بین الملل

سازمان ملل: شرایط غزه غیر انسانی است

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که شرایط غزه غیر انسانی است و موانع زیادی برای ارسال کمک‌ها وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد چالش‌های وسیعی برای پاسخگویی به نیازهای انسانی در نوار غزه وجود دارد که از جمله آنها محدودیت‌های اعمال شده از سوی ارتش رژیم صهیونیستی است.

دوجاریک افزود: موضع سازمان ملل متحد در خصوص ضرورت پایان یافتن اشغالگری در اراضی اشغالی فلسطین از سال‌ها قبل شناخته شده و غیر قابل تغییر است.

پیشتر نیز، استفان دوجاریک با اشاره به حجم خرابی‌ها در نوار غزه بر اثر جنگ رژیم صهیونیستی گفته بود: تاکنون بالغ بر ۱۶۰ مدرسه در نوار غزه هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفته‌است.

دوجاریک با اشاره به تحلیل و ارزیابی تصاویر ماهواره‌ای به منظور برآورد خسارت وارد شده به مدارس در سراسر غزه بیان کرد: ارزیابی آنها (همکاران ما در بخش آموزش بشردوستانه) نشان می‌دهد که ساختمان ۱۶۲ مدرسه به طور مستقیم هدف قرار گرفته‌؛ این رقم معادل حدود ۳۰ درصد مجموع ۵۶۳ مدرسه غزه است.

وی افزود: دست کم ۲۶ مورد از این ساختمان‌ها تخریب شده‌اند. حدود ۱۷۵ هزار دانش‌آموز و بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ آموزگار نیز از این حملات تحت‌الشعاع قرار گرفته‌اند. دست کم ۵۵ درصد مدارس غزه یا نیازمند بازسازی کامل هستند یا به نوسازی نیاز دارند.

ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر) حماس علیه این رژیم، بیش از ۴ ماه است که نوار غزه را هدف حمله‌های گسترده وحشیانه قرار داده است به طوری که تاکنون بیش از ۲۹ هزار فلسطینی در این حملات به شهادت رسیده‌اند.

از سوی دیگر سامر عبد الجابر رئیس برنامه جهانی غذا نیز تاکید کرد ۵۰۰ هزار نفر در نوار غزه در معرض قحطی قرار دارند.

وی افزود: جنگ مانعی جدی برای دسترسی به کمک‌ها بود و ما با وجود نیازهای بسیار ضروری نمی‌توانیم مأموریت‌های خود را به طور منظم انجام دهیم، در حالی که این نیازها به طور مستمر در حال افزایش یافتن است.

عبد الجابر تاکید کرد: نوار غزه به شدت نیازمند آتش بس و توقف درگیری است و در مناطق شمالی نیازهای گسترده‌ای برای جلوگیری از یک فاجعه وجود دارد.

همچنین اسحاق بریک ژنرال احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی به مقامات این رژیم هشدار داد حمله به رفح، اسرائیل را به لبه پرتگاه سوق داده و نابودی آن را به دنبال خواهد داشت.

این ژنرال سابق ارتش اشغالگر با انتشار مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص نوشت: راه حلی که ما باید به سوی آن حرکت کنیم توافق برای آزادی گروگان‌ها است، این می‌تواند ما را به صورت عزتمندانه از شرایطی که در آن هستیم خارج کند و بتوانیم به زندگی عادی خود در خانه‌هایمان بازگردیم، حماس نباید مجدداً تقویت شود بلکه باید یک ساختار اداری بین المللی دارای نیروی پلیس تشکیل شده و جایگزین حکومت حماس شود.

وی افزود: اگر وارد رفح شویم در دستیابی به هدف نابودی حماس موفقیتی نخواهیم داشت، اما این امکان وجود دارد که خود را در شرایط امنیتی بسیار سخت‌تر از پیش از ورود به این منطقه بیابیم و گروگان‌های خود را برای همیشه از دست بدهیم، اگر مقامات سیاسی و امنیتی برای ورود به رفح تصمیم‌گیری کرده‌اند باید بدانند که خسارتی جدی به مصونیت سیاسی و امنیتی اسرائیل وارد خواهد شد، ما در روابط خود در جهان با مشکل مواجه می‌شویم و گلوله برفی در عرصه‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و روابط بین الملل به سمت پرتگاه حرکت خواهد کرد و هیچ بازگشتی برای آن نخواهد بود.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا