اقتصاد

سرانه اعتبار بهداشت و درمان ۴٫۳ برابر شد/ سهم ۱۷ درصدی سلامت از بودجه


معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: سرانه اعتبارات بهداشت و درمان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۲ بالغ بر ۴٫۳ برابر شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست خبری حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

این معاونت پنج بخش امور سلامت و رفاه اجتماعی،‌آموزش عالی و تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای، فرهنگ، گردشگری و ورزش، امور عمومی و قضائی، دفاعی و امنیتی را دربر می‌گیرد که ۹۵ درصد اعتبارات هزینه‌ای و ۲۲ درصد اعتبارات عمرانی در این معاونت رسیدگی می‌شود. 

وی با اشاره به رویکردهای کلان براساس اسناد فرادستی، به موضوع دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد و گفت: یکی از رویکردها مدیریت بهینه منابع مالی با اولویت گروه‌های آسیب‌پذیر از طریق کاهش پرداخت از جیب مردم بوده است. 

معاون سازمان برنامه و بودجه به وضعیت کلی اعتبارات امور سلامت از ۹۲ تا ۱۴۰۰ پرداخت و افزود: جمع کل هزینه‌ها و درآمدها در سال ۹۹ بالغ بر ۱۱۱ هزار و ۷۸ میلیارد تومان بوده است که از این میزان جمع کل هزینه‌ها ۷۵ هزار و ۱۶۸ میلیارد تومان هزینه‌های عمومی، جدول ۷ بودجه بالغ بر ۴۶ هزار و ۷۶۸ میلیارد تومان، طرح تحول سلامت ۵ هزار و ۵۰۷ میلیارد تومان بوده است. از محل صندوق توسعه برای بیماری کرونا ۱۵ هزار و ۳۹۶ میلیارد تومان پرداخت شد. 

وی در مورد اعتبارات منابع عمومی و بودجه سلامت طی سال ۹۲ تا ۹۹ گفت: سهم اعتبارات بخش سلامت از بودجه عمومی در سال ۹۲، ۱۰ درصد بود که در سال ۹۹ به ۱۷ درصد افزایش یافت. همچنین سرانه بهداشت و درمان تأمین شده توسط بودجه عمومی دولت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۲ بالغ بر ۴ و ۳ دهم برابر شد. 

پوراصغری در مورد سهم پرداخت مستقیم از جیب مردم نیز عنوان کرد: برای بیماران شهری در بخش بستری در بیمارستان‌های دولتی از هزینه‌های سلامت، سال ۹۲ بالغ بر ۳۷ درصد بود که در سال ۹۹ به ۱۰ درصد کاهش یافته است. همین موضوع برای بیماران روستایی نیز در سال ۹۹ به ۵ درصد رسید. 

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در مورد تعداد بیمارستان در کل کشور اعم از دولتی و غیردولتی در سالهای ۹۲ تا ۹۹ تصریح کرد: ۹۰۰ بیمارستان در سال ۹۲ وجود داشت که در پایان ۹۹ به یک‌هزار و ۵۷ بیمارستان رسیده است و پیش‌بینی می‌شود، در سال ۱۴۰۰ به یک‌هزار و ۱۳۷ بیمارستان برسد.

همچنین در پایان سال ۹۹ بالغ بر ۱۵۰ هزار و ۲۸۷ تخت فعال وجود داشت و قرار است تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۷۸ هزار و ۵۰۰ تخت فعال برسد. این شاخص در سال ۹۹، ۳۴٫۳ درصد بهبود یافته است. 

وی ادامه داد: از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال ۹۹ در هر ماه ۴۰۰ تخت بیمارستانی احداث، تجهیز و راه‌اندازی شده است. 

پوراصغری با اشاره به نسبت تخت بستری فعال در جمعیت یک‌هزار نفر طی این سالها گفت: این شاخص سال ۹۹، ۱٫۴۸ تخت به ازای هر یک‌هزار نفر در سال ۹۲ وجود داشت که در سال ۹۹ به ۱٫۸ تخت بستری فعال در یک‌هزار نفر رسید. 

معاون سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: نیروی انسانی تأمین شده در بخش سلامت از سال ۹۲ تا سال ۹۹، ۲۲٫۴ درصد رشد داشته و به ۵۱۱ هزار و ۵۸۳ نفر رسیده است. نیروی انسانی تأمین شده در بخش بهداشت و درمان، رشد ۲۲ درصدی دارد. مراکز پژوهشی ۱۲ درصد رشد یافته و بخش آموزش ۲۱ و ۵ درصد است. 

وی با بیان اینکه تعداد آمبولانس‌های اورژانس در سال ۹۲ بالغ بر ۳ هزار و ۸۶ آمبولانس بوده که در سال ۹۹ به ۶ هزار و ۶۷ آمبولانس رسیده است.

همچنین تعداد پایگاه‌ها از ۲ هزار و ۶۳ به ۲ هزار و ۹۰۴ پایگاه رسید. میزان پوشش خدمات اورژانس در آزادراه‌ها، راه‌های اصلی، فرعی و روستایی در سال ۹۹ به ۸۹ درصد ارتقا یافت. تعداد مراکز بهداشتی و درمانی در بخش شهری ۱۴٫۳ درصد و در بخش روستایی ۱۳٫۴ درصد رشد دارد. در حال حاضر به ازای هر یک‌هزار و ۳۰۰ نفر یک خانه بهداشت وجود دارد. 

پوراصغری به کاهش میزان مرگ و میر اطفال زیر یکسال در هر یک‌هزار تولد زنده اشاره کرد و گفت: این شاخص ۲۲ درصد بهبود یافته و میزان آن در هر یک‌هزار تولد زنده از ۱۵ درصد به ۱۱ و ۶ درصد در سال ۹۹ کاهش یافته است. همچنین میزان مرگ و میر اطفال زیر پنج سال در سال ۹۹ به ۱۴ درصد در یک‌هزار تولد زنده رسید. مرگ و میر مادران باردار در هر یک‌هزار تولد زنده در سال ۹۸، ۱۷ و ۷ درصد بوده که در سال ۹۹ به دلیل شیوع کرونا به ۲۵ درصد افزایش یافت. 

وی تأکید کرد: زایمان طبیعی رایگان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۲ صددرصد رشد داشته و سزارین ۵ و ۴۴ درصد نسبت به ۹۲ در سال ۹۹ کاهش یافته است. 

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در مورد سهم داروهای وارداتی و ساخت داخل تأمین شده برای مصرف‌کنندگان گفت: این سهم در سال ۹۹ برای ساخت داخل ۸۸ درصد و برای داروهای وارداتی ۱۲ درصد رسید. همچنین بالغ بر ۲۰۷ و نیم میلیون دوز واکسن تحویل شده که ۶۰ میلیون دوز آن خارجی و مابقی داخلی است. 

پوراصغری با بیان اینکه ۵۵ هزار و ۲۸۴ نفر به کادر بهداشتی، درمانی رسمی و پیمانی و قراردادی در دوره شیوع کرونا اضافه شده، گفت: کارانه معوق کادر درمان تا ابتدای آبان ۹۹ تسویه شد. بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبار یک‌میلیارد یورو کرونا از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که از این میزان ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن به بخش بهداشت ودرمان کشور پرداخت شد. همچنین اعتباری بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی در بخش هدفمندی یارانه‌ها برای کرونا پرداخت شد. 

انتهای پیام/ب


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا