فرهنگ

تورقی در«شهر فرنگ تا لاله‌زار»/ مزاحمت اراذل برای یک زن و رشوه به پاسبان


«شهر فرنگ تا لاله‌زار» از آن دست کتاب‌هایی است که برای نسل‌های بعد از انقلاب که آن را ندیده و لمس نکرده‌اند نکات و خاطرات مستندی را روایت می‌کند؛ از عیاشی‌های دوران پهلوی تا زندگی سخت مردم همه در کتاب آمده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «شهر فرنگ تا لاله‌زار» خاطرات محمد قهرمانی است که به تازگی منتشر و از آن رونمایی شده است.

کتاب «شهر فرنگ تا لاله‌زار» خاطرات محمد قهرمانی تهیه‌کننده سینماست که در ۶ فصل از کودکی تا دوران پذیرش قطعنامه را برای مخاطب بازگو کرده است. این کتاب در دو بخش نوشته شده که بخش ابتدایی مربوط به قبل از انقلاب و دهه‌های ۴۰ و ۵۰ بوده و بخش دوم نیز مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان هشت سال دفاع مقدس است.

در این کتاب تلاش شده بخشی مهم از تاریخ معاصر ایران از زبان یکی از مبارزان انقلاب و از دل خاطرات ایشان بازگو شود.

در بخشی از کتاب همراه نویسنده شده و می‌خوانیم:

اسفند ۱۳۴۷ بود که مادرم در یک حادثه آتش‌سوزی سوخت. خاله عشرت مهمان ما بود و برای همین پدرم با شوهرخاله‌ام شب منزل نمانده بود و به منزل اقوام رفته بود. حدود ده شب بود و من توی اتاق خواب بودم. با صدای جیغ و داد از خواب پریدم. دیدم آجی گوله آتش شده است و این طرف و آن طرف می‌دود و خاله‌ام هم به دنبالش. ناخودآگاه پتویی که روی سرم بود را انداختم دور آجی و او را بغل کردم. مادرم آمده بود داخل چراغ نفت بریزد، غافل از اینکه نفت از ته پیت دارد می‌ریزد روی دامنش. لباسش هم پلاستیکی بود. لباس‌های نخی نمی‌پوشیدیم؛ چون هم قیمتش بالا بود، هم اینکه لباس‌هایی که بافت پلاستیکی داشت، شستنش راحت و دوامش بیشتر بود.

مادرم کبریت را که می‌کشد تا چراغ را روشن کند، دامنش آتش می‌گیرد و دچار سوختگی می‌شود. حس کردم چیزی را از دست داده‌ام که دیگر نمی‌توانم به دستش بیاورم. در ۱۲ فروردین سال ۱۳۴۸ آجی فوت کرد.

نصف شب بود؛ تازه داشتم می‌خوابیدم که با صدای جیغ و داد، زنی ازجا پریدم. کرکره مغازه را کمی بالا دادم تا بتوانم خیابان را ببینم؛ تعدادی اراذل و اوباش دور خانمی راگرفته بودند…… عرق خورها و قداره بندها عین شغال‌هایی که شکاری را طمعه کنند دورش می‌چرخیدن و اذیتش می‌کردند. می‌ترسیدم دست به کاری بزنم؛ زن داد می‌زد و کمک می‌خواست؛ پاسبان آمد یکی از اراذل پول سیاهی کف دستش گذاشت…

بخش‌هایی را خواندیم از کتاب «شهر فرنگ تا لاله‌زار» که نویسنده‌اش معتقد است: برخی از خوانندگان این کتاب ممکن است تصویر درستی از آنچه بر کشور گذشته است نداشته باشند و به آنچه که بر کشور و مردم ایران در دوران رژیم پهلوی گذشته است، واقف نباشند و گاهی تحت تاثیر دروغ‌پردازی‌ها و رسانه‌های بیگانه قرار بگیرند که با بی‌انصافی تمام به جامعه این‌گونه القا می‌کنند که گذشته ایران قبل از انقلاب اسلامی به مراتب بهتر از وضعیت فعلی بوده است. بیان واقعیت‌های دوران گذشته بدون کم و کاست و اغراق و ترسیم آنچه که قبل از انقلاب و بعد از آن بر جامعه ایران گذشته است کمک شایانی به تصویرسازی تاریخی می‌کنند.

در این مصاحبه‌ها تمام تلاشم بر این بود که از آنچه بر امثال من گذشته است، تصویری واقعی داشته باشم.

«شهر فرنگ تا لاله‌زار» به قلم تینا محمدحسینی در ۲۰۲ صفحه، به قیمت ۴۳ هزار تومان از سوی انتشارات امیرکبیر روانه بازار نشر شده است.

انتهای پیام/


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا