شهرستان ها

۸۴ درصد تصادفات در گیلان بر اثر عدم رعایت قوانین است

رشت- رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان گفت: ۸۴ درصد تصادفات در استان بر اثر بی توجهی و عدم رعایت قوانین و مقررات رخ می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ امیر طالبی بعد از ظهر دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها اقدامات پیشگیرانه در زمینه کنترل ترافیک را یکی از مهمترین عوامل در کمک به کاهش آمار تصادفات دانست و اظهار کرد: برخورد جدی با تخلفات حادثه‌ساز و اصلاح نقاط حادثه‌خیز موجب کاهش وقوع حوادث رانندگی و ارتقا سطح ایمنی رانندگان و عابران پیاده خواهد شد.

وی به نقش مهم شهروندان در کمک به رفع معضل ترافیک اشاره کرد و افزود: مردم با رعایت هرچه بیشتر قوانین و مقررات رانندگی و استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، می‌توانند سهم مهمی در ارتقا و بهبود وضعیت ترافیکی استان ایفا کنند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان استفاده از ابزارهای هوشمند و ارائه خدمات الکترونیکی را عاملی مؤثر در تسریع خدمت‌رسانی به مردم برشمرد و گفت: پلیس با راه‌اندازی اپلیکیشن «پلیس من»، خدماتی نظیر تقسیط جرایم رانندگی و بیمه خودرو، ترخیص وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه یا قبض پارکینگ و هماهنگی با شرکت‌های بیمه در بحث بخشودگی جریمه را به صورت آنلاین و بدون حضور فیزیکی مالک خودرو انجام می‌دهد.

آموزش همیاران جوان یکی از اصلی‌ترین اهداف پلیس راهور گیلان

وی آموزش همیاران جوان را یکی از اصلی‌ترین اهداف پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان به منظور ارتقا فرهنگ ترافیک عنوان کرد و ادامه داد: همیاران پلیس علاوه بر آشنایی با مفاهیم و قوانین حاکم بر حوزه راهنمایی و رانندگی، می‌توانند به والدین و نزدیکان خود در رعایت هرچه بهتر قوانین کمک و در صورت مشاهده تخلف با تذکر به فرد خاطی او را نسبت به عواقب قانون‌گریزی آگاه سازند.

سرهنگ طالبی با انتقاد از کمبود پارکینگ‌های عمومی در مرکز استان و مسدودسازی معابر توسط کسبه، تصریح کرد: مغازه‌دارانی که بدون توجه به حقوق اجتماعی دیگران نسبت به مسدودسازی معابر اقدام کنند، جهت برخورد قانونی به اداره نظارت بر اماکن عمومی معرفی می‌شوند.

وی تصریح کرد: تا زمانی که فضای مناسب برای پارک خودروها در خیابان‌های باریک و کم‌ظرفیت گیلان فراهم نشود، این معضل کماکان ادامه خواهد داشت.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان با اشاره به نقش شهرداری و فرمانداری‌ها در ترغیب شهروندان به استفاده از ابزارهای ایمن عبور و مرور اضافه کرد: مکانیزه‌سازی پل‌های عابر پیاده، ترمیم آسفالت معابر و نصب علائم هشداردهنده می‌تواند بسیاری از حوادث ناگوار را خنثی کند.

وی ۳ عامل مؤثر در وقوع تصادفات رانندگی را عدم توجه راننده به جلو، عدم رعایت حق تقدم و تغییر مسیر ناگهانی عنوان کرد و افزود: متأسفانه از ابتدای سال تاکنون ۵ هزار و ۶۱۴ فقره تصادف در جاده‌ها و معابر داخل شهری رخ داده که از این تعداد هزار و ۱۵۵ تصادف جرحی با افزایش ۱۳ درصدی، ۴ هزار و ۴۳۱ تصادف خسارتی با افزایش ۱۵ درصدی و ۲۸ تصادف منجر به فوت با افزایش ۴۷ درصدی، سهم قابل توجهی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

افزایش ۱۵ درصدی آمار تصادفات نسبت به مدت مشابه سال گذشته

سرهنگ طالبی با تاکید بر افزایش ۱۵ درصدی آمار تصادفات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تصریح کرد: پلیس راهنمایی و رانندگی استان موفق شد با رفع ۱۸ نقطه، ایمن‌سازی ۷ نقطه و آشکارسازی ۸ نقطه از محورهای خطرآفرین، بخش مهمی از این نواحی را در جای جای استان اصلاح کند.

وی ضمن اشاره به افزایش ۳۲ درصدی برخورد با تخلفات حادثه‌ساز و توقیف بیش از هزار و ۳۰ خودروی متخلف و انتقال آنها به پارکینگ از ابتدای سال گفت: بیش از ۲ هزار و ۱۴۵ خودرو نیز توقیف ساعتی و اعمال قانون شدند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان از تلاش این مجموعه برای پاسخگویی و مسئولیت‌خواهی سایر عوامل دست‌اندرکار در کمک به کاهش آمار تصادفات و رفع معضلات ترافیکی خبر داد و بیان داشت: پلیس با همکاری دادستان شهرستان‌ها و با استناد به ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی توانست بیش از ۹ فقره سهم تقصیر را برای سازمان‌های قصور کننده در وظایف خود اعمال کند.

وی استفاده مستمر و هدفمند از ظرفیت صدا و سیما و رسانه‌های محلی را اهرمی مهم در نهادینه‌سازی قوانین برای آحاد مردم دانست و اضافه کرد: نصب بنرهای آموزش مقررات ترافیکی و هشداردهنده در سطح استان همواره در دستور کار پلیس راهنمایی و رانندگی گیلان قرار دارد.

سرهنگ طالبی با اشاره به سهم بالای رانندگان در وقوع تصادفات افزود: بیش از ۸۴ درصد تصادفات رانندگی در اثر بی‌توجهی و عدم رعایت قوانین و مقررات توسط رانندگان رخ می‌دهد و نقص جاده و خودروها به ترتیب ۱۱ و ۵ درصد در وقوع حوادث مرگبار اثرگذار بوده‌اند.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا