شهرستان ها

تشریح اقدامات انجام شده در حوزه‌ فضای سبز تبریز

تبریز- مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز، اقدامات انجام شده در حوزه‌ی فضای سبز این شهر را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر امجدی ظهر روز سه‌شنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دیدگاه سازمان افزایش کیفیت فضای سبز است و جزو اولویت‌های ما است، شاکله فضای سبز درخت بوده و گل جزو ملزومات فصای سبز است که چمن قابل احیا است اما درخت برگشت ناپذیر و به‌عنوان ستون ساختمان است.

وی ادامه داد: اولین راه ماندگاری درختان، آبیاری است که باید با کیفیت مطلوب انجام شود اما شاید کیفیت آبیاری درختان ما ایده‌آل نباشد ولی باید به حد قابل قبولی برسانیم.

وی افزود: تمامی نقاط شهر را شناسایی کرده‌ایم، نزدیک به ۲۰ درصد خیابان‌های تبریز مکانی برای آبیاری ندارند، در منطقه یک روفوش وسط را کف سازی کرده‌اند به‌عنوان مثال در بلوار شهریار با وجود عرض کم، کف سازی کرده‌اند اما فضای سبز را از بین می‌برد؛ بنابراین این محلات را جمع‌آوری کرده‌ایم تا جایی را برای آبیاری درختان ایجاد کنیم و این به تحصیلات و سواد خاصی نیاز ندارد پس قدم اول ایجاد بستر مناسب برای آبخوری درختان سطح شهر است.

امجدی خاطرنشان کرد: مرحله بعدی نیز آبیاری مطلوب درختان است، نزدیک به ۳۰ الی ۳۵ درصد آبیاری با تانکر انجام می‌شود که در این حالت کیفیت آبیاری پایین‌تر است اما برای حذف آنها برنامه داریم و سال بعد برای تانکر پولی اختصاص نمی‌دهیم.

وی در رابطه با آبیاری با تانکرها گفت: تمامی تانکرها را به سیستم جی پی اس مجهز کردیم که تأثیر بالایی داشت و زمانی که از مسیر خارج می‌شدند، اطلاع یافته و هزینه‌ای پرداخت نمی‌کردیم که سال آینده لایحه‌های بعدی این جی پی اس را هم راه‌اندازی خواهیم کرد.

وی همچنین اضافه کرد: بخش بعدی هرس درختان است که صرفاً برای زیبایی نیست برای استحکام، تنفس، رسیدن نور به تاج و زنده ماندن درختان حرس نیاز است و این یک بحث علمی چندین ساله است.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز گفت: حرس و تربیت درختان بسیار مهم است، اگر به خوبی حرس شوند با بارش برف هم شکسته نخواهند شد که از فروردین ماه حرص اتفاق افتاده و امسال خوب بوده است که امیدواریم به خوبی پیش رود.

وی در خصوص تغذیه درختان نیز ادامه داد: بحث سوم تغذیه درختان است و به این مورد باید اهمیت ویژه‌ای دهیم که با دانشگاه تبریز وارد مذاکره شده‌ایم تا اطلس خاک تبریز تکمیل شود.

وی با بیان اینکه گل کاری ویترین فضای سبز است و با تنوع، طرح و ترکیب آن می‌توان فضای شهر را زیباتر کرد، اظهار کرد: امسال برای کل شهر تبریز بذر اف یک تهیه کرده‌ایم و تمامی گل‌ها دست اول هستند، سال‌های گذشته پس از شهریور ماه در تبریز گلی نداشتیم اما امسال ۲.۵ برابر بیشتر از سالهای قبل از تمامی گل‌ها تولید کردیم و امسال کاشت خود را افزایش دادیم، به‌گونه‌ای که گل‌ها برای مدت طولانی باقی می‌مانند.

امجدی افزود: نگهداری فضای سبز به وسیله‌ی بخش خصوصی است و نظارت حرف اول را می‌زند؛ پیمانکار دزد نیست اما نیازمند نظارت است این ریسک را کردیم تا تمامی وضعیت آنها به شکل سیستمی باشد.

وی با تاکید بر اینکه تغییر روش به ریسک نیاز دارد، خاطرنشان کرد: در چمن کاری منابع آبی ما محدود است و پیمانکاران را ملزم کرده‌ایم که بخش اعظم آبیاری شبانه باشد تا کیفیت آن بالا برود.

وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم باغات تبریز سالم بمانند باید شهرداری تحت تملک بگیرد، متذکر شد:

باغات هویت تبریز هستند، سعی کرده‌ایم تا حفظ کنیم و باید شناسنامه آنها بروزرسانی شود؛ ۱۵۰ هکتار باغ داریم که در برنامه تملک قرار گرفته و حفظ خواهند شد.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز در خصوص کمیت فضای سبز نیز گفت: ۱۵۰ هزار مکان دارای امکان کاشت فضای سبز در شهر شناسایی و ابلاغ شده است که ۴۰ درصد مسیر جدید هستند و منجر به افزایش سرانه خواهند شد.

وی با اشاره به زیباسازی شهری خاطرنشان کرد: کمیته تخصصی زیباسازی را ایجاد کردم تا دیدگاه ما هم علمی باشد، نقاشی دیواری، جشنواره تخم‌مرغ و حوزه مجسمه سازی در سردیس‌های مقبره الشعرا از اقدامات ما بوده است، مجسمه‌های آهنی برای اولین بار در تبریز احداث شدند که پنج اثر آهنی فلزی در تبریز در دستور کار است.

وی ادامه داد: اهمیت مدیریت شهری باید به مردم اطلاع‌رسانی شود چرا که همکاری مردم در حوزه خدمات شهری بسیار مهم است، توسعه‌ی فضای سبز باید در حاشیه شهر اتفاق بیافتد تا به تفرجگاه برون شهری تبدیل شوند.

امجدی اضافه کرد: ۴۰۰ هکتار توسعه‌ی فضای سبز برای سال آینده در نظر داریم و کلیه‌ی کاربردهای فضای سبز استخراج شناسایی شده‌اند و حداقل در ۲۰ نقطه شهر پارک محله‌ای احداث خواهد شد؛ ۷۰ درصد آب برای ۳۰۰ هکتار مصرف می‌شود و سد چمن کاری را باید کاهش داد.

وی افزود: پنجمین سمپوزیم مجسمه سازی در تبریز برگزار خواهد شد چراکه مجسمه‌های تبریز تکراری هستند و باید تحولی ایجاد کرد.

وی یادآور شد: هوای پاک قانونی دارد و متولی آن شهرداری نیست و در این قانون برای همه وظایفی تدوین شده است، ۱۶ متر فضای سبز استاندارد داریم که ۹ متر با سرانه کشوری فاصله دارد و باتوجه به جمعیت تبریز باید ۱۴۰۰ هکتار احداث شود.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز در پایان تاکید کرد: وضعیت فضای سبز تبریز خوب نیست و باید به سرانه استاندارد برسد.

منبع خبرگزاری مهر

آگهی
دکمه بازگشت به بالا