بازار

۶ دلیل عمده اختلال در عملکرد پکیج‌های خانگی و نحوه رفع مشکل

در این مطلب به مشکلات شایع و رایجی که در پکیج ها رخ می دهد اشاره خواهد شد و روش هایی برای رفع آنها ارائه می شود.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروزه بخاری‌ها و آبگرم‌کن های ساده و قدیمی جای خود را به پکیج‌های گرمایشی خانگی داده اند که گرمایش محیطی و آب مصرفی را همزمان با هم تامین می‌کنند. عملکرد پکیج ها به سادگی آبگرم‌کن نیست و به دلیل همین تکنولوِژی بالا تعمیر و سرویس پکیج می‌بایست توسط تکنیسین‌های حرفه ای و آشنا به تعمیرات پکیج انجام شود. البته بسیاری از مشکلات پکیج ها را می‌توان با بررسی دقیق‌تر و رعایت یک سری نکات ساده برطرف نمود. در این مقاله قصد داریم به مشکلات شایع و رایجی که در پکیج ها رخ می‌دهد اشاره، و روش‌هایی برای رفع آنها ارائه کنیم.

۱- مشکل در ورودی‌های اصلی (آب و برق و گاز)

پکیج ها برای کار خود به صورت همزمان نیاز به آب، برق و گاز دارند. اگر در هر کدام از این اجزا اختلالی بوجود آید پکیج به درستی عمل نخواهد کرد. اگر پکیج به درستی عمل نمی‌کند حتماً ورودی‌ها را چک کنید. دقت کنید شیر گاز باز باشد و شیرهای آب ورودی و خروجی پکیج باز باشند. در صورتی که گاز قطع باشد پمپ سایر قطعات مکانیکی فعال هستند ولی مشعل روشن نخواهد شد.

همچنین فشار بار را بررسی نمایید. فشار آب پکیج می‌بایست عددی بین ۱ تا ۱.۵ بار باشد. تا زمانی که فشار بار به درستی تنظیم نشده باشد پکیج روشن نخواهد شد.

اگر پکیج بطور کل روشن نمی‌شود و نمایشگر یا چراغ led آن روشن نیست حتماً برق آن را چک کنید. برخی از پکیج ها به سیم فاز و نول حساس هستند. اگر عملکرد دستگاه دارای اختلال است حتماً دوشاخه برق را به صورت برعکس به پریز بزنید و مجدداً دستگاه را تست کنید.

از سوی دیگر پکیج‌های جدید مجهز به محفظه احتراق و فن جهت خروج دودهای حاصل از احتراق هستند. به دلیل اهمیت خروج دود و سلامت ساکنان منزل، عملکرد این بخش توسط برد پکیج کنترل می‌شود و در صورتی که دود به هر دلیلی خارج نشود یا فن کار نکند بهیچ وجه مشعل روشن نمی‌شود. بنابراین امکان گرفتگی لوله اگزاست دود و یا خرابی فن را بررسی نمایید.

۲- شوفاژ و رادیاتورها گرم نمی‌شوند!

ممکن است به طور کل ترموستات یا دماسنج مربوط به آب داغ شوفاژها خراب شده باشد. در صورت خرابی این قطعه همچنین ممکن است دمای آب به شدت افزایش یابد.

همچنین ممکن است قطعات مکانیکی نظیر پمپ آب و شیر سه طرفه به درستی عمل نمی‌کنند و آب را به طرف رادیاتورها ارسال نمی‌کنند. همچنین ممکن است مسیر رسیدن آب به شوفاژها به دلیل رسوب گیری مسدود شده باشد.

یکی دیگر از دلایل این اتفاق ممکن است توان کم پکیج باشد. در صورتی که پکیج شما برای متراژ خانه مناسب نباشد نمی‌تواند حجم آب در گردش را داغ نماید. این امر زمانی که برودت هوا شدت یابد بیشتر خود را نشان خواهد داد و دمای رادیاتورها کاهش خواهد یافت.

علت دیگر عدم گرم شدن شوفاژها را می‌توان به پای هوای موجود در مسیر گرمایش دانست. در صورتی که مسیر گرمایش و شوفاژ و رادیاتور خود را هواگیری نکرده اید ممکن است بخش‌هایی از آنها داغ و بخش‌هایی سرد باشند. حتماً یکبار مسیر آب گرمایش را بررسی و هواگیری نمایید.

۳- فشار بار پکیج کاهش می‌یابد!

احتمالاً مسیر آب رادیاتورها دچار نشتی شده است. مسیر لوله‌ها را چک کنید. سعی کنید نشتی آن را بیابید. این مورد را هم به خاطر داشته باشید که گاهی نشتی زیر پکیج اتفاق می‌افتد و یکی از لوله‌های آب داغ نشتی کمی پیدا می‌کند. به دلیل دمای بالا، آب سریعاً بخار می‌شود و اگر نشتی زیاد نباشد شما متوجه نخواهید شد و در دراز مدت فشار بار کاهش پیدا می‌کند.

ایراد دیگر می‌تواند مربوط به منبع انبساط باشد که حل آن نیازمند بررسی بیشتر توسط یک تکنیسین متخصص در تعمیرات پکیج است.

۴- آب گرم مصرفی را باز می‌کنیم ولی پکیج روشن نمی‌شود!

اگر دستگاه عملکرد صحیح برای رادیاتورها دارد و فقط ایراد آن روشن نشدن دستگاه در هنگام استفاده از آب گرم مصرفی است احتمالاً فلوسوئیچ آن دچار مشکل شده است.

فلوسوئیچ یا فلومتر ابزاری است که در مسیر آب گرم مصرفی قرار می‌گیرد. به محض باز شدن شیر آب مصرفی حرکت آب را تشخیص داده و با دادن پالس الکترونیکی به بورد فرمان روشن شدن دستگاه صادر می‌شود و مشعل روشن می‌شود. در صورت خرابی فلوسوئیچ / فلومتر دستگاه باز شدن شیر آب را تشخیص نداده و مشعل نیز روشن نمی‌شود.

۵- روشن شدن پکیج با شدت بالا به صورت انفجاری

اگر فن به خوبی کار نکند ممکن است گاز در محفظه احتراق باقی مانده و در هنگام روشن شدن شعله، با گاز تزریق شده به مشعل مخلوط گردد و با توجه به افزایش مقدار گاز، مشعل به حالت انفجاری روشن شود. بنابراین بهتر است در این خصوص فن دستگاه را بازبینی نمایید.

همچنین یکی دیگر از دلایل این اتفاق کاهش فشار گاز است. اگر فشار گاز ورودی کم باشد مشعل روشن نمی‌شود و گاز در محفظه احتراق جمع می‌شود و به یکباره روشن شدن مشعل سبب بروز حالت انفجاری می‌گردد.

دیگر دلیل را می‌توان خرابی جرقه زن در نظر گرفت. به دلیل عملکرد دیر هنگام جرقه زن گاز بیشتری در محفظه جمع شده و به یکبار مشتعل می‌شود.

۶- خاموش و روشن شدن‌های مکرر

اگر میزان آب موجود در مدار گرمایشی کم باشد یا تعداد و ظرفیت رادیاتورها کافی نباشد و یا به هر دلیلی مسیر گردش آب گرفتگی داشته باشد حجم آب در گردش کاهش یافته و به سرعت سرد می‌شود و پکیج به ناچار دوباره روشن شده و آن را گرم می‌کند.

برای رفع این مشکل نیاز است تعداد رادیاتورها را افزایش داده و حجم آب در گردش را نیز افزایش دهید.

معرفی اصفهان پکیج

اصفهان پکیج نمایندگی مجاز تعمیرات پکیج‌های بوش، وایلانت و سونیه دوال را بر عهده دارد و با داشتن تیمی مجرب، متخصص و خبره موجب افزایش سطح اطمینان مشتریان خود شده و توانسته است که پاسخ گوی مناسب نیاز مشریان در هر زمان باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا