شهرستان ها

توسعه کلینیک‌های گیاهپزشکی سبب تولید پایدار و سالم محصولات می‌شود

شیراز-مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس تولید محصولات کشاورزی سالم و استاندارد را دغدغه جدی دولت در زمینه امنیت غذایی و توسعه کلینیک‌های گیاهپزشکی را عامل تولید پایدار و سالم محصولات دانست.

جاوید عباسی در نشست تخصصی هفته جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه مدیریت حفظ نباتات در جهت کنترل و کاهش خسارت آفات گیاهی از ظرفیت بخش خصوصی عمل می‌کند گفت: در راستای تولید محصولات سالم و سبز علاوه بر نقش‌آفرینی متخصصان دولتی نیازمند مشارکت کشاورزان و بهره‌برداران هستیم تا بتوانیم عوامل خسارت‌زا را در تولید محصولات زراعی و باغی کاهش دهیم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه رویکرد حفظ نباتات در فرآیند تولید محصولات کشاورزی بر پیشگیری متمرکز شده است، گفت: با ایجاد و یا تدوین سازوکارهای لازم به عنوان مثال پست قرنطینه گیاهی و توسعه ایستگاه‌های پیش‌آگاهی این امکان فراهم می‌شود تا با کاهش عوامل خسارت‌زا به تولید محصول سالم دست پیدا کنیم.

عباسی با بیان اینکه وسعت و تنوع کشاورزی این استان و سهم ۱۰ درصدی آن از ظرفیت تولید ملی نقش مؤثری در امنیت غذایی کشور دارد، افزود: علی‌رغم محدودیت‌های بسیار به ویژه در منابع انسانی متخصص ماتوانسته‌ایم در زمینه‌های پیشگیری، کنترل، بکارگیری فناوری‌های نوین و ساماندهی عوامل تولید بر اساس گواهینامه‌ها و استانداردهای ملی و بین‌المللی به عنوان اورژانس بخش کشاورزی در تولید محصولات سالم نقش‌آفرین باشیم.

کنترل نکردن آفات سبب خرابی ۳۰ درصد محصولات کشاورزی می‌شود

این مقام مسئول نظارت بر تولید محصول سالم و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی را دو وظیفه اصلی حافظان امنیت غذایی دانست و اظهار داشت: اگر از آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز پیشگیری و کنترل نشود می‌تواند به ۳۰ درصد محصولات کشاورزی آسیب وارد کند و امنیت غذایی را به چالش بکشد؛ در واقع با تولید محصولات کشاورزی سالم بر اساس استانداردها و بکارگیری ظرفیت‌های بخش گیاهپزشکی می‌توانیم شرایط مناسبی را برای صادرات کالاها و ورود به بازارهای جهانی فراهم نمائیم.

عباسی در زمینه ساماندهی نحوه تأمین و عرضه سموم کشاورزی هم با بیان اینکه توسعه شبکه مراقبت و گیاهپزشکی در پیشگیری و کنترل عوامل خسارت‌زا مؤثر بوده است، تشریح کرد: کلینیک‌های گیاهپزشکی با هدف تشخیص به موقع و ضابطه‌مند و تجویز نسخه درمان گیاهی برای حل مسائل کشاورزان از جمله استفاده درست و بهینه از سموم و نظارت بر سلامت و استاندارهای تولید محصول راه‌اندازی شده است که به نوعی مصداق فصل مشترک همکاری بخش آموزش و تحقیقات با کشاورزی و صنعت محسوب می‌شود.

وی در ادامه در رابطه با اهمیت توجه به امنیت غذایی که نقش مهمی در تغذیه و اقتصاد دارد، خاطرنشان کرد: برای توسعه پایدار کشاورزی باید اقدامات دانش‌بنیان در پیش گرفته شود تا به استقلال و اقتدار در راستای تحقق امنیت غذایی و خودکفایی دست پیدا کنیم.

وی شناسه‌دار کردن محصولات کشاورزی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های تحولی دولت و وزارت جهاد کشاورزی در راستای حفظ سلامت محصولات عنوان کرد و گفت: این اقدام با هدف تضمین سلامت مصرف‌کنندگان در چارچوب استانداردسازی تولیدات از مرحله کاشت تا برداشت و حتی عرضه محصولات به بازار مصرفی با صدور شناسه یا QR code از طریق نظارت کارشناسان دولتی و غیردولتی و نسخه‌نویسی کلینیک‌های گیاهپزشکی در عرصه‌های زراعی و باغی انجام شده که دستاورد آن منتج به ارتقا کیفی شاخص بهداشت و سلامت عمومی جامعه می‌شود.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا