جامعه

فلسفه ایجاد مراجع نظارتی در قوه قضائیه/ کار هسته گزینش به حق الناس گره خورده است


رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: فلسفه ایجاد تمامی مراجع نظارتی در دستگاه قضایی این است که مدیریت از با ارزش‌ترین سرمایه خود که همان نیروی انسانی است، به‌خوبی صیانت و حفاظت کند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رسانه و ارتباطات دادگستری کل استان تهران، علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست با کارشناسان و محققین هسته گزینش دادگستری که در مجتمع قضایی حضرت امام خمینی(ره) برگزار شد، محوریت انجام امورات در دستگاه قضایی را کادر قضایی و اداری ذکر کرد.

وی نیروی انسانی را سرمایه اصلی و اساسی قوه قضائیه دانست که خروجی عملکرد آن‌ها افزایش اعتماد اجتماعی و ارتقاء رضایت‌مندی جامعه نسبت به دستگاه قضایی را در پی خواهد داشت.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر این گزاره که «سرمایه انسانی» در عدلیه ایجادکننده و تقویت‌کننده «سرمایه اجتماعی» دستگاه قضایی در جامعه است، عنوان کرد: نیروی انسانی در عین حال این توانایی را دارد که اعتماد جامعه را نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی افزایش دهد.

احصاء صلاحیت‌های عمومی و تخصصی اشخاص بر عهده هسته گزینش است

وی با اشاره به اینکه میزان اعتماد اجتماعی به دستگاه قضایی ارتباط مستقیمی با نحوه خدمت‌رسانی نیروی انسانی این دستگاه به مراجعان دارد، گفت: هسته گزینش یکی از ارکانی است که در احصاء و جذب نیروی انسانی متخصص، صالح و کارآمد در دستگاه قضایی نقش مهم و اثرگذاری دارد؛ چرا که هسته گزینش هم مسئولیت احصاء صلاحیت‌های عمومی و هم احراز صلاحیت‌های تخصصی اشخاص را بر عهده دارد.

خروجی عملکرد هسته گزینش باید نیروی انسانی واجد صلاحیت‌های لازم باشد

القاصی با بیان اینکه خروجی عملکرد هسته گزینش باید نیروی انسانی واجد صلاحیت‌های لازم برای فعالیت در دستگاه قضایی باشد، گفت: با توجه به اینکه دادگستری کل استان تهران بزرگ‌ترین تشکیلات قضایی کشور محسوب می‌شود و از حیث عِده و عُده و ماموریت‌های استانی و ملی وضعیت خاص و ویژه‌ای دارد؛ لذا حوزه فعالیت هسته گزینش در دادگستری کل استان تهران متفاوت و در عین حال ویژه است.

صلاحیت‌های خاص و ذاتی دادگستری کل استان تهران

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه یک چهارم پرونده‌های قضایی کشور در دادگستری استان تهران رسیدگی می‌شود، گفت: از نظر کیفی نیز پرونده‌ها و موضوعاتی که در مجموعه قضایی استان تهران رسیدگی می‌شود، در سایر حوزه‌های قضایی کشور کمتر مشاهده می شود و بعضا در برخی موضوعات ممکن است وجود نداشته باشد؛ لذا از این حیث نیز اهمیت دادگستری کل استان تهران بیش از سایر حوزه‌های قضایی است. 

وی با اشاره به فعالیت قریب به دو هزار نفر قاضی و حدود هشت هزار نفر کارمند در مجموعه قضایی استان تهران، اهمیت مقوله «نظارت» را از جهات و ابعاد مختلف تشریح کرد و گفت: به‌طور قطع اعمال انواع نظارت‌ها اعم از نظارت در بدو ورود، نظارت درون سازمانی، نظارت در حین خدمت و نظارت پس از خدمت در جهت پیش‌برد امور هر سازمان و مجموعه‌ موثر است و تربیت نیروی انسانی صالح و کارآمد را در پی خواهد داشت و موجبات ارتقاء کارآمدی دستگاه را فراهم خواهد کرد.

القاصی با تاکید بر اینکه عوامل گوناگونی در تقید یک مجموعه به ارزش‌ها و آرمان‌های اصیل نظام مقدس جمهوری اسلامی دخیل و سهیم هستند، اظهار کرد: از جمله مراجع نظارتی که از بدو ورود ناظر بر حسن عملکرد نیروی انسانی است، هسته گزینش می‌باشد که به‌طور موثر و کارا بر عملکرد اشخاص و حسن جریان امور در مجموعه نظارت دارد. 

نقش هسته گزینش در مجموعه قضایی استان تهران به‌منظور احراز صلاحیت‌ها و توانایی‌های اشخاص
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به نقش هسته گزینش در مجموعه قضایی استان تهران به‌منظور احراز صلاحیت‌ها و توانایی‌های اشخاص برای ارائه خدمت شایسته و درخور به مراجعان اظهار کرد: فلسفه ایجاد تمامی مراجع نظارتی در دستگاه قضایی این است که مدیریت از باارزش‌ترین سرمایه خود که همان نیروی انسانی است، به‌خوبی صیانت و حفاظت کند، آسیب‌ها و تهدیدها را در زمان مناسب شناسایی، پیشگیری و رفع کند و ضمن احصاء عناصر غیرکارآمد، تصمیمات متناسب با آن‌ها را اتخاذ کند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود مبنای اتخاذ تصمیم در خصوص اشخاص از سوی هیات گزینش را پرونده گزینشی افراد ذکر کرد و در عین حال بر ضرورت استماع دقیق و بدون واسطه سخنان اشخاص در هسته گزینش به‌منظور تصمیم‌گیری متقن در خصوص آن‌ها تاکید کرد و گفت: هر چه بیشتر و دقیق‌تر سخنان افراد شنیده شود و مورد ارزیابی قرار گیرد، تصمیم‌گیری هیات گزینش متقن‌تر و مقرون به واقع‌تر خواهد بود. 

اهمیت مراقبت و اعمال دقت در فرایند کار هیات گزینش

القاصی اهمیت مراقبت و اعمال دقت در فرایند کار هیات گزینش را از این حیث مهم و دارای اهمیت دانست که در حقیقت امر، هیات گزینش در خصوص سرنوشت کاری اشخاص تصمیم می‌گیرد و هر گونه اتخاذ تصمیم در این حوزه زندگی اجتماعی و شخصی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه خطیر و مهم بودن مسئولیت هسته گزینش را یادآور شد و گفت: باید توجه داشت که هسته گزینش در واقع امر، متصدیان ارائه خدمت به شهروندان را انتخاب، گزینش و تربیت می‌کند که در آینده امورات مراجعان و مردم به دستان این افراد سپرده خواهد شد؛ لذا کار هسته گزینش از این جهت به حق‌الناس گرده خورده و هر گونه بروز اشتباه در حوزه فعالیت هسته گزینش، حقوق عمومی جامعه را با چالش مواجه خواهد ساخت. 

سه عامل تضمین‌کننده سلامت مجموعه در حوزه نیروی انسانی

وی «پاکدست بودن»، «امین بودن» و «صالح بودن» نیروی انسانی را ضامن سلامتی مجموعه و صیانت از حقوق عمومی جامعه دانست و اذعان کرد: هسته گزینش در قبال بیت‌المال، جامعه و حاکمیت مسئولیت مهم و خطیری را بر عهده دارد و بر همین اساس باید با تمام توانایی و امکانات خود در جهت جذب نیروی انسانی با سه شاخصه عنوان شده، تلاش کند.

اعمال دقت به‌منظور جلوگیری از تضییع حقوق متقاضیان در فرایند جذب اشخاص

القاصی در عین حال اعمال دقت به‌منظور جلوگیری از تضییع حقوق متقاضیان در فرایند جذب اشخاص به‌عنوان نیروی انسانی از سوی هسته گزینش را مورد تاکید قرار داد و در عین حال تصریح کرد: هر یک از شهروندان جامعه اسلامی دارای حقوقی هستند و حق فعالیت در دستگاه‌ها، ادارات و نهادها یکی از حقوق شناخته شده برای افراد جامعه است؛ بر همین اساس هسته گزینش باید با رعایت دقت و تقوا در خصوص اشخاص به‌نحوی تصمیم‌گیری کند که حقی ناحق نگردد و در این زمینه حتی یک مورد اشتباه نیز جایز و پذیرفته نیست. 

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اهمیت «حق‌الناس»، بر ضرورت پرهیز از عادی‌انگاری در امر گزینش تاکید کرد و گفت: نباید این‌گونه باشد که به سبب تکرار برخی از فرایندها و اقدامات، در تصمیم‌گیری پیرامون اشخاص در هسته گزینش سهل‌انگاری شود؛ چرا که هر گونه اهمال و کم‌کاری در خصوص حقوق اشخاص غیرقابل گذشت و غیرقابل قبول است.

پایان پیام/

 


منبع خبرگزاری فارس

آگهی
دکمه بازگشت به بالا