بین الملل

برگزاری نشست ویدئویی روسای پارلمان کشورهای منطقه با ابتکار ترکمنستان


ترکمنستان در راستا سال بین المللی «صلح و اعتماد» نشستی با روسای پارلمان کشورهای مستقل مشترک المنافع، افغانستان، ایران، چین، پاکستان، ترکیه و ژاپن برگزار کرد.


به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، به ابتکار ترکمنستان جلسه روسای پارلمان کشورهای مستقل مشترک المنافع، افغانستان، ایران، چین، پاکستان، ترکیه و ژاپن در قالب ویدئو کنفرانس برگزار شد.

ریاست این کنفرانس ویدئویی را «گلشاد محمدآوا» رئیس پارلمان ترکمنستان به عهده داشت.

«اولگا تیمافیوا» نایب رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه، در سخنرانی خود در این گفت و گو  اظهار داشت: مسکو و «عشق آباد» در مبارزه با ویروس کرونا در تمام جهات همکاری تنگاتنگی دارند.

وی تاکید کرد: ترکمنستان اولین کشور در میان کشورهای آسیای مرکزی است که واکسن روسی «اسپونتیک وی» را ثبت کرده است که این اقدام به لطف تعامل بین پارلمانی دو کشور بود.

وی در سخنان خود از آمادگی دومای روسیه در جهت تقویت بیشتر همکاری بین پارلمانی و همکاری در زمینه بیماری همه گیر را اعلام و تاکید کرد که مجلس به عنوان نمایندگان مردم باید از منافع مردم محافظت و به عنوان یک ارگان قانونگذار باید بر مبنای قانونی با تهدیدهای جدید مبارزه کند.

تیمافیوا افزود: نمایندگان پارلمان اول از همه باید از منافع مردم دفاع کنند، مردم درگیری، جنگ و شیوع بیماری را نمی‌خواهند. ما باید در همه موارد به اصول دموکراتیک پایبند باشیم و در آن زمان موثر خواهیم بود.

« آرارات میرزاییان» نماینده پارلمانی ارمنستان تاکید کرد که همکاری بین المللی که کاملاً مبتنی بر اعتماد و تفاهم است، راهی مهم و موثر در حل مشکلات فوری جامعه جهانی است.

وی ادامه داد: نمایندگان پارلمان به عنوان نمایندگان منتخب مردم، می‌توانند نقش مهمی در سازماندهی گفت‌ و گو و با هدف ایجاد یک جامعه امن، قابل اعتماد، پایدار و صلح آمیز داشته باشند.

میرزاییان یادآور شد که به ابتکار ترکمنستان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که سال ۲۰۲۱ را سال بین المللی صلح و اعتماد اعلام کند که با حمایت مالی ۷۳ کشور از جمله ارمنستان برگزار شد.

این نماینده پارلمان خاطرنشان کرد: تقویت روابط ترکمنستان و ارمنستان در سطح بین پارلمانی می‌تواند به افزایش تدریجی پتانسیل همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و انسانی بین دو کشور منجر شود.

در این نشست ویدئویی سران پارلمان‌ها بیانیه مشترکی را تصویب کردند که در آن ارتقا سطح همکاری و صلح و اطمینان در روابط بین کشورها توصیه می‌شود.

انتهای پیام/.


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا