شهرستان ها

صیانت از موقوفات تاریخی مازندران ضروری است

ساری- نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری صیانت از موقوفات تاریخی را ضروری دانست و گفت: برخی موقوفات استان سابقه چندصدساله دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی معلمی پیش ازظهر شنبه در نشست اوقاف استان با اشاره به اینکه فرهنگ وقف از گذشته‌های دور در جامعه دینی جایگاه خاص و رفیعی داشته است، گفت: برخی از اسناد موقوفات مربوط به چندصد سال قبل است که امیدواریم این فرهنگ ریشه‌دار باور و اعتقاد دینی در جامعه تا ظهور ولی الله اعظم ماندگار بماند.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: نشانه مؤمنان متقی ایمان به غیب، اقامه نماز و انفاق کردن است که انفاق به این معناست که انسان از مال خود، برای تأمین نیازمندی نیازمندان بگذرد که برخی موارد موردی بوده یعنی مبلغی را در اختیارش می‌گذارد اما وقتی انفاق ماندگار که به‌معنای وقف است.

معلمی ادامه داد: وقف به این معناست که منفعت مال در یک راهی هزینه شود که البته در جامعه شیعی عمده موقوفات صرف اقامه عزاداری سالار شهیدان بوده است که امسال در ماه مبارک رمضان اوقاف از محل عوائد موقوفات اقدام به توزیع بسته‌های معیشتی کرده که جای قدردانی دارد.

وی اضافه کرد: بعدها هم موقوفاتی در زمینه آموزش قرآن، دستگیری از نیازمندان و بیماران مستمند، ترویج فرهنگ دین و تهیه کتاب برای کتابخانه‌ها وجود داشته و دارد.

امام جمعه قائمشهر با بیان اینکه موقوفات، صدقه ماندگار و جاریه است نه برای یک مقطع خاص و برای همیشه آینده، خاطرنشان کرد: امیدواریم جامعه دینی ما به وقف اهمیت دهند.

آیت الله معلمی با تاکید بر ضرورت امانت داری در وقف، خاطرنشان کرد: این مهم از هر دوسمت باید باشد؛ نه تنها نگهدارنده اموال موقوفه باید اجاره را پرداخت کند متقابلاً دریافت کننده براساس مفاد وقف نامه پای‌بند باشد.

امام جمعه قائمشهر با اشاره به اینکه فرهنگ وقف از گذشته‌های دور در جامعه دینی جایگاه خاص و رفیعی داشته است، یادآور شد: برخی از اسناد موقوفات مربوط به چندصد سال قبل است که امیدواریم این فرهنگ ریشه‌دار باور و اعتقاد دینی در جامعه تا ظهور ولی الله اعظم ماندگار بماند.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا