شهرستان ها

هنر و ادبیات با قرار گرفتن در خدمت تعالی بشر جاودانه می‌شود

شیراز – مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس گفت: هنر و ادبیات اگر در خدمت تثبیت و تبیین ارزش‌های اجتماعی و تعالی بشری و مفاهیم معرفتی، اخلاقی و دینی قرار بگیرند اثرگذار و جاودانه خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن قانع در سخنرانی دومین محفل قرآنی «بُشری» که شامگاه چهارشنبه در حرم مطهر سید علاالدین حسین برگزار شد بیان کرد: خداوند ظرفیت و ذائقه شعری را به هرکسی عطا نمی‌کند و شاعری موهبتی است که خداوند از عالم بالا به عده‌ای خاص می‌بخشد و این ذوق اگر با ذائقه و خیال تلفیق شود صورت شعری به خود می‌گیرد و در قالب واژگان بیان می‌شود که پایه آن احساسات لطیف است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس خاطرنشان کرد: در حوزه شعر و شاعری به فرموده رهبر معظم انقلاب دو نکته اساسی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ اول اینکه شعر به عنوان ابزار هنری اثرگذار باید در خدمت جامعه و تببین و تثبیت ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی و معارف دینی قرار بگیرد و شعرا در قبال مسائل پیرامونی خود احساس مسؤولیت کنند که این حقیقت اگر چاشنی شعر شود سبب اثرگذاری بیشتر آن شده و بُرد فضای تبلیغ دینی ما را نیز بیشتر کرده و جایگاه مفاهیم اساسی انقلاب را در افکار عمومی تثبیت می‌کند.

این خطیب و استاد دانشگاه افزود: شعر علاوه بر این باید بتواند در خدمت معرفت، دین، اخلاق و حرکت انقلابی ملت ما به عنوان پدیده‌ای با ارزش قرار بگیرد.

امام جمعه موقت شیراز با اشاره به حوادث غزه خاطرنشان کرد: همه مفاهیم را نمی‌توان با ابزارهای عقلانی پیش برد و اگر این واقعه به زبان هنر تبیین شود و این ظرفیت عظیم هنری برای مدیریت عواطف دینی و احساسات دینی و انقلابی به کار گرفته شود و به هنر متعالی تبدیل گردد در تمام تاریخ ماندگار و اثرگذار خواهد شد.

وی افزود: ما در استان فارس شعرای آئینی و ملی میهنی خوبی داریم اما باید بتوانیم در مسائل فلسفی و اجتماعی نیز حرف برای گفتن داشته باشیم؛ مثلاً به این باور برسیم که همانگونه که نویسنده خارجی با رمان پوچ‌گرایانه خود عواطف و اندیشه‌های نیست‌انگارانه و تهی خود را به ما منتقل می‌کند ما هم می‌توانیم معنویت و هنر سرشار از تعالی خود را به بشر امروز در جای جای دنیا منتقل کنیم.

وی تشریح کرد: باید تعهد و مسوولیت‌پذیری و مضامین اجتماعی چون تقبیح خودکشی، تقبیح ظلم و دست‌اندازی به اموال بیت‌المال و تقبیح همه مفاسدی که جلوی چشم ما است به عنوان یک مسؤولیت اجتماعی وارد فضای شعر و داستان نویسندگان ما شود تا علاوه بر تأثیر معنوی، مخاطب نیز جذب شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با نام بردن از کُمیت بن زید اسدی به عنوان برجسته‌ترین شاعر شیعه هم‌عصر اهل‌بیت که مورد عنایت ویژه سه پیشوای دینی ما امام سجاد (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) بود گفت: در طول تاریخ ما شاعرانی داشتیم که مورد تکریم اهل بیت بودند و به مدد این تکریم توانستند به مقامات بالای معنوی و ملکوتی دست پیدا کنند.

حجت الاسلام و المسلمین قانع افزود: کُمیت ظرفیت والای هنری و اتصال خود به خاندان عصمت و طهارت و نور را در خدمت اهداف اسلام و انقلاب قرار داد و در آن شرایط و وضعیت سخت پس از حادثه عاشورا با هنر خود از حماسه‌سازان عاشورا و سیدالشهدا دفاع کرد و در پایان نیز به دست خلیفه اموی به طرز فجیعی به شهادت رسید.

وی در پایان گفت: امام باقر (ع) درباره مقام کمیت فرمود: اگر شعرا و ادبا به این حقیقتی که کمیت به آن پی برد توجه کنند هم خود و هم اثرشان ماندگار می‌شود.

در ادامه این محفل حجت الاسلام والمسلمین محی‌الدین طاهری تولیت آستان سیدعلاء الدین حسین (ع) مباحثی را در باب معارف دینی و آموزه‌های قرآنی مطرح کرد و سپس قاری بین‌المللی سید جواد حسینی به تلاوت آیات قرآن پرداخت.

در پایان این محفل قرآنی با حضور حجت الاسلام و المسلمین قانع، حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام و المسلمین طاهری جوایز مسابقه کتابخوانی «سرای دیگر» که به مناسبت شهادت شهید محراب آیت الله دستغیب در نظر گرفته شده بود به برندگان اعطا شد.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا