شهرستان ها

دانشگاه صنعتی اصفهان برای رفع چالش‌های شهری اعلام آمادگی کرد

اصفهان – رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: دانشگاه آمادگی دارد که در عرصه‌های مختلف مدیریت شهری و رفع چالش‌ها به کمک بیاید و همراه شهرداری و شورا مسائل را به پیش ببرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی میرمحمدی میبدی ظهر دوشنبه در شهرگاه هم اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری اظهار داشت: امید است که با پیوند مقوله‌های نخبگانی در شهر و دانشگاه در سایه همکاری شورای شهر بتوانیم به روش‌های مختلف از حاشیه‌ها عبور و در جهت توسعه شهر و استان گام برداریم.

وی بیان داشت: امروز هجمه‌های دشمن نه تنها در کشور بلکه در فضای دانشگاه برای به چالش کشیدن نخبگانی ست که همواره مظهر سازندگی و اقتدار بودند و به فرموده مقام معظم رهبری می¬خواهند ما را وارد حاشیه‌هایی کنند که از توسعه شهری و کشور باز بمانیم.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان دستاوردهای علمی متعددی در پیشرفت کشور به جا گذشته است که به صورت موردی می‌توان به چند پروژه بزرگ ساخت رادار هواپیمایی، ساخت زیردریایی و دستاوردهای پزشکی بدست نخبگان دانشگاه صنعتی اصفهان است.

اصفهان شهری توسعه یافته بر مبنای روش‌های علمی

محمد نور صالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در همایش تخصصی «شهرگاه: هم اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری» با اشاره به پیشینه مناسب ارتباط مدیریت شهری با دانشگاه بیان داشت: مدیریت شهری اصفهان از سال‌های گذشته با دانشگاه صنعتی اصفهان همکاری داشته و در سایه آن تعاملاتی خوبی صورت گرفته است.

نور صالحی با اشاره به اینکه در حوزه معاونت برنامه ریزی شهرداری اصفهان اعتقاد به استفاده مناسب از ظرفیت‌های علمی دانشگاه برای کاربردی کردن پژوهش در عرصه مدیریت شهری منجر به تشکیل رویداد “شهرگاه” در هفته پژوهش شد، افزود: در این رویداد با همکاری ۶ دانشگاه اصفهان، به دنبال تقویت و پررنگ شدن تعاملات و دستیابی به راهکارها و رفع چالش‌های مدیریت شهری در زمینه توسعه بهتر شهر هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان دانشگاه را نهاد علمی متولی حل چالش‌های کشور دانست و خاطر نشان کرد: دانشجویان و اساتید باید با مشکلات مدیریت شهری آشنا شوند و بتوانند از درون دانشگاه راه حل‌هایی برای این معضلات پیشنهاد دهند.

وی با بیان اینکه باید اصفهان شهری توسعه یافته بر مبنای روش‌های علمی باشد، خاطر نشان کرد: قطعاً انتظار مردم اصفهان از علما و اندیشمندان شهر فراهم آوردن شرایطی برای زندگی بهتر، رفاه و آسایش و امنیت شهروندان اصفهان است.

نورصالحی با بیان اینکه اصفهان نیز مشابه کلان شهرها با مشکلات توسعه‌ای متعددی مواجه است به ظرفیت‌های علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه‌های عمرانی، شهری و حمل و نقل اشاره کرد و تصریح کرد مدیریت شهری به راه حل‌هایی علمی برای تأمین ناوگان و طراحی مسیرها به روش‌ها و راه حل های نرم افزاری نیازمند است و در این زمینه از اساتید دانشگاه یاری می‌طلبد.

وی افزود: توسعه شهر با محدودیت‌ها و حد و مرزی همراه است که لازم است با کار علمی و دانشگاهی علاوه بر شناخت و پاسخ به نیاز مردم، از توسعه بی رویه شهر جلوگیری شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ابراز امیداوری کرد، همکاری متقابل دانشگاه و مدیریت شهری بتواند خروجی‌های قابل رصد و اندازه گیری داشته باشد و اذعان داشت: نتایج ملموس همکاری علمی، مدیران شهری را تشویق می‌کند که در برخورد با هر مشکل و معضلی راه حل را از اساتید دانشگاه بخواهند.

نورصالحی، همچنین به دانشگاه صنعتی اصفهان این نوید را داد که عزم جدی برای فعال شدن توسعه خط ۱ متروی شهر از پایانه شهرک قدس تا درب شمالی دانشگاه وجود دارد که زمینه استفاده مناسب اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه صنعتی اصفهان از حمل و نقل شهری فراهم می‌کند.

رویکرد آینده نگری در پژوهش‌های شهری لحاظ شود

حمیدرضا صفوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این همایش به سابقه همکاری‌های فناورانه دانشگاه صنعتی اصفهان با پروژه‌های شهری اشاره داشت و گفت: پیش از این فعالیت‌های موفقی در زمینه‌های عمران شهری از جمله بخش‌های مکانیکال، برق و سازه‌ی قطار شهری از سوی فناوران این دانشگاه انجام شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه نباید فقط پژوهش را منحصر به مسائل مبتلا به امروز شهر محدود کرد تصریح کرد: در حالی که بحث‌های چون ترافیک، آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی، مدیریت آب در سطح شهر و حوزه، جزو اولویت‌های روی میز است اما، نباید از مسائلی که ممکن است در ۵ یا ۱۰ سال بعد شهرداری به آن مبتلا شود غافل شد.

وی خاطر نشان کرد: کلان شهر اصفهان ممکن است در آینده به سرنوشتی چون تهران با پیچیدگی‌های بسیار روبرو باشد و از این نظر باید رویکرد پژوهشی مدیریت شهری مبتنی بر آینده پژوهی باشد.

صفوی با اشاره به اینکه در دوره جدید شهرداری و شورای شهر اصفهان به امر پژوهش و سرمایه گذاری در پژوهش اهمیت بیشتری داده شده افزود: همین رویکرد باعث شد امسال شهرداری اصفهان در مراسم تقدیر از پژوهشگران اصفهانی به عنوان کارفرمای نمونه پژوهشی استان انتخاب شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان به توسعه همکاری‌های دانشگاه و مدیریت شهری در عرصه عمران شهری اشاره کرد و گفت: انتظار می¬رود، مباحث علمی موتور محرک و پیشران توسعه شهری اصفهان باشد.

ارائه سمینار علمی «روسازی راه و نگه داری ابنیه شهری» در جمع مدیران شهری

پیام اسدی دبیر همایش تخصصی «شهرگاه هم اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری» نیز افزود: این همایش بر روی چالش‌ها و دغدغه‌های پژوهشی حوزه عمران شهری تمرکز داشت

عضو هئیت علمی دانشکده مهندسی عمران افزود: در این همایش مدیران ارشد شهر اصفهان همچون معاون عمرانی شهرداری، مدیر عامل سازمان عمران شهرداری و مدیر عامل قطار شهری، دغدغه‌های موجود در حوزه عمران شهری را با اعضای هیئت علمی و متخصصان عمران در دانشگاه طرح موضوع و راهکارهای رفع آن به بحث و گفت و گو گذاشته شد.

گفتنی است در این همایش سمینار علمی با موضوع «روسازی راه و نگه داری ابنیه شهری» توسط دکتر پیام اسدی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ارائه شد.

منبع خبرگزاری مهر

آگهی
دکمه بازگشت به بالا