالش‌ها در حوزه نویسندگان در کردستان بسیار بیشتر از سایر استان‌ها است و همکاری لازم و بالاخص در حوزه ادبیات پایداری باید حمایت بیشتر صورت بگیرد.

عبدالحکیمی اظهار کرد: زمانی که خود را جای جانبازی می‌گذاری که با نفس نفس زدن زندگی می‌کند بسیار سخت است و نوشتن از زندگی شهدا به افتخار زیادی برای من محسوب می‌شود که می‌توانم نسل‌های آینده را با این محتوا آشنا کنم.

نویسنده کردستانی بیان کرد: لازم است مسؤولان از حوزه ادبیات پایداری و جنگ و دفاع مقدس حمایت بیشتری داشته باشند تا نسل آینده با این محتوا آشنا شوند.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا