شهرستان ها

تخریب ۳۱۰ واحد مسکن روستایی بر اثر سیل

اردبیل- معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: ۳۱۰ واحد مسکن روستایی بر اثر جاری شدن سیل در یک ماه اخیر تخریب شده است.

کمال‌الدین میرجعفریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سه ماه اخیر با تنوع حوادث طبیعی و رخدادهای انسان ساز از برف و یخبندان گرفته تا گرد و غبار و جاری شدن سیل را در منطقه شاهد بودیم که خسارت‌های هنگفتی را به مناطق مختلف استان اردبیل وارد کرده است.

وی تصریح کرد: با جمع بندی آمار و ارقام نهایی خسارت‌های وارد شده بر اثر این حوادث، گزارش‌ها به وزارت کشور، جهاد کشاورزی و برنامه و بودجه ارسال شده تا شاهد پرداخت خسارت به حادثه دیدگان باشیم.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل با بیان اینکه سیل مداوم و پی در پی یک ماه اخیر به صورت روزانه بیشترین خسارت را در گرمی، انگوت و بیله سوار بر جای گذاشته است، گفت: وزیر کشور به همراه رئیس مدیریت بحران و رئیس بنیاد مسکن در ۲ روز گذشته میهمان شهرهای سیل زده بودند تا از نزدیک خسارت‌ها ارزیابی و جمع بندی نهایی شود.

میرجعفریان افزود: در حوادث سیل اخیر بیش از ۳۱۰ واحد مسکن روستایی خسارت کلی دیده و با تخریب آنها باید عملیات ساخت و ساز انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۶ هزار و ۵۰۰ واحد نیز نیاز به تعمیر و بازسازی دارند که بنیاد مسکن با آواربرداری و شروع عملیات احداث سعی دارد تا قبل از آغاز فصل سرما این واحدها را احداث و تحویل دهد.

میرجعفریان اضافه کرد: از امروز کارشناسان مرکز پژوهش بنیاد مسکن در منطقه مستقر شده اند تا در روستاهای مختلف جانمایی مناسب برای ساخت واحدها را انجام دهند که انتظار می‌رود با راهکاری پیشگیرانه ساخت و سازهای ایمنی را در روستاها شاهد باشیم.

وی بیان کرد: با دستور وزیر کشور، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی حضرت امام مکلف شدند تا برای ساخت واحدهای آسیب دیده سیمان و میلگرد را به صورت رایگان تأمین کنند.

طرح‌های آبخیزداری مهمترین راهکار پیشگیرانه در مقابل سیل

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل با بیان اینکه اکیپ‌های امدادی در یک ماه اخیر به صورت شبانه روزی در منطقه حاضر شده و به سیل زدگان امدادرسانی می‌کنند، اظهار کرد: باید به صورت ریشه‌ای مشکل جاری شدن روان آب‌ها و سیلاب‌ها را حل و فصل کنیم که در این حوزه اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری بسیار ضروری و حیاتی است.

میرجعفریان تغییرات اقلیمی منطقه را عامل بروز سیل و بارش‌های رگباری اعلام کرد و گفت: در کنار تغییرات اقلیمی، دستکاری انسان در طبیعت و ساخت و ساز مسیل‌ها بزرگترین خسارت‌ها را به بار آورده و سبب تهدیدها و آسیب‌های جدی شده است.

وی نبود پوشش گیاهی و اجرا نشدن سدهای زیرزمینی را عامل دیگر بر تشدید خسارت سیل اعلام کرد و افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری رکن اصلی مدیریت روان آب‌ها و جلوگیری از خسارت است.

میرجعفریان در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در کنار آن باید از ساخت و سازها و کشت و زرع و باغداری در مسیل‌ها جلوگیری شود تا خسارت‌ها در این بخش به حداقل برسد.

وی خاطرنشان کرد: از فردا کارشناسان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در گرمی و انگوت حاضر می‌شوند تا طرح‌های آبخیزداری را برای منطقه تجویز کرده و شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

میرجعفریان اضافه کرد: قطعاً برای سال جاری و سال‌های آینده منابع اعتباری خوبی در این حوزه تخصیص می‌دهیم تا با همکاری وزارت نیرو و سازمان جنگل‌ها و آبخیزداری طرح‌های متنوع به ویژه سدهای تغذیه زیرزمینی احداث و به افزایش توان سفره‌های زیرزمینی نیز کمک کنیم.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل از تدوین سند سازگاری کم آبی در استان خبر داد و بیان کرد: در یک ماه اخیر همه دستگاه‌های استان از سپاه و بسیج گرفته تا نیروهای امدادی، اورژانس و تشکل‌های مردمی در صحنه بودند و دولت سیزدهم نیز قول تأمین اعتبار مناسب برای جبران خسارت سیل را داده است.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا