اقتصاد

ریزش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحدی شاخص بورس تهران/ ارزش معاملات دو بازار به ۱۴ هزار میلیارد تومان نزدیک شد


شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز در یک روند کاهشی درنهایت با ریزش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحدی شاخص کل روبه‌رو شد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز گرچه عرضه اولیه در فرابورس ایران مربوط به یک شرکت صنایع سرب و روی انجام شد، اما شاخص کل بازار از ابتدای معاملات یکسره در حال کاهش بود و صف‌های فروش سهام تشکیل شده بود، به گونه‌ای که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات با کاهش ۱۸ هزار و ۷۴۶ واحد به رقم یک‌میلیون و ۱۵۴ هزار و ۷۶۷ واحد رسید. 

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن ۵ هزار و ۸۳۶ واحد کاهش یافته و به رقم ۳۹۶ هزار و ۹۸۱ واحد رسید. 

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۴ میلیون و ۶۲۱ هزار میلیارد تومان رسید. 

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از ۴٫۷ میلیارد سهام، حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۰۵ هزار فقره معامله و به ارزش ۳ هزار و ۷۴۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

امروز همه شاخص‌های بور س قرمز بوده و کاهشی شدند. شاخص کل و شاخص قیمت در معیار وزنی – ارزشی ۱٫۶ درصد کاهش یافت و همچنین این دو شاخص در معیار هم‌وزن ۱٫۴ درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۱٫۵ درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۱٫۸ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱٫۳ درصد کاهش یافت. 


نقشه امروز بورس تهران

امروز نمادهای مهم که قبلاً شاخص‌ساز بودند، در ریزش شاخص بیشترین اثر را داشته به گونه‌ای که نمادهای ملی‌مس، پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت اصفهان، شستا، گروه مپنا، ایران‌خودرو و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند. 

همچنین نمادهای پرتراکنش در بورس شامل دارویی برکت، صنایع ملی‌مس، توسعه و عمران امید، معدنی اپالکانی پارس، سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی، ایران‌خودرو و سایپا بوده‌اند. 

در فرابورس ایران، امروز به خاطر عرضه اولیه، وضعیت مناسبی شاهد بودیم به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با رشد ۱۷ واحدی به رقم ۱۷ هزار و ۷۹۰ واحد رسید. 


پالایش یکم

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک‌میلیون و ۱۹۰ هزار میلیارد تومان رسید. 

معامله‌گران امروز در فرابورس ایران بیش از ۱٫۲ میلیارد سهام در قالب ۱۳۳ هزار فقره معامله و به ارش ۱۰ هزار و ۴۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

امروز نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه و بیمه پاسارگاد بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشته و برعکس، نمادهای پتروشیمی زاگرس، گوهرزمین، ذوب‌آهن، مؤسسه مالی اعتباری ملل و سیمان ساوه بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.

نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل گسترش صنایع روی ایرانیان، زغال‌سنگ پروده طبس، توسعه و عمران استان کرمان، سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات، ذوب‌آهن اصفهان، شیر پاستوریزه، پگاه گیلان و پتروشیمی تندگویان بوده‌اند.

به گزارش فارس، گرچه همه پیشنهادهای سازمان بورس برای اصلاح روند بازار تصویب و اجرا شد، اما نتوانست جلوی روند ریزشی شاخص بازار را بگیرد. از طرفی در بازار رمزارزها هم وضعیت به گونه ریزشی رقم خورده و انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران رمزارزها بیشتر از بورس هم دچار زیان شوند. به هر حال سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه همراه با ریسک و خطر است و کسانی که می‌خواهند وارد این بازار شوند حتماً باید برای خود چشم‌انداز یکساله و بیشتر درنظر بگیرند و با مطالعه و تحقیق وارد شوند و نمی‌توان از بورس فقط انتظار سودآوری داشت، بلکه نوسان و سود و زیان و ریسک جزو ذات بازار سرمایه است و به هیچ‌وجه کسی نمی‌تواند ادعای فقط سودآوری در بورس داشته باشد.

انتهای پیام/ب


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا