شهرستان ها

دیپلماسی محیط زیست مورد حمایت جدی

اردبیل- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دیپلماسی محیط زیست با قوت تمام در دولت سیزدهم مورد توجه و حمایت جدی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه عصر پنجشنبه در نشست فعالان محیط زیست در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: نشست منطقه‌ای تهران را با مشارکت ۱۱ رئیس سازمان محیط زیست کشورهای همسایه شاهد بودیم که این نشست دستاوردهای خوبی را به همراه داشت.

وی تصریح کرد: در این نشست مقرر شد تا در مهار گرد و غبار و عوامل تهدیدکننده محیط زیست اقدامات مشترکی انجام شده و سازمان منطقه‌ای نیز در این حوزه راه‌اندازی شود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از شکل‌گیری صندوق منطقه‌ای محیط زیست خبر داد و گفت: با تأمین یک میلیون دلار قرار شد این صندوق فعالیت خود را آغاز کند تا از ظرفیت‌های بین‌المللی در حل مشکلات زیست محیطی در منطقه بیش از گذشته بهره‌گیری شود.

سلاجقه در مورد وضعیت نامناسب رود ارس و آلودگی‌های آن افزود: نشست‌های متعددی را با سران کشور ارمنستان برگزار کردیم و قرار است تا آخر امسال مصوبات این نشست‌ها مورد پیگیری قرار گیرد.

پایان آلودگی ارس و جشن سلامت تا آخر امسال

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تا آخر امسال قرار است با همکاری کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ایران در رودخانه ارس پایان آلودگی را جشن گرفته و به ارتقای سلامت این رودخانه کمک کنیم.

وی اضافه کرد: علاوه بر وزارت نیرو و دادستانی کشور، وزارت امور خارجه نیز پای کار است تا مصوبات در این حوزه به انجام رسیده و رنج مردم و دغدغه آنها از بابت آلودگی رود ارس به عنوان رود مشترک کشورهای همسایه برطرف شود.

سلاجقه بیان کرد: مسئولان کشورهای همسایه در این زمینه پای کار هستند و ما با تقویت دیپلماسی محیط زیست سالم سعی می‌کنیم موانع و مشکلات را برطرف و در قالب کنوانسیون با محتوا و مفاد ۱۵ گانه بین‌المللی مسائل و معضلات را رفع کنیم.

وی به گرفتاری تحریم و بلایای شکل گرفته ناشی از این حرکت خصمانه دشمنان را یادآور شد و اظهار کرد: در حوزه محیط زیست فراتر از برجام و تحریم‌ها باید به فکر حل معضلات باشیم تا سلامت مردم به مخاطره نیفتد.

تغییر اقلیم جدی گرفته شود

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: ما در سه حوزه آلودگی هوا، پسماند و تغییر اقلیم مشکلات و نارسایی‌ها را پیگیری می‌کنیم و سعی ما بر این است تا با استفاده از نگاه‌های کارشناسی، موانع و مشکلات را رفع کنیم.

سلاجقه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: تغییر اقلیم هر چند ملموس نیست اما به یک معضل جدی زیست محیطی تبدیل شده و شورای عالی به زودی نتیجه نهایی بررسی کارشناسی را در این حوزه انجام می‌دهد تا کشور را آماده شرایط اقلیمی موجود کنیم.

وی با قدردانی از تلاش منابع طبیعی در اجرای طرح جامع آبخیزداری و عملیاتی کردن پروژه‌ها در این حوزه افزود: در کمیسیون‌های داخلی دولت این موضوع و تصویب نهایی لایحه جامع آبخیزداری در حال طرح و نهایی شدن است و امیدواریم حرکت مؤثری را در این بخش شاهد باشیم.

سلاجقه خاطرنشان کرد: به راحتی می‌توان در این حوزه از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی استفاده کنیم که کاشت یک میلیون نهال در کشور در این زمینه مؤثر خواهد بود و ما سعی خواهیم کرد تا از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نیز استفاده کنیم.

وی به ظرفیت عظیم اچ‌.اس.ای‌ها در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: باید در این مجموعه‌ها از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، متخصصان و کارشناسان بیشتر استفاده شود.

سلاجقه شعار امسال سازمان محیط زیست را «حرکت زیست محیطی مردم پایه، هوشمند و فناورانه» اعلام کرد و گفت: تمام تلاش ما بر این است تا با مشارکت و حضور مردم مشکلات و نارسایی‌های زیست محیطی در کشور و دغدغه‌ها پایان یابد.

وی اضافه کرد: سیاست‌گذاری‌های کلانی را در کشور در حوزه محیط زیست شاهد هستیم ولی معتقدیم که در حل این مشکلات باید مردم پایه حرکت کرده و روی میثاقی که دولت با مردم بسته، وفادار باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: هیچ پروژه‌ای در کشور بدون مجوز محیط زیست کلنگ نمی‌خورد بلکه تلاش بر این است تا با تاکید رئیس جمهور و همراهی وزرا تمامی پروژه‌های اجرایی شده در بخش‌های مختلف با نگاه کارشناسی محیط زیست به درستی اجرایی شود.

سلاجقه در ادامه سخنان خود اظهار کرد: گاه برخی از مسائل در حوزه محیط زیست استخوان در درون زخم و گلویی است که به حق باید با ظرافت خاص این استخوان را از گلو خارج کرده و اره فرو رفته در پیکره محیط زیست را بیرون کشید.

وی رویکرد حل مسئله را در دولت سیزدهم در گره‌گشایی از مشکلات مختلف با نگاه علمی و کارشناسی یادآور شد و تصریح کرد: دولت با رویکرد محیط زیستی سعی می‌کند تا در سال آینده نیز بخش عظیمی از بودجه‌های کشور را در این حوزه صرف کرده و چالش‌ها را برطرف کند.

سلاجقه نشست‌های مکرر با رئیس جمهور و اعضای کابینه را برای انتقال پیام زیست محیطی یادآور شد و گفت: در هر نشستی رئیس جمهور به صراحت اعلام کردند که در حوزه محیط زیست باید قوانین متقن و خواسته الهی مورد توجه قرار گیرد تا ایرادات و اشکالات برطرف و موانع نیز رفع شود.

پلاستیک زیر ۲۰ میکرون از چرخه مصرف خارج می‌شود

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به برگزاری منظم جلسات شورای عالی محیط زیست و ابلاغ مصوبات آن را یادآور شد و افزود: یکی از مصوبات جلسه شورای عالی محیط زیست در حوزه پسماند دریایی و جمع‌آوری پلاستیک‌های زیر ۲۰ و پنج میکرون بوده که تاکید می‌کنیم تا آخر دولت سیزدهم باید چرخه تولید و مصرف این نوع پلاستیک‌ها به حداقل رسیده و حذف شود.

وی چهره زشت شهرها را با افزایش مصرف مواد پلاستیکی یادآور شد و خاطرنشان کرد: این چهره زشت را باید از بین برده و به جای آن به سلامت محیط زیست بیش از گذشته کمک کرد.

منبع خبرگزاری مهر

آگهی
دکمه بازگشت به بالا