سیاسی

بیشتر فارغ التحصیلان بیکار هستند


نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تعداد فارغ التحصیلانی که جذب فضای کسب و کار شده و به کشور کمک می کنند، با میزان آن پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و بیشتر فارغ التحصیلان در این دوران بیکار هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، مصطفی آقا میرسلیم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان طی سوال از وزیر علوم اظهار داشت: اساس سرمایه عظیم علمی متشکل از ۸۰ هزار عضو هیات علمی و بیش از سه و نیم میلیون دانشجو، چگونه برای ارایه پیشنهاد چاره جویی مشکلات کشور استفاده شده و چه دستاورد ملموسی برای جامعه داشته است؟

وی افزود: تعداد فارغ التحصیلانی که جذب فضای کسب و کار شده و به کشور  کمک می کنند، با میزان آن پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و بیشتر فارغ التحصیلان در این دوران بیکار هستند. برای اینکه کشور ما مقابل همه عنادها سرپا نگه داشته شود، از مجموع افرادی که در دانشگاه‌های ما فارغ التحصیل شدند،  چند درصد رشته تحصیلی خود را رها کرده یا به مشاغل آزاد روی آوردند که درصد آن یک یا دو درصد نیست بلکه ۳۰ تا ۴۰ درصد است که این نشانه شکست وزارت علوم است.

نماینده مردم تهران افزود: دانشجویان ما باید پیش از فارغ التحصیلی بدانند بعد از اتمام تحصیل، در چه بخشی فعال خواهند شد ولی بیشتر فارغ التحصیلان به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند. همچنین کوهی از تجهیزات و وسایل در دانشگاه‌ها نیاز به ارتقاء دارد.

میرسلیم تاکید کرد: وزارت علوم برای استفاده درست از انرژی، محیط زیست، آب و … در دانشگاه‌ها و اثر آن بر کشور چه کار مهمی انجام داده است و  مشخص است که روش استفاده از علم و فناوری در دانشگاه ها به درستی اجرانشده است. همچنین حدود ۸۰تا ۹۰درصد آب در کشاورزی از بین می‌رود واین چه علمی است که توانایی بهبود مشکلات کشور را ندارد.

وی درباره همکاری دانشگاه با بخش صنعت کشور نیز گفت: اغلب اساتید برای فرصت مطالعاتی به کشورهای بیگانه مراجعه می‌کردند ولی هنوز از این فرصت های مطالعاتی برای بهبود شرایط و مشکلات علمی کشور استفاده نشده است. همچنین چند درصد از مقالات چاپ شده در مجلات خارجی به حل مشکلات داخلی کشور کمک کرده است؟

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: برای ارتقای علمی بایدبرای به کار گرفتن درست دانشجویان و پایان نامه‌ها اقدام کرد ولی آیا پایان نامه‌ها در حل مشکلات کشور کمک کرده است.

میرسلیم با اشاره به اینکه اگر روش علمی درستی در وزارت علوم به کار گرفته شده بود، امروز نیاز به فروش نفت و انتظار برای دریافت منابع مالی آن وجود نداشت، گفت: این نشان دهنده سقوط فرهنگی و علمی دانشگاه‌ها است و وزارت علوم چه میزان در حل مشکلات کشور کمک کننده بوده است؟

وی افزود: اینکه وزارت علوم چه محصولاتی را در اختیار عامه مردم قرار داده است، بسیار مهم است و  هنوز مردم ما به دنبال استفاده از محصولات خارجی هستیم و بیشتر وقت وزارت علوم به جای بهبود وضعیت دانشگاه‌ها، صرف اداره خود وزارتخانه بوده است.

انتهای پیام/


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا