جامعه

ضرورت باز تولید ادبیات و مؤلفه‌های جدید صنایع‌ دستی


معاون صنایع‌ دستی کشور با تأکید بر ضرورت بازتولید ادبیات و مؤلفه‌های جدید صنایع‌ دستی، خلق زنجیره تأمین و اقتصاد هویت بنیان را به‌عنوان دو کلیدواژه مهم این حوزه مطرح کرد.

به‌گزارش خبرگزاری فارس، نشست بررسی تشکیل‌ میزهای تخصصی صنایع‌دستی ایران با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی کشور، مدیران کل معاونت صنایع‌دستی همچنین هنرمندان و فعالان حوزه صنایع‌دستی صبح امروز در سالن فجر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

جلالی در این نشست گفت‌وگو و هم‌گرایی را راه حل بسیاری از مسائل و چالش‌های حوزه صنایع‌دستی عنوان کرد و افزود: اندیشه‌ها را باید به کلمه تبدیل کنیم و درباره آن‌ها با یکدیگر گفت‌وگو کنیم. برنامه‌ریزی فرهنگی کشور موزاییکی شکل گرفته و با یکدیگر عجین نشده است، تا زمانی که با یکدیگر گفت‌‌وگو نکنیم، نمی‌توانیم به هم‌فهمی برسیم.
ضرورت راهبری تمامی طیف صنایع‌دستی در کنار یکدیگر
معاون صنایع‌دستی کشور تصریح کرد: بسیاری از عدم تجانس‌ها بین سیاست‌گذار، تولیدکننده و مصرف‌کننده ناشی از عدم تطبیق واژه‌های دانش، توسعه، هنر، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی است.
جلالی ادامه داد: باید هر آنچه در ذهنمان هست به کلام تبدیل شود، حرف‌ها تبدیل به قدم و پس از آن عملیاتی شود. در برنامه‌ریزی مدرن علی‌رغم وجود سندهای بالادستی و برنامه‌های عملیاتی متعدد، جای این موضوع برای تحقق اهداف خالی است.
وی با تاکید بر ضرورت باز تولید ادبیات و مؤلفه‌های جدید صنایع‌دستی، خلق زنجیره تامین و اقتصاد هویت بنیان را به‌عنوان دو کلیدوژا‌ه مهم این حوزه مطرح کرد.
معاون صنایع‌دستی کشور بیان کرد: مدیریت فرهنگی، فرهنگ را مدیریت کردن نیست بلکه فرهنگی مدیریت کردن است. فرهنگ یک جریان سیال است و خط‌مشی آن باید از سوی عزم‌هایی که در بازار کار می‌کنند، تعریف شود.
جلالی همچنین بر اهمیت راهبری تمامی طیف صنایع‌دستی در کنار یکدیگر تاکید کرد و افزود: تبدیل خط مشی‌های پیشرفت و توسعه به عملیاتی هم‌گرا همچنین در کنار یکدیگر دیدن مصرف، تولید، برندینگ و … جزو اولویت‌هایی‌ است که برای خود تعریف کرده‌ایم.
برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۵ میز تخصصی صنایع‌دستی
فرهاد غلامعلی فلاح مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی نیز این سلسله میزهای تخصصی را  جلساتی برای گفت‌وگو و تبادل تجربیات درباره موضوعات و چالش‌های مرتبط به حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد و گفت: پیشنهاد اولیه ما برگزاری ۱۵ میز تخصصی با عناوین میز سنگ و هنرهای مبتنی بر آن، میز زیورآلات سنتی و تاریخی، میز دست‌بافته‌های داری، میز مصنوعات چوبی، میز پوشاک و پارچه‌های سنتی، میز مصنوعات و هنرهای فلزی، میز نگارگری، میز سفال و سرامیک، میز  پوشاک محلی و رودوزی‌های الحاقی، میز مصنوعات شیشه‌ای، میز محصولات چرمی، میز بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی، میز تولید محتوا و برندسازی صنایع‌دستی، میز طراحی محصولات و میز شهرها و روستاهای جهانی است، که این عناوین در ادامه مسیر با هم‌اندیشی و بنا به ضرورت تغییرپذیر هستند.
وی بر اهمیت استمرار و غنای این جلسات تاکید کرد و گفت: برای برگزاری این جلسات، امکاناتی که نیاز است را وزارتخانه در اختیار فعالان و هنرمندان حوزه صنایع‌دستی قرار می‌دهد.

انتهای پیام/


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا