شهرستان ها

تئاتر در اصفهان جان گرفت/اجرای نمایشهای متعدد در سطح شهر

اصفهان – بعد از یک دوره رکود به واسطه شیوع کرونا، بار دیگر چراغ هنر تئاتر در نصف جهان پرفروغ شده است و نمایشهای متعددی در سطح شهر اجرایی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بعد از یک دوره رکود به واسطه شیوع کرونا، بار دیگر چراغ هنر تئاتر در نصف جهان پرفروغ شد.

از یک ماه پیش تئاتر «بیداری به وقت خون» به کارگردانی احسان جانمی اولین نمایشی بود که در اردیبهشت ماه به مدت ۱۵ شب روی صحنه تالار هنر رفت و در ادامه نیز تئاتر «مکث روی ریشتر هفتم» به کارگردانی جواد ایزددوست خردادماه اجرا شد.

تئاتر «حادثه در عمارت آقای میم ف» به نویسندگی و کارگردانی هادی عسگری تا ۱۸ تیر در سالن تماشاخانه حوزه هنری اجرا می‌شود.

اثر نمایشی متفاوت «ننه دلاور به روایت دلاور ۳۰ ساله» برگرفته از نمایشنامه «ننه دلاور» نوشته برتولت برشت نیز عنوان دیگری است که تا ۲۳ تیر در محیط پشت بام تالار هنر اجرا می‌شود که دلاور خسرونیا، نویسندگی و کارگردانی آن را برعهده دارد.

این اثر تجربی و دانشجویی در فضای غیر متداولی اجرا و بلیط فروشی آن از طریق سایت تیوال انجام می‌شود که از همه هنرمندان و اهالی تئاتر دعوت می‌شود به نمایش این اثر متفاوت بنشینند.

از ۱۰ تا ۲۵ تیر نیز از ساعت ۱۷، تئاتر «ندای درون» به کارگردانی و نویسندگی احمد شاهین به روی صحنه می‌رود که کاری دراماتیک و ارزشی بوده و به جریان مقاومت اشاره دارد.

«سه مونولوگ برای پل»؛ موضوعی جذاب برای اصفهانی‌ها

تئاتر «سه مونولوگ برای پل» نوشته محمد بابایی و به کارگردانی نویدبانی تا ۲۵ تیر از ساعت ۱۹ در سالن تماشای تالار هنر اجرا می‌شود که موضوع آن برای اصفهانی‌ها جذاب خواهد بود و پیش بینی می‌شود استقبال قابل توجهی از این اثر صورت گیرد.

پس از تئاتر «سه مونولوگ برای پل»، نمایش «دوئیچلند» به کارگردانی هومن حیدری به روی صحنه خواهد رفت که از جمله کارهای تولیدی نمونه تالار هنر است.

مدیر تالار هنر اصفهان در این ارتباط با بیان اینکه طی برنامه ریزی های انجام شده، پس از پایان هر تئاتر، تئاتر دیگری به روی صحنه می‌رود، تصریح کرد: همزمانی اجرای چندین نمایش در سطح شهر، چراغ تئاتر شهر اصفهان را روشن کرده و پس از یک سال و چند ماهی که چراغ تئاتر کم سو شده بود، امید به اهالی تئاتر بازگشته است.

بازبینی آثار نمایشی به طور مستمر

سعید امامی با بیان اینکه بازبینی آثار نمایشی در حال انجام است، اظهار داشت: در تلاش هستیم تمرکز اجرا صرفاً در سالن‌های تالار هنر نباشد و دیگر سالن‌های شهر نیز که قابلیت اجرای صحنه‌ای دارند به چرخه اجرا وارد شوند و همچنین از ایده‌های متفاوتی که محیط اجرای غیر متداولی دارند، نیز استقبال می‌شود.

امامی ادامه داد: شورای تخصصی تالار هنر که از اساتید و کارشناسان به نام شهر تشکیل شده، هر هفته دو جلسه برگزار می‌کند که این جلسات به رصد تولید آثار نمایشی، بازبینی آثار متقاضی اجرا و ارائه پیشنهادات برای ارتقای کیفی اثر اختصاص دارد.

نمایش عروسکی، کارناوال نمایشی و نمایش ابرعروسک ها

وی به فراخوان سال گذشته در خصوص تولید نمایش‌های بیرونی تالار هنر اشاره کرد و گفت: پس از اعلام فراخوان و دریافت ایده‌های اولیه، برخی از ایده‌ها پذیرفته شدند که مرحله اول اجرا به ایام نوروز اختصاص داشت که شاهد نمایش عروسکی، کارناوال نمایشی و نمایش ابرعروسک ها بودیم.

وی تصریح کرد: مرحله دوم اجرای نمایش‌های بیرونی از هفته آینده آغاز می‌شود و ایده‌های تأیید شده در مرحله بازبینی، اصلاح و ترمیم هستند که امیدواریم با حمایت خوبی که از دیگر مراکز و سازمان‌های شهرداری انجام می‌شود، شاهد اجرای این نمایش‌ها در سطح شهر باشیم.

امامی تاکید کرد: در نظر داریم که مخاطب تئاترهایی که در تالار هنر تولید می‌شوند، عموم شهروندان باشند و تئاتری برای گروه یا سلیقه خاصی اجرا نمی‌شود لذا از شهروندان اصفهانی برای تماشای آثار نمایشی دعوت می‌کنیم و امیدوار هستیم تماشای تئاتر نیز در سبد فرهنگی خانواده‌ها قرار گیرد.

وی با برشمردن خدمات ارائه شده تالار هنر به گروه‌های تئاتری گفت: تمام پلاتوها و امکانات تالار هنر در اختیار گروه‌های نمایش است و به طور همزمان و بر اساس زمان بندی، بالغ بر ۴۰ گروه از خدمات و امکانات تالار هنر استفاده می‌کنند.

برگزاری کارگاه عروسک سازی

وی ادامه داد: کارگاه عروسک سازی زیر نظر مجید شفیعی از اساتید مطرح عروسک سازی استان برپاست که به طور رایگان با گروه‌های تئاتری همکاری دارد و کارگاه ساخت دکور نیز به طور مستمر در حال فعالیت است، همچنین اتاق گریم و آرشیو لباس تالار هنر نیز خدمات مورد نیاز را به گروه‌های تئاتری شهر ارائه می‌دهد.

گفتنی است با توجه به شیوع موج پنجم کرونا، احتمال تغییر در برنامه‌های نمایشی وجود دارد.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا