بین الملل

سیل در «بغلان» جان بیش از ۶۰ نفر را گرفت

مقامات محلی طالبان در بغلان اعلام کردند در پی جاری شدن سیل در این ولایت بیش از ۶۰ نفر جان باخته و ده‌ها فرد دیگر ناپدید شدند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «هدایت‌الله همدرد» رئیس رسیدگی به حوادث طبیعی ولایت بغلان اعلام کرد سیل‌های روز گذشته، 21 اردیبهشت اعلام کرد آمار تلفات سیل در این ولایت به 62 کشته افزایش یافته و ده‌ها فرد دیگر نیز ناپدید هستند.

وی با اظهار اینکه در شهرستان‌های بغلان مرکزی، برکه و نهرین حدود 28 روستا به‌طور نسبی و کلی تخریب شده است، تأکید کرد: جستجوها با همکاری ارتش و پلیس برای یافتن افراد مفقود شده ادامه دارد و آمار جانباختگان احتمالاً افزایش خواهد یافت.

 

.

 

«حکمت‌الله شمیم» سخنگوی والی پروان نیز دراین‌باره گفت یک تیم 30 نفره از پزشکان و پرستاران از ولایت پروان به هدف کمک به آسیب‌دیده‌های سیل در بغلان اعزام شده است.

مسئولان همچنین می‌گویند جاری شدن سیل در ولایت بدخشان نیز جان یک کودک را گرفته و خسارات هنگفت مالی برجا گذاشته است. این سیل‌ها در شهرستان‌های کوهستان، کشم، تگاب و تشکان به وقوع پیوسته است.

از طرف دیگر، مسدود شدن راه مواصلاتی شهرستان تشکان بدخشان نیز باعث شده حدود 20 هزار نفر در سیل گیر کنند.

هنوز آمار تجمیعی و دقیقی از تلفات وارد شده در اثر سیل‌های اخیر در افغانستان نهایی نشده و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی نیز چیزی نگفته است.

انتهای پیام/.

آگهی
اقتصاد

تکذیب اختصاص منطقه آزاد برای بازرگانان افغان/ آغاز سرمایه‌گذاری کابل در چابهار

تکذیب اختصاص منطقه آزاد برای بازرگانان افغان/ آغاز سرمایه‌گذاری کابل در چابهار


دبیر شورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: البته خبری که اخیرا رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار منتشر کردند درست نبود و توافق این بود که افغان‌ها در منطقه آزاد چابهار سرمایه گذاری کنند. به آنها اعلام کردیم که در منطقه آزاد چابهار، فرصت‌هایی برای حضور سرمایه‌گذار افغان فراهم می‌کنیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت.

حجت عبدالملکی، مشاور ویژه رییس جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره اقدامات و توافق انجام شده برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای خارجی و همچنین خبری که اخیرا درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان در خاک ایران منتشر شد، اظهار داشت: با 21 کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک در مذاکره هستیم و با 6 کشور در این باره سند امضا کردیم و مرحله به مرحله پیش می‌رویم و یکی از این کشورهایی که با آن در حال مذاکره هستیم افغانستان است.

وی ادامه داد: البته خبری که اخیرا رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار منتشر کردند درست نبود و توافق این بود که افغان‌ها در منطقه آزاد چابهار سرمایه گذاری کنند. به آنها اعلام کردیم که در منطقه آزاد چابهار، فرصت‌هایی برای حضور سرمایه‌گذار افغان فراهم می‌کنیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه افغان‌ها مدعی هستند که تمایل دارند 6 میلیون تن کالا را از طریق چابهار به افغانستان وارد کنیم، گفت: تیم اقتصادی افغانستان با حضور وزرا چندین بار به ایران و چابهار سفر کردند و زیرساخت‌های این منطقه را پسندیدند و اعلام کردند که تمایل به سرمایه گذاری در چابهار و ترانزیت از این مسیر را دارند.

عبدالملکی تاکید کرد: البته این اقدام به معنای ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران نیست. منظور تیم اقتصادی افغان این بود که تمایل سرمایه‌گذاری در چابهار را دارند و ما هم استقبال کردیم و می‌توانیم زمینی را در پسکرانه بندر چابهار در اختیار آنها قرار دهیم. اما در نهایت توافق به معنای این منطقه آزاد مشترک در چابهار نیست بلکه توافق برای استفاده از فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران است. دولت افغانستان درخواست این را داشت که یک کانالی را ایجاد کنیم که سرمایه‌گذاران از این کانال راحت‌تر در چابهار سرمایه‌گذاری کنند و ما هم این درخواست را پذیرفتیم.     

وی افزود: البته مذاکرات با افغان‌ها برای ایجاد منطقه آزاد مشترک در حال انجام است و آنها به شدت بر روی این موضوع اصرار و تاکید دارند و بزودی در این باره سفری به افغانستان خواهیم داشت.

مشاور ویژه رییس جمهوری گفت: منطقه آزاد سیستان در ایران راه‌ا‌ندازی شده و ظرفیت برای تعامل بیشتر با افغان‌ها ایجاد شده‌است.



انتهای پیام/

آگهی
دکمه بازگشت به بالا