شهرستان ها

کاهش صادرات رب از خراسان رضوی

مشهد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: باتوجه به کاهش قیمت تمام شده در کشورهای همسایه، صادرات رب از خراسان رضوی کاهش یافته است.

‌به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا قنبری درباره وضعیت مشکلات گوجه‌کاران و قیمت خرید گوجه در استان خراسان رضوی اظهار کرد: استان خراسان رضوی در سال‌های گذشته بالغ بر ۱۵ هزار هکتار کاشت گوجه فرنگی داشت. مطابق با الگوی کشت در سال جاری آنچه متعهد هستیم کشت ۱۰ هزار هکتار است. متأسفانه الگوی کشت که ابلاغ شده، هنوز الزامات قوی را نتوانسته‌ایم تأمین کنیم. همه دستگاه‌ها باید کنار یکدیگر باشند تا الگوی کشت محقق شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: میانگین برداشت گوجه در خراسان رضوی باید ۵۰۰ هزار تن باشد که ۱۰۰ هزار تن آن تازه خوری و مابقی آن در اختیار کارخانه‌ها قرار می‌گیرد. همچنین در سطح استان بیش از ۵۰ کارخانه تولید رب داریم که نیمی از آن فعال و با ظرفیت حدود ۵۰۰ هزار تن فعالیت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته رب مازاد در کارخانجات داریم و به دلیل قیمت تمام شده در کشورهای اطراف صادرات نیز به حداقل رسید.

قنبری ادامه داد: از ۲ ماه گذشته جلساتی را در این زمینه برگزار کردیم و در مورد کالاهای اساسی می‌توان برای قیمت مصوب ورود کرد، اما در خصوص سایر محصولات کشاورزی دولت وارد قیمت گذاری و خرید آن نمی‌شود. تلاش ما این است با محقق شدن الگوی کشت محصول بر اساس نیاز کشور و صادرات محقق شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی توانستیم با سقف مورد نظر استان کارخانجات خرید داشته باشند، تصریح کرد: بین ۳۲۰۰ تا ۴,۰۰۰ هزار تومان هر کیلو گوجه خریداری شده است و در حال حاضر با توجه به نزدیک شدن فصل سرما گوجه کاران برای فروش محصول در کارخانه‌ها نیز حضور پیدا کرده‌اند.

وی ادامه داد: این افزایش حضور باعث شد برخی کارخانه‌ها قیمت خرید گوجه را کاهش دهند که در همین زمینه نیز امروز جلسه‌ای با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد.

قنبری با اشاره به تصویب تسهیلاتی برای پرداخت به کارخانه‌ها تصریح کرد: این تسهیلات به کارخانجات رب برای خرید گوجه با قیمت بالاتر پرداخت خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که شنیده شده برخی کارخانه‌های استان گوجه را از سایر استان‌ها به دلیل قیمت پایین خریداری می‌کنند، ادامه داد: با پیگیری‌های سیاست‌های استان در خصوص حمایت از گوجه کاران، شاید این مسئله وجود داشته باشد.

قنبری افزود: ما به واسطه تعاملات با کارخانجات سعی کرده‌ایم قیمت گوجه را از متوسط قیمت کشوری بالاتر نگهداریم به همین دلیل این امکان وجود دارد که کارخانه از جای دیگر گوجه ارزان‌تر بخرد و همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت کارخانه‌های ما نیز خالی است که باید از آن هم استفاده کنند.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا